A Fehér Ház orvosa, Ronny Jackson teljeskörűen megvizsgálta az amerikai elnök egészségügyi állapotát, és megállapította, hogy Donald Trump nagyon egészséges, de le kell fogynia.
A szokatlanul hosszú, több mint egyórás sajtóértekezleten az orvos részletesen beszámolt Donald Trump egészségügyi állapotáról. A beszámolót óriási sajtóérdeklődés övezte, miután az elmúlt hetekben számos kérdés felmerült az elnök mentális egészségét illetően.
A kognitív vizsgálatok, amelyet maga az elnök kért, azt a célt szolgálták, hogy vajon van-e bármiféle mentális problémája, kezdődő Alzheimer-kórja vagy szenved-e demenciában. Ehhez harminc kérdésből álló tesztet végeztettek vele, s mint Ronny Jackson, Trump orvosa elmondta: „a harmincból harmincat kiválóan oldott meg, az elnök rendkívül éles eszű, mentálisan teljesen ép.”
Ronny Jackson közölte, az elnök testtömegindexe alapján elhízottnak számít, 190 cm magas és 108 kilós. Több mozgást és egészségesebb táplálkozást ajánlott Trumpnak, aki nagyon szereti a zsíros ételeket, például a sült csirkét vagy a hamburgereket. Az elnök sportolási szokásairól elmondta, hogy golfozik, de akkor sem mozog túlzottan, mert kisautóval közlekedik a golfpályán is.
Amerikai lapok Trump egészségügyi állapotának értékelésekor összehasonlítást tettek az általános amerikai trendekkel. Az amerikai lakosság kétharmada túlsúlyos vagy elhízott és a felnőtt lakosság alig ötöde felelne meg fizikai felmérő teszteknek.
(MTI)
Korábban írtuk: