2018. október 17., szerda, Hedvig napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:10 A szaúdi főkonzul szállását is átkutatják Isztambulban - de persze nem siették el21:08 May szerint lehetséges a brit kilépési megállapodás elérése20:48 Épp "ideje volt": megválasztották Belgium első néger polgármesterét20:12 Nyilvános adatbázis készült az egykori állampártok funkcionáriusairól19:47 EPP: eddig senki sem kezdeményezte a Fidesz kizárását19:05 Gaudiék a CÖF rendezvényén értekeznek a "civilitikáról"18:23 A Fidesz távozásra szólította fel az LMP "nagy leleplezőjét"17:46 Megint a rabbiknak lett igazuk: zsidó nő nem lehet céda - de ha mégis az, akkor biztosan nem zsidó17:20 Nem terrortámadás, "csak" gyilkolászás volt a krími iskolában17:07 Ismét üzemel a Déli pályaudvar16:25 Drograzzia volt a Hős utcában, 29 erőforrást vittek el15:40 A futóbajnok elmesélte, hogyan próbálta megerőszakolni támadója15:32 Közigazgatási leépítés: novemberben jönnek a kirúgások15:18 Ha egy arab robbantani akar Kölnben, és azt ordítozza, hogy az Iszlám Állam tagja, akkor nem biztos a terrorista háttér, vizsgálódni kell14:33 Fejbe lövette férjét - 16 évvel ezelőtti bérgyilkosság végére kerülhet pont
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

A csehek többsége már támogatja a buzinászt - a parlamentben vitázhatnak további pluszjogaikról

Csehországban a lakosság fele támogatja az azonos neműek házasságkötésének lehetővé tételét, míg 45 százalék ellenzi - derült ki egy országos felmérésből, amelynek eredményét szombaton tették közzé Prágában.
A CVVM közvélemény-kutató intézet májusi felmérése szerint a megkérdezettek 64 százaléka egyetért azzal, hogy az azonos nemű "párok" örökbe fogadhassák partnerük gyermekét. Ugyanakkor az emberek 48 százaléka azt is lehetővé tenné az aberráltaknak, hogy árva gyermekeket fogadjanak örökbe. Ezt a megkérdezettek 45 százaléka ellenezte.
Zoom
A csehek fele támogatja őket - a 2017-es prágai Pride néhány résztvevője
Függetlenül a felméréstől, Csehországban a héten kiújult a vita a buzinászról. A képviselőház 46 képviselője csütörtökön a parlament elé terjesztett egy javaslatot, amely lehetővé tenné az azonos neműek házasságkötését. Válaszul erre a lépésre pénteken egy józanabb, 37 tagú képviselői csoport azt kezdeményezte, foglalják az alkotmányba, hogy a házasság kizárólag egy férfi és egy nő legalizált kapcsolata.
Alaposan megdolgozták a cseheket
Az alaposan megpuhított cseh társadalom nagymértékben toleráns az azonos neműek fajtalankodása iránt. A rendszeresen készített országos felmérésekből kitűnik, hogy míg 1990-ben csupán a lakosság 10 százaléka nyilatkozott kedvezően a buzikról, addig jelenleg ez az arány már 75 százalék. 2006-ban törvényesítették az azonos neműek bejegyzett partnerségét, és azt a gyalázatot épp úgy anyakönyvezik, mint a férfiak és nők házasságát. A bejegyzett partnereknek joguk van egymás egészségi állapotának megismerésére, a közös tulajdonra, az öröklésre, de legalább még gyermeket nem fogadhatnak örökbe. Az elmúlt több mint egy évtized alatt a pluszjogok egyre bővültek, a bejegyzett partnerség ma már majdnem egyenrangú a házassággal.
Zoom
Gyorsan, gyereket a kezükbe! - a 2017-es prágai Pride résztvevői
Hát persze hogy a demokraták
Ezt a helyzetet szeretné megváltoztatni az a 46 képviselő (ANO, TOP 09, STAN, kalózok, kommunisták, szociáldemokraták), akik az első, természet- és istenellenes beadványt aláírták. “A jogrend javasolt módosításának alapelve, hogy az azonos nemű párok (sic!) és gyermekeik (sic!) családi élete ugyanolyan szintű védelmet élvezzen, mint a házastársaké és gyermekeiké, s egyforma legyen társadalmi státusuk is” – olvasható a beteg javaslat indoklásában.
Zoom
Kiváló apák lesznek. Vagy anyák. Nem mindegy? - a 2013-as prágai Pride felhozatalából
Az európai civilizációban a házasság történelmileg „egy férfi és egy nő köteléke” és a „család alapvető szerepének megvalósítására csak egy ilyen kapcsolat képes” – állítja a normalitáspárti másik tábor. Ezt a beadványt 37 képviselő írta alá (kereszténydemokraták, polgári demokraták, szociáldemokraták, ANO, TOP 09, STAN). Ez utóbbi képviselői csoport azt javasolja, hogy az így meghatározott család védelmét az alkotmányban, konkrétan az ahhoz csatolt emberi szabadságjogok listájában rögzítsék. Szerintük az azonos neműek partneri kapcsolatának házasságként való hivatalos elismerése természetellenes.
Mindkét javaslatot először a kormány fogja megvitatni és véleményezni, s csak azután kerül a képviselőház és a szenátus elé. Hasonló vita már az előző választási időszakban is lezajlott, de a tavaly őszi választások miatt a parlament nem hozott semmiféle döntést.
(MTI nyomán) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready