El akarja torlaszolni a francia Alpokban található Échelle-hágót a nemzetben gondolkodó Indentitás Generáció (GI) nevű francia - az MTI zsidajai szerint szélsőjobboldali - szervezet mintegy száz aktivistája, akik szombat reggel mentek fel a francia-olasz határon lévő hágóba, azzal a céllal, hogy egyetlen illegális bevándorló se léphessen Franciaország területére.
Ez a hágó “az illegális bevándorlók stratégiai átkelő pontja” – mondta Romain Espino, a GI egyik szóvivője az AFP francia hírügynökségnek, egyben bírálva a hatóságok gyávaságát. “Egy kis akarattal ellenőrizni lehetne a bevándorlást és a határokat” – tette hozzá.
Az AFP úgy tudja, hogy a többségében franciákból álló csoportban magyarok, olaszok, dánok, osztrákok, angolok és németek is vannak. Az aktivisták 9 óra után indultak a hágóhoz hótalpakon, építkezéseken használt műanyag rácsokkal “jelképes határt” akarnak felhúzni és a hágóban akarják tölteni az éjszakát.
"Meg kell magyarázni az esetleges bevándorlóknak, hogy az az embertelenség, ha elhitetik a Földközi-tengeren vagy a behavazott Alpokon átkelő emberekkel, hogy ezek az útvonalak egyáltalán nem veszélyesek. Ez nem igaz" - jelentette ki Espino.
“Nem fogják megtalálni Eldorádót, ez erkölcstelen. Ennek a franciák fizetik meg az árát” – tette hozzá.
Az 1762 méter magasan fekvő Échelle-hágó hat kilométerre fekszik az olasz határtól. Egy éve Hautes-Alpes megyébe egyre több "fiatal" érkezik, főként Guineából és Elefántcsontpartról. A francia hatóságok szerint 315 illegális bevándorlót toloncoltak vissza Olaszországba 2016-ban, 2017-ben pedig 1900-at.
Zoom
A francia-olasz határ teljes hosszán továbbra is erős a migrációs nyomás – közölte péntek este Gérard Collomb francia belügyminiszter, emlékeztetve, hogy 50 ezer kérelmet utasítottak vissza 2017-ben.
“Úgy döntöttünk, hogy fél évre megújítjuk a határellenőrzést” – mondta a miniszter a menedékjogi és bevándorlási törvénytervezet parlamenti vitájában. A vitatott törvénytervezetet a jobboldal túl elnézőnek, a baloldal pedig embertelennek tartja.
(MTI nyomán)
Frissítés: "Defend Europe" az Alpokban - magyar részvétellel
A nemzetközi Identitás Generáció megakadályozza az illegális átkelést a francia-olasz határon. A Defend Europe alpesi küldetése elkezdődött - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az akcióban részt vevő Identitás Generáció Magyarország.
Zoom
Most szombaton, április 21-én reggel 9 órától a nemzetközi Identitás Generáció száz aktivistája elfoglalta a pozícióját Col de I'Échelle-nél, 25 kilométerre Briancontól, az Alpokban, hogy lezárják a határt az azt illegálisan átlépni készülő migránsok előtt. Aktivistáik a környéket járják és biztosítják a vidéket, hogy ne lehessen illegálisan belépni Franciaországba.
Zoom
Az Identitás Generáció egy francia és európai ifjúsági politikai mozgalom, amely 2012-es alakulása óta olyan szimbolikus akciókat vitt véghez, mint a Poitiers-i mecset tetejének elfoglalása. A népvándorlással és az iszlamizációval szemben úgy gondolják, hogy az egyetlen működőképes megoldás identitásunk megőrzése és tradícióink, hagyományaink védelme. Ez a küldetés része az európai "Defend Europe" nevű, tömeges bevándorlás ellenes kampánynak. 2017 augusztusában egy hajót küldtek a Földközi-tengerre, a C-Start, hogy véget vessenek a maffia által vezényelt, NGO-k segédkezésével végbemenő embercsempészetnek.
A ma elfoglalt alpesi útvonalon illegálisan átkelők száma 2017 nyara óta folyamatosan növekedett. Már több mint kétezer illegális migránst regisztráltak hivatalosan - ismerteti a valódi európai identitást védő szervezet, majd felteszi a költői kérdést: vajon hányan juthattak át regisztrálatlanul? "Ha Macron kormánya nem hajlandó biztosítani a határt, mi bebizonyítjuk, hogy ha hajlandóság van rá, a feladat egyáltalán nem lehetetlen. Ahelyett, hogy illegális migránsokat befogadó központokra költik a költségvetést, a határrendészet számára kellene több forrást biztosítani" - fogalmaznak.
Zoom
Zoom
A nemzetközi Identitás Generáció a masszív bevándorlás leállítását és a Col de I'Échelle-hágó lezárását követeli. Rámutatnak, egyetlen illegális bevándorló sem szabadna, hogy beléphessen Franciaországba ezen az úton át. "A franciák nem akarnak több bevándorlást! Ezeknek az illegális migránsoknak nem Franciaországban vagy Olaszországban van a helyük, hanem szülőföldjükön" - állapítják meg helyesen.
A "Defend Europe" alpesi küldetése elkezdődött - zárják közleményüket.
(Kuruc.info)