A rádiós-tévés Reggie Yates egy podcastban mondott igazat, aztán persze gyorsan visszakozott.
Zoom
Yates a Halfcast Podcast: Take Back The Power című podcastban beszélt zeneipari tendenciákról. Arról értekezett, milyen jó, hogy a mai előadók egynémelyikét nem nagy lemezkiadók menedzselik, hanem hozzá közel álló kisebb csapatok.
"Az a nagyszerű az előadók új generációjában, hogy nem szerződtek nagy kiadókhoz. Függetlenek, nem valami észak-londoni kövér zsidó manus menedzseli őket, hanem a testvérei."
"Nagyszerű azt látni, hogy nem úgy mennek a dolgok, hogy menő leszel, aztán odaadod a jogaidat ezeknek az idiótáknak. Ma úgy megy, hogy menő leszel, aztán behozod a családodat, és a saját embereiddel győzöl. Ez a példa mostanság a zenében", mondta.
Reggie-t ezek után Gideon Falter, a brit Campaign Against Antisemitism vezetője kapta elő, figyelmeztette, hogy amit mondott, az "a zsidókkal kapcsolatos gonosz sztereotípiákra játszik rá", és hogy "hosszan és keményen" kellene reflektálnia saját mondataira.
Yates természetesen engedelmeskedett: nyilatkozatot adott ki, melyben bocsánatot kért a korábban mondottakért, azzal, hogy nem állt szándékában támadónak lenni, és sztereotípiákat erősíteni.
(HVG nyomán)