2019. május 21., kedd, Konstantin napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:31 Morvai Krisztina: szolidaritás a "letiltott" Toroczkaival, egykori harcostársammal22:14 Továbbra is Farage EU-ellenes pártja a brit mezőny élén 21:51 Irán négyszeresére növelte az alacsonyan dúsított urán termelését21:26 A benzin és a gázolaj árát is emeli szerdán a Mol21:03 A fővárosban eljött Bangóné ideje20:44 A cenzúra és manipuláció a zsidó aknamunka eszköztárában20:25 Egységesen lemondanak az osztrák szabadságpárti miniszterek - máris helyezkednek a szocik20:11 "Gyűlölöm az összes német nőt!" - közölte néhány ökölcsapás és köpés kíséretében egy betolakodó19:41 A 4-es, 6-os villamoson sincs c***********: magától szaladt el a telefon és a fülhallgató a hölgy kezéből18:52 Felmászott egy férfi az Eiffel-toronyra18:45 Tizenkét év börtönbüntetésre ítéltek egy szír férfit Dániában - robbantani akart18:06 Először születtek hatos ikrek Lengyelországban17:53 Ukrajna új főzsidaja letette a hivatali esküt, majd bejelentette, hogy feloszlatja a parlamentet17:38 Nagyon helyes: büntetni fogják a kettős minőségű élelmiszerek árusítását Csehországban16:46 Öt sérültje van a börgöndi kényszerleszállásnak - légi közlekedés veszélyeztetése miatt indított eljárást a rendőrség
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Nincs elég gonosz rasszista fehér Floridában: ezúttal egy indiai származású rendőrt állítanak a bíróság elé egy néger lelövéséért

Reklám

Bíróság elé kell állnia annak a rendőrnek az Egyesült Államok Florida államában, aki 2015-ben agyonlőtt egy fekete férfit az autópályán - döntött pénteken az ügyben illetékes bíró.
A bíró meglátása szerint Nouman Raja beszámolója a történtekről nem esik egybe a tárgyi bizonyítékokkal és a lövöldözésről készült hangfelvétellel, ezért a rendőr vallomása megbízhatatlan és nem hihető. Ebből fakadóan nem vonatkozik rá az a jogszabály, amely jogos védelem esetén kimondja, hogy ha valakit megtámadnak, nem kell visszavonulnia, akár végezhet is támadójával.
Az "indiai-amerikai" Nouman Raja 2015-ben az autópályán lőtte agyon a 31 éves Corey Jonest, akinek lerobbant a kocsija. A rendőrtiszt éppen fedett küldetésen volt, hogy autótolvajokat leplezzen le; sem egyenruhát, sem taktikai mellényt nem viselt, az autója is jelöletlen volt. Jones éppen egy autómentő céggel beszélt telefonon, amikor Raja odaért a kocsijához, erről a beszélgetésről készült a hangfelvétel, amelyet a bíróság is figyelembe vett.
Zoom
Corey Jones (b) és Nouman Raja
A felvétel tanúsága szerint Nouman Raja nem közölte Jonesszal, hogy rendőr. Azt hallani, hogy Raja azt kérdezi Jonestól, hogy minden rendben van-e, kétszer is visszakérdez, és a későbbi áldozat, mindháromszor azt mondja, hogy nincs semmi gondja. Ezt követően hirtelen Raja azt kezdi kiabálni, hogy Jones emelje fel a kezét, Jones azt kiabálja, hogy "Várjon!", majd Raja gyors egymásutánban három lövést ad le, tíz másodperccel később pedig újabb két lövés hallatszik.
Mint kiderült, Jonesnál is volt pisztoly, amelyet teljesen jogszerűen tartott magánál. A bíró szerint a férfi joggal hihette azt, hogy Raja ki akarja rabolni, mert a rendőr semmilyen azonosítót nem viselt, és nem közölte a férfival, hogy rendőr. Így a bíró szerint nem Jones kezdeményezte a konfliktust, hanem Raja, vagyis Jones joggal vélhette azt, hogy jogos védelmi helyzetben van, és jogszerűen akarta magát akár lőfegyverrel is megvédeni. A férfi ennek ellenére egyetlen lövést sem adott le, és el is dobta a pisztolyt, és megpróbált elmenekülni. Holtteste a kocsijától 60 méterre volt, a fegyver pedig tőle 40 méterre hevert a földön. Raja ennek ellenére azt állította, hogy a férfi végig őrá szegezte a pisztolyt.
Raja a lövöldözés után maga hívta a 911-es segélykérő telefonszámot, és hallani, hogy azt kiabálja, hogy "Dobja el a fegyvert!", de az ügyészek szerint csak a nyomozókat akarta megtéveszteni, hogy később azt állíthassa, nem látta, hogy Jones eldobta a fegyvert.
A rendőrt a lövöldözés után nem sokkal elbocsátották, és nyolc hónappal később vádat is emeltek ellene; emberölés miatt kell bíróság elé állnia. Ügyvédje fellebbez a bíró döntése ellen.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready