Finn médiajelentések szerint életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték pénteken Finnországban azt a marokkói férfit, aki tavaly nyáron egy terrorcselekménynek minősített késes támadásban megölt két nőt és megsebesített további nyolc embert.
Mint ismeretes, az elítélt, Abderrahman Bouanane menedékjogért folyamodott Finnországban, és 22 éves volt a Helsinkitől 150 kilométerre nyugatra fekvő Turku városának legnagyobb piacterén elkövetett támadás idején.
Zoom
Abderrahman Bouanane szemmel láthatóan igen megbánta tettét - vagy csak a büntetés elrettentő súlya miatt kesereg
Még 2016-ban érkezett Finnországba Bouanane, és egy "menekülteket" befogadó turkui központban lakott. A támadáskor nyilvánvalóan nőket választott célpontnak. A késelőt a rendőrök a lábán megsebesítették, így tudtak véget vetni a vérengzésnek.
"A." Bouanane a bíróság előtt beismerte tettét, és azt állította, hogy az Iszlám Állam katonájaként cselekedett, bár a szélsőséges szervezet annak idején nem vállalta magára a támadást.
Zoom
A sajnos csak le- és nem kiterített csínytevő
A gránitszilárdságú finn törvények szerint az életfogytig tartó szabadságvesztés csupán annyit jelent, hogy az elítéltnek legalább 12 évet kell börtönben töltenie.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: