Ismét magyar vonatkozású hírt osztott meg Twitter-profilján Geert Wilders. A holland Szabadságpárt vezetője szerda délután azt írta, nemrég járt látogatóban Vilmos Sándor királynál és feleségénél, Máximánál. „Kellemes és őszinte beszélgetést folytattunk” – jelentette ki Wilders. Hozzátette: „Vittem a királynak és Máxima királynének egy üveg magyar pálinkát. Remélem, ízleni fog nekik!”
Wildersnek magyar felesége van, így sokszor tesz közzé magyar vonatozású képeket, üzeneteket közösségi oldalain. Az év elején Bunyós Pityuval – akit később vendégül látott a holland parlamentben is –, valamint felesége szülőhelyének, Nyírparasznyának a községtáblájával fényképezkedett, később a balatonfüredi hajókikötőben szelfizett. A politikus a Hollandiával vívott, mára elsimult diplomáciai csetepatéban a magyar kormány mellé állt.
Hamarosan magyarul is megjelenik könyve Halállistán – Az iszlám háborúja a Nyugattal és velem címmel. A Hit Gyülekezetéhez köthető Patmos Records adja ki...
A kötet hátlapján arról írt, Magyarország a második otthona, és hogy az iszlámkritikája miatt nemcsak ő, hanem felesége, Krisztina is veszélyben érezheti magát. „Magyarország nélkül a Nyugat már rég elbukott és megsemmisült volna. Valójában Magyarország, az egyik legrégebbi nemzet, a 14. század közepétől kezdve Európa fő védőbástyája volt az iszlámmal szemben” – áll a borítón.
(MNO nyomán)