Nem lehet azt mondani, hogy Harvey Weinstein ne tett volna meg mindent annak érdekében, hogy az ellene felhozott szexuális zaklatási vádak ne kerüljenek nyilvánosságra. A módszereiről Ronan Farrow írt a New Yorkerben. A szerző birtokába került dokumentumok szerint Weinstein egy Black Cube nevű cég alkalmazásában álló volt Moszad-ügynökök egy csoportjának a szolgáltatásait vette igénybe, hogy elejét vegye a botrány kirobbanásának.
Zoom
A dokumentumok szerint az egyik Black Cube-ügynök kapcsolatba is lépett Rose McGowannel, akik később egyike volt azoknak a nőknek, akik szexuális zaklatással vádolták Weinsteint. A nő támogatónak mutatkozott, női esélyegyenlőségi ügyekben akart együttműködni vele, de közben információkat gyűjtött róla. Álnéven forrásként jelentkezett be a New York Times két újságírójához is. Két magánnyomozó is megpróbált információkat kiszedni belőle, az egyikük nőjogi aktivistának adta ki magát, a másikuk titokban rögzítette a beszélgetéseiket.
Előfordult az is, hogy a Black Cube újságírót bérelt fel arra, hogy felhívja Weinstein áldozatait, de a sztorin dolgozó újságírók után is nyomoztak.
Weinstein szóvivője persze tagadta a vádakat.
(New Yorker - HVG nyomán)