Kis híján a tengerbe esett egy belföldi utasszállító gép Törökországban, a trabzoni reptéren. Túlcsúszott a leszállópályán, elkezdett legurulni a partfalon, alig néhány méterre állt meg a víztől. Ankarából indult a gép, 168-an voltak rajta, három embert kisebb sérülésekkel vittek kórházba, de komolyabb baja nem lett senkinek az ijedtségen kívül.
A baleset utáni pillanatokban az emberek még nem tudták, milyen közel voltak ahhoz, hogy a tengerbe zuhanjanak.
Zoom
A Pegasus Airlines török fapados légitársaság Boeing 737-800 utasszállító repülője 2018. január 14-én, miután az előző este leszállás közben leszaladt a trabzoni repülőtér leszállópályájáról (MTI/EPA)
A tűzoltók pillanatok alatt a géphez érkeztek, és mindenkinek segítettek elhagyni a gépet, három embert kellett csak könnyebb sérülésekkel ellátni.
Amikor kivilágosodott, akkor látszott igazán, hogy a balesetet szenvedett gép orra csaknem belelógott a tenger vizébe.
A fapados Pegasus Airlines Boeing 737-800-as gépe Ankarában szállt fel, és késő éjjel landolt a Fekete-tenger partján fekvő Trabzon városában.
Összesen 162 utas és 6 fős személyzet volt rajta, és egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történt, de az tény, hogy a landolás idején heves eső és rossz látási viszonyok nehezítették a tájékozódást.
A helyi hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben, aminek idejére, átmenetileg lezárták a repülőteret.
Vasárnap nekiláttak a megrongálódott gép elszállításának is.
(Híradó)