2019. január 16., szerda, Gusztáv, Karcsa napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:26 Tyúktelep túlárazása miatt indult eljárás Pécsvárad polgármestere ellen22:18 Kétharmaddal szavazták le May brexitmegállapodását22:06 Moszkva meghosszabbította az ukrán tengerészek előzetes letartóztatását21:32 Gyanúsak, mert nem migránssimogatók - ráuszították az alkotmányvédelmi hivatalt az AfD-re20:52 Akár tizenkét fok is lehet szerdán20:37 Hatalmas választási csalás történhetett Kongóban19:58 Bolsonaro megkönnyíti a fegyvervásárlást - felcsúti cimborája persze nem követi a jó példát19:47 Ellenállók álma: Dettikéék az MTVA székházában aludtak néhány további Facebook-lájk reményében19:25 Morvai: Mi tartja össze a trágár és primitív O1G koalíciót?19:16 Orbán kirúgta a paksi atomerőműért felelős államtitkárt19:03 Kihajtott a gyapot a Holdon18:27 "Isten bosszulja meg kiontott vérüket!" - Pintér anyagi, technikai és emberi segítséget ígért a "Dunába lőtt zsidók ezreinek" keresgéléséhez17:41 Hamarosan indíthatjuk az első néger hadtestet az oláhok ellen16:24 Halálos késelés a bécsi főpályaudvaron - ez a nagy formátumú "spanyol-osztrák" az elkövető16:06 Országos sztrájkot hirdet a közszolgálati dolgozók szakszervezete
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Nem győzik nyugtatni a keresztény nő felmentésén megőrült mohamedán vadakat Pakisztánban

Egyelőre nem hagyhatja el Pakisztánt a mohamedán nézőpontból "istenkáromlás" miatt elítélt, majd a minap felmentett keresztény nő, mert a kormány csak úgy tudta elérni a szabadon engedése által kiváltott hatalmas tüntetések befejezését, hogy megállapodott a demonstrációkat szervező iszlamista párttal a döntés felülvizsgálatában.
Zoom
Ászija Bibi és a felakasztását követelők
Pénteken már harmadik napja tartottak az ország életét megbénító tüntetések, amelyeket az váltott ki, hogy a legfelsőbb bíróság szerdán eltörölte az Ászija Bibi néven ismert családanya ellen 2010-ben istenkáromlás miatt született halálos ítéletet, és elrendelte a szabadlábra helyezését.
Zoom
Zoom
A kormány szombatra virradóan megállapodott a tüntetéseket szervező Tehrík-i-Labbaik Pakisztán (TLP) nevű párttal, hogy Bibit (eredeti nevén Ászija Núrint) addig nem engedik el az országból, amíg a legfelsőbb bíróság felül nem vizsgálja saját döntését. E célból petíciót adtak be. A megállapodás után a párt felszólította híveit, hogy hagyják abba a demonstrációt, a hatóságok pedig szabaddá tették az utakat, és kinyitottak az iskolák, piacok.
Ászja Bibit 2009. június 14-én zárták börtönbe. Egy évvel később istenkáromlás vádjával első fokon, majd 2014-ben másodfokon is halálra ítélték; 2013 óta egy ablaktalan cellában raboskodott a halálsoron a Pandzsáb tartománybeli Multánban.
Közben Bibi ügyvédje, Szaiful Mulúk, aki elérte, hogy mindeddig nem hajtották végre védencén a halálos ítéletet, iszlamista fenyegetések hatására szombaton elhagyta Pakisztánt. Erről repülőgépre szállása előtt értesítette az AFP hírügynökséget. Azt mondta: pihenésre van szüksége, mielőtt folytatja a jogi küzdelmet védencéért.
Zoom
Zoom
Az ügy nagy visszhangot keltett világszerte, annak idején XVI. Benedek pápa is kérte a nő szabadon bocsátását. Pakisztánt erősen megosztotta a halálos ítélet, két politikust, aki segíteni akart az asszonynak, meggyilkoltak.
A nő családja csütörtök estig várta Bibi szabadon bocsátását. Férje október közepén tért vissza Nagy-Britanniából a gyerekekkel, és várják az elengedését, hogy együtt utazzanak el Pakisztánból. A család nem közölte, hová akarnak utazni, de eddig Franciaország és Spanyolország ajánlott fel nekik menedékjogot.
Muszlim vádlói szerint tiszteletlenül beszélt a prófétáról
A keresztényellenes ügy 2009 júniusában kezdődött, amikor Ászija Bibi két mohamedán kolléganője vízért küldte a keresztény asszonyt. Az általa vitt vizet ezután visszautasították, mondván: tisztátalan, mert egy hitetlen keresztény érintette. Ebből a banális esetből indult el a nő kálváriája. Az ötgyermekes asszonyt azonnal megvádolták, hogy válaszul Mohamed prófétát gyalázta, illetve visszautasította, hogy áttérjen az iszlámra. Rögtön börtönbe zárták, ahol hosszú időszakokat töltött elkülönítve, de mindvégig megőrizte hitét, és imáiban Isten nagy szeretetére bízta magát.
Ászija Bibit 2010 novemberében ítélték halálra istenkáromlás miatt Pandzsáb tartományban, majd egy fellebbviteli bíróság 2014-ben helybenhagyta a döntést. A nő folyamatosan tagadta a vádakat.
Az istenkáromlásról szóló törvényt még a brit gyarmatosítók vezették be Brit-Indiában - amely magában foglalta a mai Pakisztán területét is - azért, hogy elkerüljék a vallási alapú konfliktusok kialakulását a térségben. A nyolcvanas években a Mohammad Ziaul Hakk volt pakisztáni diktátor által szorgalmazott reformok idején az istenkáromlásról szóló törvényt kiegészítették azzal a paragrafussal, amelynek értelmében életfogytiglani börtön- vagy halálbüntetéssel sújtandó az, aki Mohamed prófétát vagy a Koránt sértegeti.
(Kuruc.info - MTI - Magyar Kurír nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready