2018. szeptember 20., csütörtök, Friderika napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:28 Weber az Európai Tanács elé vinné a magyar ügyet20:45 Az ország legnagyobb naperőműve épül meg Bükkábrányban19:50 Dúró a badacsonyi gyilkosságról és a cigány-magyar feszültségről szólalt fel, a Jobbik-frakció kivonult18:56 Több ezer idlíbi tért vissza otthonába18:53 Nem csak a lengyelek, a bolgárok is megvétóznák a magyarellenes EU-szankciókat18:32 Petőváry Zsolt szerint tönkre akarják tenni az életét18:23 Orbán Salzburgban: ragaszkodunk a határvédelem jogához18:05 Tusk rendkívüli EU-csúcsot hív össze a Brexit miatt17:20 Megkezdték a Magyarországgal szembeni eljárást17:00 A baráti román kormány a nemzeti összetartozásra emlékező székely iskola tanárainak további meghurcolását javasolja16:42 Fletóék ellenálltak, a fasiszta hordók pedig csúnyán megkapták a magukét16:13 Bekérették Spanyolország budapesti nagykövetét15:46 Két hétre lezárják a Déli pályaudvart októberben15:21 Vizsgálatot indítottak a Tesla ellen14:50 Tarlós állítólag mégis újrázna jövőre
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A szép szavak ellenére az USA jóval kedvezőtlenebb feltételek mellett adna hozzáférést légteréhez a Brexit után

Bár a kilépési tárgyalások meglehetősen vontatottan haladnak, London már a Brexit utáni időszakra készülve próbálja építeni diplomáciai kapcsolatait az európai országok vezetőivel. Ugyanakkor Theresa May kormányfő mielőbb rendezni szeretné a brit légitársaságok repülési jogait is.
A konzervatív párti brit kormány Brexit-stratégiájának sarkalatos eleme, hogy Nagy-Britannia nem csak az unióból, hanem az EU egységes, belső piacáról és a vámunióból is kivonulna.
A brit kormány ugyanakkor átfogó, a pénzügyi szolgáltatásokra is kiterjedő, szabadkereskedelmi megállapodásra törekszik az Európai Unióval. Ezt több uniós vezető is elvetette azzal az érvvel, hogy Nagy-Britannia ki akarja mazsolázni a tagság előnyeit, a belső piaci tagsággal járó kötelezettségek nélkül.
Nagy-Britannia kilép a belső piacról
Theresa May kijelentette, hogy a Brexit-tárgyalások következő szakaszának is meglesznek a csúcs- és a mélypontjai. Nagy-Britannia kilép a belső piacról, és ezután az élet más lesz, mint addig, egyes területeken a jelenleginél szűkebbé válik a hozzáférés egymás piacához.
Eközben a londoni parlament Brexittel foglalkozó szakbizottsága közzétette azt a kormány által korábban készített elemző tanulmányt, amely a Brexitnek a brit gazdaságra gyakorolt hatásait taglalja.
Ezekből az derül ki, hogy a sokféle lehetséges kiválási forgatókönyv mindegyike káros lesz a brit gazdaság fejlődésére. Egy radikális szakítás esetén akár a 8 százalékot is elérheti a GDP csökkenése. Hogy a mindennapokban ez mit jelent majd az egyes állampolgárok élete szempontjából, azt ma még nehéz elképzelni.
Jelentősen drágulhat a repülés
Megakadtak a tárgyalások az Egyesült Államokkal a kétoldalú, repülési jogokról. Az EU tagjaként a brit légitársaságok eddig meghatározott keretek – a többi uniós tagországgal egyenlő feltételek – között férhettek hozzá az amerikai légtérhez és légi közlekedéshez. Most úgy tűnik, a szép szavak ellenére, az Egyesült Államok csak jóval kedvezőtlenebb feltételek mellett adna hozzáférést az amerikai légi közlekedési piachoz, például a British Airways-nek.
Ha nem sikerül gyorsan megegyezni a repülési jogokról, akkor nem tuják elkezdeni árusítani a jövő évi menetjegyeket, veszélybe kerül az üzlet tervezhetősége, és ez jelentősen megdrágíthatja a briteknek a repülést.
Pedig a transzatlanti légi útvonalaknak majdnem az egyharmadát teszik ki a Nagy-Britannia és az Egyesült Államok közötti járatok – közölte a közmédia tudósítója a Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában.
(Kossuth Rádió) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready