2019. február 16., szombat, Julianna, Lilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:02 Újabb holdbéli földrajzi helyeket nevezett el Kína22:55 Szexuális zaklatással vádolják a pápai nunciust Párizsban22:35 Trump szerint Nobel-békedíjra jelölte őt a japán miniszterelnök21:45 Toroczkai az ATV-ben tudta meg, hogy hazudnak neki a cigánybűnözésről beszélő rendőrnyomozók21:00 Furcsa ízlés: az európai szocik csúcsjelöltje találkozni akar a ballibek ékesszóló diáktüntetőjével20:37 Soros után Jakab Pétert is elérte a "fideszes antiszemitizmus"20:16 Svéd feminista miniszter: riasztó, hogy Magyarországon azt szeretnék, több gyerek szülessen19:50 A napokban indul a legújabb kormányzati migránskampány19:41 Rendkívüli állapotot hirdet ki Trump, hogy megépülhessen a fal a mexikói határon19:28 Utolsó leheletével még exhumáltatná Francót a "spanyol" kormány18:50 Utcára vonul a Mi Hazánk, a zsidó olimpia ellen is alá lehet írni Toroczkaiéknál18:41 Az ukrán főügyész nyomozást indíttatott Timosenko ellen18:19 Amerika tartós holdprogramot tervez17:26 Ezért mentek Varsóba a zsidók és bérenceik: Pence új holokausztról hazudozott, Netanjahu háborúra uszított17:01 Volt egy kis diplomáciai csörte Lengyelország és Izrael között amiatt, hogy kit is kell nácizni, de már megoldódott
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Bevándorlóbűnözés :: :: Hozzászólások

Először jár börtön házasságra kényszerítésért a jócskán muszlimfertőzött Angliában

Első ízben róttak ki börtönbüntetést Angliában a kényszerházasságokat tiltó törvény alapján: a közép-angliai Birmingham koronabírósága szerdán négy és fél év szabadságvesztésre ítélt egy nőt, aki saját lányát kényszerítette házasságra egy 16 évvel idősebb pakisztáni férfival – a vád szerint az elítélt – akinek nevét az áldozat védelmére tekintettel nem hozták nyilvánosságra – családlátogatás ürügyével 2016-ban Pakisztánba csalta lányát, ahol fenyegetésekkel, sőt fizikai tettlegességgel rákényszerítette a házasságra.
A lány a házasságkötés idején épphogy betöltötte a 18. életévét, de anyja már öt évvel korábban is Pakisztánba vitte, ahol a férjjelölt – „házassági szerződés” gyanánt – szexuális kapcsolatot is létesített az akkor még csak 13 éves leánnyal. A gyermekkorú lány terhes lett, és Angliába visszatérve abortuszon esett át. Körzeti orvosa már akkor feljelentést tett, de az anya annak idején azt mondta a brit hatóságoknak, hogy a terhesség „két tizenéves alattomban létesített szexuális kapcsolatának” következménye volt.
A 2016 szeptemberében kikényszerített pakisztáni házasságkötés után a fiatal lány a brit belügyminisztérium segítségével került vissza Nagy-Britanniába, és vállalta, hogy bíróság előtt tanúskodjon anyja ellen. Nagy-Britanniában 2014-ben lépett életbe az a törvény, amelynek alapján szabadságvesztéssel sújtható bűncselekményt követ el az, aki mást akarata ellenére házasságra kényszerít. A szerdai bírósági végzéssel zárult eset azonban az első, amelyben a büntetőeljárás sikerrel járt, és tényleges szabadságvesztésről szóló jogerős ítéletet eredményezett, mivel még mindig ritka, hogy az ilyen esetek egyáltalán a vádemelésig eljussanak.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready