Nekiestek a közösségi oldalakon Manfred Webernek, miután a Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa, aki egyúttal az Európai Néppárt EP-frakcióját is vezeti, a parlamenti frakció kétnapos zárt ülésén úgy fogalmazott, "2018-ban Európa központi témája, hogy végső megoldást találjunk a menekültkérdésre", írta a faz.net.
Mivel a végső megoldás kifejezésről sokaknak (azaz az összes zsidónak, liberálisnak és agymosottnak) a "nácik" végső megoldása jutott eszébe, amit annak idején a "zsidókérdésre" adtak (természetesen a megkérdőjelezhetetlen és folyamatos ismétlődéssel fenyegető ún. holokausztról van szó, mint mindig), Weber mondatát pillanatok alatt felkapták a közösségi oldalakon. (Bár Weber nem az Endlösung szót használta, hanem azt mondta, hogy finale Lösung - állapítja meg még a Zsindex is.)
Zoom
A politikus így aztán később a Twitter-oldalán volt kénytelen magyarázni: igazából nem úgy értette ezt a végső megoldást, hanem mindössze azt akarta mondani, hogy közös európai gondolkodásra van szükség, hogy segíteni tudjanak a rászorulókon. A megoldáskeresésben egyébként szerinte fontos szerepe van a visegrádi országoknak, így Magyarországnak is.
 
 
 
Az egykori Seeon kolostorban berendezett konferenciaközpontban tartott ülésre ellátogatott Orbán Viktor is, akinek a migránspolitikája gyakori példa és hivatkozási alap Merkel CDU-jának testvérpártjában, a CSU-ban.
A CSU azt szeretné, ha felső határt szabnának Németországba befogadható "menekültek" számának. Szerintük a hamarosan a Szíriából érkezett betolakodók egy részét is haza lehetne küldeni, mivel a helyzet 2015-höz képest jelentősen javult a polgárháború sújtotta országban. Felvetették azt is, hogy az állítólagos fiatalkorú menekülteken végezzenek olyan orvosi vizsgálatokat, amelyek alapján közelítőleg megállapítható az életkoruk.
(Index nyomán)