Elfogtak egy 17 éves fiút a németországi Florstadtban iszlamista indíttatású terrorcselekmény előkészítésének gyanújával – jelentették csütörtökön német hírportálok.
A frankfurti ügyészség adataira hivatkozó beszámolók szerint a német-török kettős állampolgárt szeptember 1-jén vették őrizetbe, és eddig azért nem hoztak nyilvánosságra információkat az ügyről, hogy ne veszélyeztessék a nyomozás sikerét. Az állam elleni súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsított tizenéves időközben beismerő vallomást tett, az őrizetből előzetes letartóztatásba helyezték.
Robbantásos merényletet akart elkövetni, szerzett egy pokolgépkészítési leírást, és már a robbanószer előállításához szükséges vegyi anyagok beszerzéséhez is hozzákezdett, mire elfogták. A Bild című lap szerint a gyanúsított egy "lelkileg labilis fiatalember". Az interneten radikalizálódott, és kihallgatásán azt állította, hogy a közelmúltban több férfi megerőszakolta. Ezért bosszút forralt, egy buzibár vagy egy mecset ellen akart pokolgépes támadást végrehajtani Frankfurtban.
(MTI nyomán)