Az egyik percről a másikra tört ki pánik a londoni metróban, az utasok sikítva menekültek. Valaki lövésekről számolt be, de nem tudni még pontosan, mi történt az angol fővárosban.
A rendőrség kiürítette Londonban az Oxford Circus metróállomást, és lezárta a környéket. Az M1 helyszíni tudósítója elmondta, hogy a brit közlekedési rendőrség és a Scotland Yard beszámolt arról, hogy számos bejelentés érkezett, miszerint a környéken tartózkodók lövéseket hallottak. Ezért felfegyverzett rendőrök lepték el a metrót és annak környékét.
Jelenleg fegyveres és fegyvertelen rendőri egységek vannak a helyszínen, a környéket teljes egészében lezárták – mondta a tudósító. Nem csupán az Oxfrod Circus metróállomást, hanem a közelében lévő Bond street-et is kiürítették. A tudósító megjegyezte, hogy mind a két állomás London leghíresebb bevásárló utcáját, az Oxford street-et szolgálja ki, ahol az egész világon meghonosodott Black Friday okán több százezren tartózkodnak. A metróállomásnál lévő tér is jelenleg teljesen üres, miután a rendőrség azt is kiürítette.
Hivatalos tájékoztatás nem hangzott még el, így egyelőre nem tudni pontosan, mi történt. Az biztos, hogy áldozatokat és sérülteket a helyszínen nem találtak. A Scotland Yard azonban potenciális terrortámadásként kezeli a helyzetet.
Korábban írtuk: Kiürítettek egy londoni metróállomást
Kiürítették péntek este a London belvárosában lévő Oxford Circus és Bond Street metróállomásokat, egyelőre közelebbről nem részletezett incidens miatt. Egyes jelentések szerint lövéseket is lehetett hallani.
Az állomások környékét a rendőrség lezárta. A brit közlekedési rendőrség első megfogalmazása szerint egy “utassal összefüggő” incidensről van szó, de konkrétumokat a hatóságok egyelőre nem közöltek.
Az Oxford Circus és a Bond Street metróállomások egymás után következnek a londoni belvároson áthaladó Central Line metróvonalon. A környéken több tízezres tömeg vásárolt a Black Friday estéjén.
(MTI)