2019. január 19., szombat, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:30 Megkaptuk az ellenállók új kézjelének valódi megfejtését22:01 120 afrikai ajándék tűnt el a tengerben, mielőtt Európát megközelíthették volna21:23 Még mindig nem ismerjük a zsidó pofátlanság végső határát: nem elégedett a főrabbi a Magyarországtól Trianon óta elszakított Eperjes zsinagógájával, ezért azt is nekünk kell felújítani21:04 Nemcsak a Jobbik és barátai, de a "nők" is ellenálltak az Orbán-rezsimnek Pécsett20:43 Két salgótarjáni "fiúnak" nagyon megtetszett egy lány telefonja - ütöttek is érte20:22 Románia és Erdély iohannisainak nagyon jó a bocskorosok alatt élni, autonómiára semmi szükségük19:59 "Kreatív és jövőorientált utat követett" a meggyilkolt migráns- és buzisimogató gdanski polgármester19:31 Szombati rezsimdöntés: pár ezer tüntető előtt sikerült leprolizni a magyarok javát18:45 Tovább erősödött a Liga, már Salvini pártja lenne legerősebb az EP-ben18:23 "Szabadság, Egyenlőség, Gumilövedék" - tizedszer is az utcára vonultak a sárgamellényesek17:34 Börtönbe és átnevelőtáborokba akarják zárni a melegeket!17:14 Halálos csapolás: vödrökben lopták a mexikóiak az olajat, amíg rá nem robbant az egész a tolvajokra15:44 Új CSU-elnök: itt az ideje megjeleníteni a párt liberális irányzatát, és szembeszállni a gaz nacionalistákkal14:55 Salgótarjánban is együtt demonstrált a baloldal14:03 Kiterjesztenék a fiúkra is HPV-védőoltást
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

New Yorkba várják Kim Dzsongun jobbkezét

Észak-koreai hivatali partnerével, Kim Jong Csollal, az állampárt központi bizottságának alelnökével találkozik az amerikai külügyminiszter november 8-án, csütörtökön New Yorkban. Mike Pompeo és a széles körben Kim Dzsongun jobbkezének tekintett Csol az amerikai elnök és az észak-koreai vezető júniusi, Szingapúrban tartott találkozójának közös zárónyilatkozata négy pontját, köztük a Koreai-félsziget teljes és igazolható atommentesítését vitatja meg.
Az amerikai külügyi tárca hétfői tájékoztatása szerint a találkozón részt vesz Stephen Biegun, az Egyesült Államok észak-koreai különmegbízottja – tette hozzá az amerikai külügyminisztérium. A közös nyilatkozat négy pontban foglalta össze, hogy Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun csúcstalálkozóján az Egyesült Államok és Észak-Korea mit vállalt.
Amellett, hogy Phenjan elkötelezte magát a Koreai-félsziget teljes atommentesítése mellett, a két ország vállalta továbbá, hogy újfajta kapcsolatokat építenek ki az amerikai és az észak-koreai nép béke és jólét iránti vágyával összhangban, közös erőfeszítéseket tesznek a tartós és stabil béke megteremtése érdekében a Koreai-félszigeten és felkutatják és átadják egymásnak a koreai háborúban fogságba esett és eltűnt katonák maradványait. Az amerikai külügyminisztérium tudatta azt is, hogy az Egyesült Államok és Kína felső szintű diplomáciai és védelmi megbeszélést folytat november 9-én Washingtonban.
A találkozón Pompeo mellett James Mattis amerikai védelmi miniszter, kínai oldalról pedig Vej Feng-ho védelmi miniszter és Jang Csie-csi, a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága (KB) Politikai Bizottságának tagja, a KB külügyi bizottsága hivatalának vezetője, volt külügyminiszter vesz részt. A szóban forgó megbeszélést korábban októberre tűzték ki Pekingben, de szeptember végén elhalasztották annak nyomán, hogy Washington szankciókat vetett ki egy kínai cégre és annak vezetőjére, amiért fegyvereket vásárolt Oroszországtól, illetve hadiipari termékeknek az eladását hagyta jóvá Tajvannak mintegy 330 millió dollár értékben.
Mattis mindazonáltal október közepén találkozott Vej Feng-hóval Szingapúrban a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségét (ASEAN) alkotó országok védelmi minisztereinek találkozójának keretében. Sajtóbeszámolók szerint megbeszélésüknek kézzel fogható eredménye nem volt, de egyetértettek abban, hogy országaiknak szükségük van a magas szintű kapcsolatok elmélyítésére a feszültségkezelés és a konfliktusok kordában tartása érdekében.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready