Kitessékelték a Fehér Ház szóvivőjét, Sarah Sanderst egy virginiai étteremből, a Vörös Tyúk nevűből, mert Donald Trump amerikai elnöknek dolgozik – tudatta Sanders szombaton Twitter-üzenetben.
Mint írta, az eset a Washingtontól 300 kilométerre lévő Lexington egyik kisvendéglőjében történt. A Vörös Tyúk tulajdonosnője „felkért, hogy távozzam, mert az Egyesült Államok elnökének dolgozom, én pedig udvariasan kimentem. Tette sokkal inkább minősíti őt, mint engem. Én mindig igyekszem a lehető legjobban bánni másokkal, beleértve azokat is, akikkel nem értek egyet, és továbbra is tisztelettel fogok viszonyulni mindenkihez” – áll üzenetében.
 
 
A dpa hírügynökség megjegyezte, hogy Sanders nem mindig tartja magát önértékelő állításához. Nemrégiben tévévitában a CNN riporternője ellentmondásra mutatott rá Sanders állításaiban, mire a szóvivő megalázó megjegyzést tett rá.
„Tudom, hogy még a rövid mondatokat is nehezen fogja fel, de kérem, ne ragadja ki szavaimat környezetükből – mondta. A műsorvezető csupán elnevette magát, és megjegyezte, hogy Sanders olcsó replikával próbálkozott.
Zoom
Sarah Huckabee Sanders
A liberális Washington Post megszólaltatta Stephanie Wilkinsont, a Vörös Tyúk tulajdonosnőjét. Wilkinson elmondásából kiderül, hogy míg az államban Trump nyert, a mintegy 7000 lakosú Lexington nagyon nagy többségben a későbbi elnök ellen szavaztak, igazi demokrata szigetről van szó. Nagyon nehezen viselik morálisan a Trump-adminisztráció döntéseit, és Sanderst sem szívlelik, mert a nyilvánosság előtt megvédi azokat.
A liberálisok új hőse külön kiemelte a transzkreatúrák kitiltását a hadseregből és a szüleiktől elszakított illegális csemeték demokrata toposzait. Az étteremben pedig hogy hogy nem, több buzeráns is dolgozik, így őket is sértette Sanders jelenléte. Végül is az alkalmazottak áldását kérve és megkapva hívta félre Sanderst, és szólította fel morális okokból távozásra, aki ezt azonnal tudomásul vette. A szóvivőnő asztaltársasága ugyan maradhatott volna, de természetesen ők is tovább álltak, és bár szándékukban állt fizetni, a számlát a ház állta.
Még jó, hogy máskor éppen a hasonló "szabadság"párti hős vadliberális moralisták perelnek azért (szerencsére a korai buzipárti ítéletek után végül sikertelenül) és forgatják fel mások életét, mert a kinézett keresztény cukrászdában ugyan nagyon szívesen kiszolgálják őket, de a fartúró esküvőre buzipropagandás tortát már nem hajlandók készíteni...
(Kuruc.info - The Wahington Post - MTI nyomán)