Egy ismeretlen férfi - állítólag külföldi állampolgár - behatolt hétfőn az Eho Moszkvi rádió épületében, és megkéselte Tatyjana Felgenhauer műsorvezetőt - közölte a rádióállomás honlapján. A támadás során két biztonsági őrt is megsebesített a férfi. Az újságírónőt kórházba szállították, műtéten esik át, de sebesülése nem életveszélyes.
A rádió egyik alkalmazottja, Olga Bicskova, aki szemtanúja volt az esetnek, azt mondta, hogy a támadó az épület bejáratánál gázsprayjel lefújta a rádióállomás egyik biztonsági őrét, majd lifttel felment az épület 14-ik emeletére, és ott nyakon szúrta az újságírónőt. Mielőtt lefogták, rátámadt egy másik őrre is.
Zoom
A Tatyjana Felgenhauert, az Eho Moszkvi rádió főszerkesztő-helyettesét megkéselő férfit őrizetbe veszik rendőrök a tetthelyen, a vezető orosz hírrádió szerkesztőségében 2017. október 23-án (MTI/AP/Eho Moszkvi/Vitalij Ruvinszkij)

Zoom
A Ria Novosztyi hírügynökség szerint a rendőrségen folyik a támadó kihallgatása. Az előzetes információk alapján a belügyminisztérium közölte, hogy a férfi külföldi állampolgár, és személyes gyűlölettől vezérelve támadt rá az újságírónőre.
(MTI)
Frissítés: Zsidó szúrt zsidót - máris megváltozott a hírmagyarázók hangneme
Az MTI által csak "külföldiként" bemutatott késes támadó Borisz Herz izraeli-orosz kettős állampolgár, aki nyakon szúrta a szintén zsidó Tatjána Felgenhauert, az Echo Moszkvi műsorvezetőjét, főszerkesztő-helyettesét - írja az izraeli Divvuáh Risoni hírportál.
Zoom
A megkéselt Tatjána Felgenhauer (fotó: Anatolij Srumin)
A jelenlegi legfelsőbb orosz politikai vezetés, személyesen Vlagyimir Putyin elnök politikáját rendszeresen bíráló Echo Moszkvi nevű moszkvai rádióállomás épületébe berontó Borisz Herz izraeli-orosz kettős állampolgár könyörtelenül nyakon szúrta a 32 éves Tatjána Felgenhauert. A késszúrás a nőt a nyakán érte, perceken belül a közeli kórházba szállították. A tvc.ru hírportál értesülése szerint a műsorvezető sebesülése súlyos, de nem életveszélyes.
A késeléses támadásról érkező első hírek után a nyugati hírportálok mindjárt azt gyanították, hogy ezúttal is az orosz politikai vezetést bíráló újságíró elleni támadásról van szó. Ám amikor az is kiderült, hogy az elkövető izraeli állampolgárságú zsidó, a hírt magyarázók inkább arra hajlanak, hogy a késelést a férfi részéről valószínűleg szerelemféltés váltotta ki. A megkéselt Tatjána Felgenhauer 1985-ben született Taskentben, s 2005 óta dolgozik az Echo Moszkvi rádióállomáson.
H. J. - Kuruc.info
2. Frissítés: Ez egyre izgalmasabb lesz: Tatjána szexuálisan zaklatta szegény Boriszt
Tatjána szexuálisan zaklatta a késelőt, írta röviddel ezelőtt a Jediot Áháronot című izraeli lap világhálós kiadása. Az izraeli és a nyugati sajtó föltételezésével ellentétben a legújabb hír szerint Borisz Herz (vagy amiképpen az oroszok ejtik: Gerc) tulajdonképpen szexuális zaklatás elszenvedője. Az izraeli lap szerint a letartóztatása utáni első kihallgatásakor a moszkvai rendőrségen azt mondta, hogy a késeléses támadást azért hajtotta végre, mert a Tatjána Felgenhauer, a rádiós újságíró, az elmúlt két hónap során folyamatosan zaklatta szexuálisan.
Zoom
Az orosz rendőrök legyűrik a késes támadót (fotó: AP)
A legutóbbi hírből az is kiderül, hogy a késelő zsidó 2003-ban vándorolt ki Izraelbe, ám ott mindössze egy hónapot töltött, s izraeli útlevéllel a zsebében visszatért Moszkvába, ahol azóta is él. Herz Grúziában született, s korábban matematika- és fizikatanárként kereste a kenyerét.
H. J. - Kuruc.info