2018. június 25., hétfő, Vilmos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:11 Szépen elbeszéltek egymás mellett a minicsúcs résztvevői21:38 Erdogan elnöki rendszerrel emelheti a "jelenlegi civilizációk szintje fölé" Törökországot - pártja viszont csehül áll21:28 Trump űrhaderejéhez még jól jöhet Han Solo több mint félmillió dollárért elkelt DL-44-ese20:53 Hány zsidó él Magyarországon?20:36 Ez lett az év szava - antiszót is választottak20:27 Tüntetésekkel akarják elkerülni a Dragnea-mosdatást Bukarestben - a szoci puskák a korrupt pártelnök kürtszavára várnak20:07 Trump most azzal henceg, hogy mindenféle jogi hercehurca nélkül kipenderítené a betolakodókat19:48 Nemcsak a csapatra, a drukkerekre is jó hatása van a szurkolásnak19:31 Feltört egy autót, de nem lopott el belőle semmit ez a becsületes füstösképű18:29 Az USA-ban is nő a nem fehér népesség aránya, de ott legalább beszélni is lehet róla17:38 Pogromok Ukrajnában: "kárpátaljai magyar romák" táborát támadták meg Lembergben16:27 A Holt-Tiszában akár barnamedvét is foghatnak a bátrabb horgászok15:47 Autós üldözés közben borulhatott fel egy autó az M0-son15:25 A FIFA fegyelmi vizsgálatot indított a szerbeket sassal hergelő albánok ellen14:54 Orbán szerint a sikeres V4-politika miatt támadja Brüsszel
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A szép szavak ellenére az USA jóval kedvezőtlenebb feltételek mellett adna hozzáférést légteréhez a Brexit után

Bár a kilépési tárgyalások meglehetősen vontatottan haladnak, London már a Brexit utáni időszakra készülve próbálja építeni diplomáciai kapcsolatait az európai országok vezetőivel. Ugyanakkor Theresa May kormányfő mielőbb rendezni szeretné a brit légitársaságok repülési jogait is.
A konzervatív párti brit kormány Brexit-stratégiájának sarkalatos eleme, hogy Nagy-Britannia nem csak az unióból, hanem az EU egységes, belső piacáról és a vámunióból is kivonulna.
A brit kormány ugyanakkor átfogó, a pénzügyi szolgáltatásokra is kiterjedő, szabadkereskedelmi megállapodásra törekszik az Európai Unióval. Ezt több uniós vezető is elvetette azzal az érvvel, hogy Nagy-Britannia ki akarja mazsolázni a tagság előnyeit, a belső piaci tagsággal járó kötelezettségek nélkül.
Nagy-Britannia kilép a belső piacról
Theresa May kijelentette, hogy a Brexit-tárgyalások következő szakaszának is meglesznek a csúcs- és a mélypontjai. Nagy-Britannia kilép a belső piacról, és ezután az élet más lesz, mint addig, egyes területeken a jelenleginél szűkebbé válik a hozzáférés egymás piacához.
Eközben a londoni parlament Brexittel foglalkozó szakbizottsága közzétette azt a kormány által korábban készített elemző tanulmányt, amely a Brexitnek a brit gazdaságra gyakorolt hatásait taglalja.
Ezekből az derül ki, hogy a sokféle lehetséges kiválási forgatókönyv mindegyike káros lesz a brit gazdaság fejlődésére. Egy radikális szakítás esetén akár a 8 százalékot is elérheti a GDP csökkenése. Hogy a mindennapokban ez mit jelent majd az egyes állampolgárok élete szempontjából, azt ma még nehéz elképzelni.
Jelentősen drágulhat a repülés
Megakadtak a tárgyalások az Egyesült Államokkal a kétoldalú, repülési jogokról. Az EU tagjaként a brit légitársaságok eddig meghatározott keretek – a többi uniós tagországgal egyenlő feltételek – között férhettek hozzá az amerikai légtérhez és légi közlekedéshez. Most úgy tűnik, a szép szavak ellenére, az Egyesült Államok csak jóval kedvezőtlenebb feltételek mellett adna hozzáférést az amerikai légi közlekedési piachoz, például a British Airways-nek.
Ha nem sikerül gyorsan megegyezni a repülési jogokról, akkor nem tuják elkezdeni árusítani a jövő évi menetjegyeket, veszélybe kerül az üzlet tervezhetősége, és ez jelentősen megdrágíthatja a briteknek a repülést.
Pedig a transzatlanti légi útvonalaknak majdnem az egyharmadát teszik ki a Nagy-Britannia és az Egyesült Államok közötti járatok – közölte a közmédia tudósítója a Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában.
(Kossuth Rádió)



 Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready