Négyszeres halálbüntetést szabtak ki Pakisztánban arra a férfira, aki megerőszakolta és megölte a hétéves Zainab Anszárit.
A bíróság a négy halálbüntetés mellett egy életfogytiglani és egy hétéves büntetést, valamint kétmillió rúpia (mintegy 4,5 millió forint) pénzbüntetést is kiszabott a férfira. A tárgyalást Lahor központi börtönében, egy terrorellenes bíróságon tartották. A vádlott nyolc másik kislány megerőszakolását is beismerte, kilenc áldozata közül hét meghalt.
Zoom
Imrán Ali további nyolc kislány megbecstelenítését vallotta be, áldozatai közül heten nem is élték túl a találkozást
„Az elsőrendű vádlott beismerte tettét” – mondta el Ehtesám Kadír, Pandzsáb főügyésze, – a januárban meggyilkolt, hétéves Zainab édesapja pedig úgy fogalmazott:
Elégedett vagyok az ítélettel, és azt szeretném, ha nyilvánosan akasztanák fel.
Zoom
Zainab Anszári - Mohamed egyik felesége sem volt sokkal idősebb az elháláskor (lásd kapcsolódó anyagunkat)
Zainab Anszárit az ország középső részén, Kászurban rabolták el, holttestét egy héttel később egy szemétdombon találták meg. A gyilkosság megrázta Pakisztánt.
Zoom
Így őrizték a pakisztáni rendőrök az befogott vadat
Zainab neve jelszóvá vált a tüntetők körében, akik azt követelték, hogy a hatóságok akadályozzák meg az ilyen szörnyűségeket. Kászurban ugyanis tavaly több tucat kislányt raboltak el, gyilkoltak vagy erőszakoltak meg.
(MTI)