Az izraeli sajtó szerint Donald Trump amerikai elnök nagy dobásra készül a palesztin-izraeli béketeremtés terén. Szélsőségesen cionista „békéltetői” a héten előbb Jordániában, az Izraellel hagyományosan kollaboráló Hásemita Királyság uralkodójával és politikusaival, majd legutóbb, pénteken délután Jeruzsálemben Binjámin Netanjáhu izraeli kormányfővel tárgyaltak – írja a Válláh!Hádásot című izraeli újság. A jeruzsálemi találkozó csupán ezért érdekes, mert az egyik résztvevő, David Friedmann amerikai nagykövet kitett róla egy fényképes hírt a Twitter-oldalára. A cionista nagykövet csiripelésére válaszként Sza’íd ’Arikát palesztin újságíró azt írta, amit portálunk is sokszor szokott állítani: a szélsőséges amerikai zsidó „békéltetők” személyében Trump kecskére bízta a káposztát.
Zoom
Jason Greenblatt, Trump elfogulatlan főtanácsadója
A fényképen öt zsidó látható: két izraeli és három Amerikában élő, ám Trump elnök jóvoltából a Közel-Keleten keverő-kavaró „jó” ember. A két izraeli közül Binjámin Netanjáhu békegalamb miniszterelnököt mindenki, vagy legalábbis sokan ismerik. De ha még nem ismernék, majd megismerik, majd ha jövőben Oslóban átveszi a Nobel-békedíjat. (Nincs ebben semmi gúny, antiszemitizmus vagy szarkazmus, hiszen a kitüntetésben már részesültek olyan zsidók is, mint például Jichák Rabin, Lod és Rámlá, valamikori palesztin városok polgári lakosságának elűzője 1948-ban, vagy a terroristavezér Menáhem Begin, az egyéb bűncselekményei között Dir Jászin falu lakosságát kiirtó, a jeruzsálemi Dávid Király Szállodát levegőbe repítő Irgun nevű zsidó terrorszervezet főparancsnoka, később miniszterelnök – H. J.) A képen látható másik izraeli, Ron Dermer, a zsidó állam washingtoni nagykövete Amerikában született és nevelkedett.
Zoom
David Friedman, Jason Greenblatt, Jared Kushner, Binjámin Netanjáhu és Rond Dermer Bibi hivatalában
De nézzük a fényképen látható öt kiválóság közül a három valóban elfogulatlan, az Isten által is béketeremtőnek teremtett, Donald Trumphoz igen közelálló amerikai zsidó diplomatákat:
1. Jared Kushner béketeremtő, ortodox zsidó, Trump elnök főtanácsadója és egyben a veje, elvhű cionista.
2. Jason Greenblatt, a palesztin-izraeli béketárgyalásokat előkészítő folyamatot irányító különleges elnöki főmegbízott, ortodox zsidó, több amerikai talmudiskola (jesivá), illetve a Yeshiva University végzettje. Az amerikai talmudiskolákon kívül a megszállt Ciszjordániában levő Álon S’vut nevű zsidó településen működő talmudiskola eminens hallgatója is volt. Greenblatt több ízben kijelentette, nyilatkozta, hogy megszállt területeken (a nemzetközi joggal ellentétben – H. J.) létrehozott zsidó települések nem képezhetik a megbékélés akadályát… De azt is szokta volt nyilatkozni, hogy „a palesztinok egyelőre még éretlenek a békére, s ezért e cél érdekében minél előbb fejlődniük kell.”
Greenblatt, a gátlástalan és arcátlan zsidó béketeremtő azt a véleményét is szokta volt mondani, hogy a palesztinokat úgy lehetne rákényszeríteni a békekötésre (ami alatt Greenblatt nyilván a zsidóknak való teljes behódolást, amolyan pax hebraicát érti – H. J.), ha Amerika jelentősen csökkentené a nekik folyósított pénzügyi segélyt. A magas magyarországi állami kitüntetésre érett Greenblatt anyja a pesti gettóban, míg az apja Szatmárcsekén élte át Magyarország német katonai megszállását, de a család csak 1956-ban távozott Amerikába. Greenblattal kapcsolatban talán érdemes még megemlíteni, hogy a Fehér Házban levő számítógépére ragasztott öntapadós jegyzetlapra nem Atrhur Miller, nagy amerikai drámaíró, hanem Támir Párdo, korábbi Moszád-főnök egy magvas gondolata van fölróva…
3. David Meleh Friedmanról, az Amerikai Egyesült Államok izraeli nagykövetével portálunk már több ízben is foglalkozott. A szélsőséges cionista Friedman szintén Trump elnök legjobb cimborái közé tartozik, s akinek második, szerény előneve, a Meleh jelentése magyarul: király. Friedman a Szentföldre érkezése óta szinte többet tölt a zsidó telepesek között, mint az amerikai nagykövetségen.

Szaíd Arikát palesztin újságíró
A fentebb röviden bemutatott három amerikai szélsőséges cionista zsidó akarja elhitetni a palesztinokkal és a világgal, hogy Trump elnök megbízásából ők, s a hozzájuk hasonlók, tisztességes és tartós békét kívánnak tető alá hozni a palesztinok és az izraeliek között.
Csakhogy ezt a cinikus hazugságot sem a palesztinok, sem a világ jóérzésű politikusai nem hiszik el. David Friedman (a király…) amerikai nagykövet a Binjámin Netanjáhu miniszterelnök és a fentebb említett személyek közt lezajlott pénteki megbeszélés után az eseményről lakonikus rövidséggel így számol be a Twitter-fiókjában:
Zoom
David Friedman csiripelése és Szaíd Arikát válasza
„Nagy találkozó (volt) ma délután Netanjáhu miniszterelnök hivatalában.” A nagykövet csiripelésére válaszolt Sza’íd ’Arikát (nem tévesztendő össze Száeb ’Arikát palesztin főtárgyalóval – H. J.), a Jeruzsálemben megjelenő El-Kudsz (Jeruzsálem) című, legnagyobb példányszámú palesztin napilap washingtoni irodájának vezetője, aki viszont a beszámolóhoz csatolt fényképen látható zsidókról szarkasztikusan így vélekedett: „Nézzék csak: öt vallásilag ortodox irányzatú, jobboldali, történelmileg a zsidó telepek és a megszállás támogatója dönt a zsidó telepek és a megszállás (amelyet ők Júdeának és Szamariának neveznek) sorsáról. Ezt nevezem én elfogulatlanságnak” – csiripelte a neves palesztin külpolitikai újságíró.
Hering J. – Kuruc.info