2019. március 24., vasárnap, Gábor, Kapolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:20 Meghalt az Adolf Eichmannt elrabló moszados21:46 Tulajdonképpen "fímbűl" van: elloptak egy bombát Vértesszőlősről21:21 Most éppen a pakisztáni agysebészek előtt nyitottuk meg a kaput - 500 ösztöndíjas és műtéti eszközök is jöhetnek20:43 Új-Zéland után - a fehér rassz és civilizációja valóban a mélyponton van20:37 Akár Rákay Philip is megbecsülhette volna a brit EU-tagságról szóló újabb népszavazás kiírásáért tüntetők számát20:10 Egy török utas halála miatt szállt le egy repülő Budapesten19:44 Egyesek a tündék és orkok harcában is nácizmust látnak, bár tény, hogy A Gyűrűk Ura atyja az újfasiszták hősévé vált19:12 Csak négy és fél évet kapott a motorost beherbálozva halálra gázoló drogos - egy autóval is összeütközött, de arra nem emlékszik18:54 Vészjelzést adott le egy tengerjáró hajó Norvégia partjai közelében18:33 Távcsővásár: fedezd fel a világot könnyedén! (x)18:25 Hatástalanították Budafokon a jenkik pusztító ajándékait18:12 "A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely szerint létezik cigánybűnözés" - a Facebook letörölte, de újratöltve17:56 Tilos lesz a magzatgyilkosság az USA egyik államában, amint hallani a leölni kívánt gyermek szívhangját17:28 A francia belügyérnő kíméletlen fellépést ígért, de békés a sárgamellényesek vonulása16:51 Robbanások rázták meg Mogadishu központját - fegyveresek lövöldöztek a munkaügyi minisztériumban
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A szép szavak ellenére az USA jóval kedvezőtlenebb feltételek mellett adna hozzáférést légteréhez a Brexit után

Bár a kilépési tárgyalások meglehetősen vontatottan haladnak, London már a Brexit utáni időszakra készülve próbálja építeni diplomáciai kapcsolatait az európai országok vezetőivel. Ugyanakkor Theresa May kormányfő mielőbb rendezni szeretné a brit légitársaságok repülési jogait is.
A konzervatív párti brit kormány Brexit-stratégiájának sarkalatos eleme, hogy Nagy-Britannia nem csak az unióból, hanem az EU egységes, belső piacáról és a vámunióból is kivonulna.
A brit kormány ugyanakkor átfogó, a pénzügyi szolgáltatásokra is kiterjedő, szabadkereskedelmi megállapodásra törekszik az Európai Unióval. Ezt több uniós vezető is elvetette azzal az érvvel, hogy Nagy-Britannia ki akarja mazsolázni a tagság előnyeit, a belső piaci tagsággal járó kötelezettségek nélkül.
Nagy-Britannia kilép a belső piacról
Theresa May kijelentette, hogy a Brexit-tárgyalások következő szakaszának is meglesznek a csúcs- és a mélypontjai. Nagy-Britannia kilép a belső piacról, és ezután az élet más lesz, mint addig, egyes területeken a jelenleginél szűkebbé válik a hozzáférés egymás piacához.
Eközben a londoni parlament Brexittel foglalkozó szakbizottsága közzétette azt a kormány által korábban készített elemző tanulmányt, amely a Brexitnek a brit gazdaságra gyakorolt hatásait taglalja.
Ezekből az derül ki, hogy a sokféle lehetséges kiválási forgatókönyv mindegyike káros lesz a brit gazdaság fejlődésére. Egy radikális szakítás esetén akár a 8 százalékot is elérheti a GDP csökkenése. Hogy a mindennapokban ez mit jelent majd az egyes állampolgárok élete szempontjából, azt ma még nehéz elképzelni.
Jelentősen drágulhat a repülés
Megakadtak a tárgyalások az Egyesült Államokkal a kétoldalú, repülési jogokról. Az EU tagjaként a brit légitársaságok eddig meghatározott keretek – a többi uniós tagországgal egyenlő feltételek – között férhettek hozzá az amerikai légtérhez és légi közlekedéshez. Most úgy tűnik, a szép szavak ellenére, az Egyesült Államok csak jóval kedvezőtlenebb feltételek mellett adna hozzáférést az amerikai légi közlekedési piachoz, például a British Airways-nek.
Ha nem sikerül gyorsan megegyezni a repülési jogokról, akkor nem tuják elkezdeni árusítani a jövő évi menetjegyeket, veszélybe kerül az üzlet tervezhetősége, és ez jelentősen megdrágíthatja a briteknek a repülést.
Pedig a transzatlanti légi útvonalaknak majdnem az egyharmadát teszik ki a Nagy-Britannia és az Egyesült Államok közötti járatok – közölte a közmédia tudósítója a Kossuth Rádió Európai Idő című műsorában.
(Kossuth Rádió)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready