Az amerikai elnök magánügyvédje nyilatkozatot adott ki kedd este arról, hogy saját pénzéből 130 ezer dollárt fizetett hallgatásáért annak a pornószínésznőnek, akivel állítólag az akkor még csak ingatlanmágnás Donald Trump szexuális kapcsolatot létesített 2006-ban (egy évvel a Melaniával kötött házassága után - a szerk.).
Zoom
A The Wall Street Journal című lap azt állította egy januári cikkében, hogy Michael Cohen ügyvéd (természetesen egy holotúlélő leszármazottja) 2016 októberében juttatta el Stephanie Cliffordhoz a pénzt abból a célból, hogy a pornóiparban Stormy Daniels néven ismert színésznő ne beszéljen nyilvánosan a viszonyról a választási kampány idején.
Zoom
Cohen most a The New York Times című napilapnak elküldött nyilatkozatban azt állítja, hogy Donald Trump nem térítette meg neki ezt az összeget sem holdingja vagyonából, sem az elnökválasztási kampánya terhére.
„A Stephanie Cliffordnak történt kifizetés törvényes tranzakció volt, és nem hozzájárulás a kampányköltségekhez” – írta az ügyvéd. Cohen elmondta a lapnak, hogy egy hasonló nyilatkozatot küldött a szövetségi választási bizottságnak is, mert az ügyben panaszt tett a testületnél a Common Cause nevű civil lobbyszervezet.
A Common Cause arra kérte a választási bizottságot, hogy vizsgálja ki a 130 ezer dollár eredetét, és állapítsa meg, hogy a tranzakció nem minősül-e közvetett módon fizetett és túlságosan nagy összegű kampányfinanszírozásnak.
Január végén megjelent egy nyilatkozat Stephanie Clifford nevében, és ebben az szerepelt, hogy soha nem volt szexuális kapcsolata Donald Trumppal. Clifford azonban még aznap szerepelt egy tévéműsorban, és úgy tűnt, elhatárolódik a nyilatkozattól. Azt mondta, nem tudja kitől származik, és a rajta szereplő aláírás sem olyan, mint az övé.
Zoom
A pornós ribanc 2001-ben, öt évvel a 130 ezer dollár előtt interjúban mesélt az állítólagos pásztoróráról, hazugságvizsgáló használatával, alább a hivatkozás
A Fehér Ház közleményben határozottan tagadta, hogy Donald Trumpnak és Stephanie Cliffordnak bármikor szexuális kapcsolata lett volna.
Azóta, hogy Trump indult az elnökválasztáson, és azóta is, hogy elnök lett, több nő vádolta meg őt szexuális zaklatással, illetve azzal, hogy fogdosta.
(MTI nyomán)