Amint arról portálunk is beszámolt, a múlt szombaton Kuala Lumpurban meggyilkoltak egy Fádi el-Bátes nevű, nemzetközileg elismert elektromérnököt. Az indíték és a gyilkosság módja alapján egyértelműen a Moszád nevű izraeli titkosszolgálat gyanúsítható. Az izraeli sajtóban a gyilkosság elkövetése után a titkosszolgálati kapcsolatokkal rendelkező hírmagyarázók rögtön elkezdték „kiszivárogtatni” azokat az indokokat, amelyek miatt a palesztin mérnöknek meg kellett halnia. Az izraeli megkeresés ellenére Egyiptom átengedi területén a Gázai övezetbe a meggyilkolt palesztin holttestét – írja a Válláh!Hádásot izraeli és a Fálásztin el-Jom palesztin hírportál.
Zoom
Az egyik gyilkos fényképe (közzétette: a maláj rendőrség)
Mindenesetre a malajziai rendőrség ma éjszaka a korábban megismertetett fantomkép után a Moszád egyik merénylőjének fényképét is közzétette. Mint ismert, Kuala Lumpurban a gyilkosságot egy japán Kawasaki motorkerékpáron érkező két merénylő hajtotta végre a palesztin mérnök ellen, majd azzal is menekültek el a helyszínről. A motorkerékpárt a gyilkosság helyszínétől nem messze, egy tó partján hátrahagyva találták meg a maláj rendőrök. A sajtótájékoztatón Muhámmád Fauzi Hárún, Malajzia országos rendőrfőkapitánya bejelentette, hogy a gyilkosságot elkövető két személy még az ország területén tartózkodik. Magyarán a motoros gyilkosoknak még nem sikerült kereket oldaniuk.
Zoom
A maláj rendőrség ma éjszakai sajtótájékoztatója (fotó: Reuters)
A malájok által nemrégiben közzétett fénykép szerint az egyik elkövető fehér bőrű, de fekete, enyhén hullámos hajú, ám küllemét a körözés tudatában bármikor képes megváltoztatni. A merénylők valószínűleg idegen ország hamis úti okmányaival érkeztek Malajziába, jegyezte meg a maláj rendőrfőkapitány, majd hozzáfűzte: egyelőre azt nem tudják, hogy az elkövetők egy idegen ország titkosszolgálatának a küldetésében gyilkoltak-e, ám az biztos, hogy igen jól felkészített, profi merénylőkről van szó.
Zoom
Fádi el-Bátes koporsója úton a Gázai övezetbe (fotó: Reuters)
Ávigdor Lieberman, Izrael véres szájú hadügyminisztere és Binjámin Netanjáhu miniszterelnök, külügyminiszter a palesztin mérnök meggyilkolása után a legmagasabb szinten azonnal felvette a kapcsolatot az egyiptomi politikai vezetéssel annak érdekében, hogy Kairó ne engedélyezze Fádi el-Bátes holttestének bevitelét az ellenőrzése alatt levő ráfáhi átkelőn keresztül a Gázai övezet területére. (A többi átkelőhelyet ugyanis a Gázai övezetet másfél évtizede légi szárazföldi és tengeri blokád alatt tartó Izrael ellenőrzi – H. J.) Izrael a mintegy két tucat korábban meghalt, illetve a most, Malajziában meggyilkolt palesztin holttestének visszatartásával azt szeretné/szerette volna elérni, hogy a Hamász adja ki a zsidóknak a Szilárd sziklafok fedőnevű, a Gázai övezet ellen indított hadművelet során elesett két izraeli katona holttestét. A két izraeli katona holttestét a Hamász azért tartja vissza, mert Izrael újra letartóztatta a korábbi fogolycsere-egyezmény keretében a börtönből már kiengedett palesztinokat.
A nemrégen közzétett hír és fénykép arról tanúskodik, hogy Egyiptom nem tett eleget az izraeli vezetők kérésének, s területén mégis keresztül beengedi Fádi el-Bátes holttestét a Gázai övezet északi fertályában levő Dzsebálijjá nevű városba, illetve a mellette kiépült palesztin menekülttáborba. A meggyilkolt palesztin mérnök néhány évvel ezelőttig Dzsebálijjában élt a szüleivel, akik most ott szeretnék eltemetni.
H. J. – Kuruc.info