A bécsi rendőrség közlése szerint egy szolgálati autóban támadt rá a férfi az egyenruhásra, miközben információt kért tőle. Az osztrák közszolgálati televízió szerint a támadó a rendőrt a ruhájánál fogva próbálta kirángatni az autójából.
A támadás elhárítása során a rendőr a nála lévő paprikaspay-vel védekezett, ami könnyű sérülést okozott a támadó férfinak – írja az ORF.at hírportál. Mint közlik, a 26 éves gyanúsítottnál – aki afgán állampolgár – nem találtak fegyvert, őt őrizetbe vették az osztrák parlament ideiglenes épületénél.
Terrorcselekménynek kezelik az osztrák hatóságok az esetet, a terrorellenes ügyészség a vizsgálója a támadás körülményeit az első információk szerint. Maga a rendőr sértetlenül úszta meg az esetet.
Nem ez volt az első eset, hogy egyenruhásra támadtak Bécsben: hétfőre virradó éjjel egy katonára támadt egy osztrák állampolgárságú, egyiptomi származású férfi, akiről később kiderült, hogy előszeretettel olvasott az Iszlám Állam tevékenységéről.
Napokkal ezelőtt pedig egy afgán migráns késelte meg egy osztrák család több tagját, súlyos, életveszélyes sérülést okozva nekik.
(ORF - Híradó)