2018. július 23., hétfő, Lenke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:26 "Vállműtét" miatt neveznek ki új vezérigazgatót ki a Fiat Chrysler autógyár élére 22:48 A kocsmát és a tulaj teraszát is átrendezte egy akasztói ittas vezető22:31 Külföldiekkel oldaná meg Németország a hadsereg létszámproblémáit22:10 Egyelőre nem építenek nagyobb mecsetet egy bajor városban, de a helyi népszavazás eredménye így is elkeserítő21:39 Nem unják még az orosz témát: Trump egyik volt külpolitikai tanácsadója Moszkva informális tanácsadója volt21:11 A Brexit jótékony hatása: a britek negyede akár egy határozottan szélsőjobboldali, bevándorlás- és iszlámellenes pártot is támogatna20:43 Tömeges leszerelési hullámot és rendőrhiányt hozhat Pintérék legújabb terve: 2019 elejétől nem fizetik ki a túlórát20:04 Bezárták az Akropoliszt a görögországi hőség miatt19:29 Majdnem egy teljes osztályt megbuktattak egy budapesti szakközépiskolában - kísérlet volt, de tankönyveket igazán kaphattak volna18:57 Ezúttal Münchenben hordta össze a szél a demokrata szemetet18:20 Kétszer nagyobb eséllyel hal bele a rákba, aki az alternatív gyógymódokra bízza magát17:58 Hat személygépkocsi ütközött az M0-s autóúton Dunaharasztinál17:16 A spanyol mentőszolgálat nem győzte kikapdosni a tengerből illegálisékat a Gibraltári-szorosban17:02 Épp "gyógykezeléséről" tért haza az afgán alelnök, amikor robbanás történt a kabuli repülőtér közelében16:42 Bundás Andi megunta a várakozást Orbán irodája előtt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

A csehek többsége már támogatja a buzinászt - a parlamentben vitázhatnak további pluszjogaikról

Csehországban a lakosság fele támogatja az azonos neműek házasságkötésének lehetővé tételét, míg 45 százalék ellenzi - derült ki egy országos felmérésből, amelynek eredményét szombaton tették közzé Prágában.
A CVVM közvélemény-kutató intézet májusi felmérése szerint a megkérdezettek 64 százaléka egyetért azzal, hogy az azonos nemű "párok" örökbe fogadhassák partnerük gyermekét. Ugyanakkor az emberek 48 százaléka azt is lehetővé tenné az aberráltaknak, hogy árva gyermekeket fogadjanak örökbe. Ezt a megkérdezettek 45 százaléka ellenezte.
Zoom
A csehek fele támogatja őket - a 2017-es prágai Pride néhány résztvevője
Függetlenül a felméréstől, Csehországban a héten kiújult a vita a buzinászról. A képviselőház 46 képviselője csütörtökön a parlament elé terjesztett egy javaslatot, amely lehetővé tenné az azonos neműek házasságkötését. Válaszul erre a lépésre pénteken egy józanabb, 37 tagú képviselői csoport azt kezdeményezte, foglalják az alkotmányba, hogy a házasság kizárólag egy férfi és egy nő legalizált kapcsolata.
Alaposan megdolgozták a cseheket
Az alaposan megpuhított cseh társadalom nagymértékben toleráns az azonos neműek fajtalankodása iránt. A rendszeresen készített országos felmérésekből kitűnik, hogy míg 1990-ben csupán a lakosság 10 százaléka nyilatkozott kedvezően a buzikról, addig jelenleg ez az arány már 75 százalék. 2006-ban törvényesítették az azonos neműek bejegyzett partnerségét, és azt a gyalázatot épp úgy anyakönyvezik, mint a férfiak és nők házasságát. A bejegyzett partnereknek joguk van egymás egészségi állapotának megismerésére, a közös tulajdonra, az öröklésre, de legalább még gyermeket nem fogadhatnak örökbe. Az elmúlt több mint egy évtized alatt a pluszjogok egyre bővültek, a bejegyzett partnerség ma már majdnem egyenrangú a házassággal.
Zoom
Gyorsan, gyereket a kezükbe! - a 2017-es prágai Pride résztvevői
Hát persze hogy a demokraták
Ezt a helyzetet szeretné megváltoztatni az a 46 képviselő (ANO, TOP 09, STAN, kalózok, kommunisták, szociáldemokraták), akik az első, természet- és istenellenes beadványt aláírták. “A jogrend javasolt módosításának alapelve, hogy az azonos nemű párok (sic!) és gyermekeik (sic!) családi élete ugyanolyan szintű védelmet élvezzen, mint a házastársaké és gyermekeiké, s egyforma legyen társadalmi státusuk is” – olvasható a beteg javaslat indoklásában.
Zoom
Kiváló apák lesznek. Vagy anyák. Nem mindegy? - a 2013-as prágai Pride felhozatalából
Az európai civilizációban a házasság történelmileg „egy férfi és egy nő köteléke” és a „család alapvető szerepének megvalósítására csak egy ilyen kapcsolat képes” – állítja a normalitáspárti másik tábor. Ezt a beadványt 37 képviselő írta alá (kereszténydemokraták, polgári demokraták, szociáldemokraták, ANO, TOP 09, STAN). Ez utóbbi képviselői csoport azt javasolja, hogy az így meghatározott család védelmét az alkotmányban, konkrétan az ahhoz csatolt emberi szabadságjogok listájában rögzítsék. Szerintük az azonos neműek partneri kapcsolatának házasságként való hivatalos elismerése természetellenes.
Mindkét javaslatot először a kormány fogja megvitatni és véleményezni, s csak azután kerül a képviselőház és a szenátus elé. Hasonló vita már az előző választási időszakban is lezajlott, de a tavaly őszi választások miatt a parlament nem hozott semmiféle döntést.
(MTI nyomán) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready