2019. január 19., szombat, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:23 Még mindig nem ismerjük a zsidó pofátlanság végső határát: nem elégedett a főrabbi a Magyarországtól Trianon óta elszakított Eperjes zsinagógájával, ezért azt is nekünk kell felújítani21:04 Nemcsak a Jobbik és barátai, de a "nők" is ellenálltak az Orbán-rezsimnek Pécsett20:43 Két salgótarjáni "fiúnak" nagyon megtetszett egy lány telefonja - ütöttek is érte20:22 Románia és Erdély iohannisainak nagyon jó a bocskorosok alatt élni, autonómiára semmi szükségük19:59 "Kreatív és jövőorientált utat követett" a meggyilkolt migráns- és buzisimogató gdanski polgármester19:31 Szombati rezsimdöntés: pár ezer tüntető előtt sikerült leprolizni a magyarok javát18:45 Tovább erősödött a Liga, már Salvini pártja lenne legerősebb az EP-ben18:23 "Szabadság, Egyenlőség, Gumilövedék" - tizedszer is az utcára vonultak a sárgamellényesek17:34 Börtönbe és átnevelőtáborokba akarják zárni a melegeket!17:14 Halálos csapolás: vödrökben lopták a mexikóiak az olajat, amíg rá nem robbant az egész a tolvajokra15:44 Új CSU-elnök: itt az ideje megjeleníteni a párt liberális irányzatát, és szembeszállni a gaz nacionalistákkal14:55 Salgótarjánban is együtt demonstrált a baloldal14:22 Elsüllyedt egy sáskacsónak Líbia partjainál14:03 Kiterjesztenék a fiúkra is HPV-védőoltást13:28 Tűpontosan megjósolta 2004-ben a BÉT a bankoknak, hogy mennyit fognak nyerészkedni a devizahiteleseken
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Négy év alatt 8%-kal nőtt azon németek aránya, akik leállítanák a muszlim bevándorlást - de ez még mindig kevés

Németországban, különösen az ország keleti felében, "terjed az idegengyűlölet, s egyre többen vevők a demokráciával összeegyeztethetetlen elvekre is" – áll a DW hírportál által ismertetett átfogó felmérésben.
Zoom
A DW illusztrációja - ezzel szemléltetik a képaláírás szerint azt, hogy az AfD-sek antidemokratikus nézeteket vallanak. A biztonságos határok és biztonságos haza követelése ugyanis ilyen nézetnek minősül...
A németek több mint harmada látja úgy, hogy a külföldiek csak azért költöznek az országba, hogy kihasználják a bőkezű szociális juttatásokat. A keleti országrészben még ennél magasabb, ötven százalék körüli az ezen a véleményen lévők aránya. Sokan vannak – az összes válaszolók 35,6 százaléka, és a keletiek 44,6 százaléka – akik egyetértenek azzal az állítással, hogy a külföldiek már mostanra is túlzottan felvizezték a lakosság összetételét.
A lipcsei Szélsőjobb- és Demokrácia Kutatóintézet által készített felmérés szerint főként a "muszlim- és romaelleneség" terjed, bár az adatok szerint a válaszolóknak csupán hatvan százaléka van tisztában azzal az alapigazsággal, hogy a "romák" (értsd: a cigányok) hajlamosak a bűnözésre.
A központ kétévente készít átfogó felmérést a németországi "idegengyűlöletről", s az idei közvélemény-kutatásból az derült ki, hogy növekszik az "előítéletes" (valójában utóítélet - a szerk.) emberek aránya. A válaszolók 44 százaléka ért egyet azzal az állítással, hogy meg kellene tiltani a muszlimok bevándorlását Németországba, ez az arány négy évvel ezelőtt 36 százalék volt.
Az antiszemitizmus is jelen van a német társdalomban, de csak tíz százalék körül van azok aránya, akik úgy vélik, jelenleg is túl nagy a zsidók befolyása s ugyanennyien vannak azok is, akik szerint a zsidók viselkedésük miatt nem illenek bele a német társdalomba. A felmérés készítő szerint az antiszemitizmus valós aránya tíz százaléknál magasabb, ám sok válaszoló nem vallja be "előítéletességét", mert "tudja, azt nem fogadja el a többségi társdalom" (pontosabban az efféle nemzetáruló "kutatóintézetek" terrorjától tartó németek - a szerk.).
A felmérésből az is kiderült, hogy míg a túlnyomó többség – kilencven százalék – még mindig hisz a demokráciában (annak ellenére, hogy az úgynevezett demokrácia szabadította rájuk a muszlimok millióit az akaratuk ellenére - a szerk.), közöttük is akadnak olyanok, akik "a demokráciával ellentétes nézeteket is elfogadnak", például azt, hogy a közjó érdekében korlátozni lehet egyes magánszemélyek, illetve csoportok jogait. A megkérdezettek nyolc százaléka válaszolta azt, hogy egyes körülmények között a diktatúra célszerűbb lehet, mint a demokrácia, s 11 százalék volt azok aránya, akik úgy vélték, olyan erőskezű vezetőt akarnak, aki a társadalom valamennyi tagjának érdekében erős kézzel kormányoz.
A kutatás a válaszolók pártpreferenciáit is vizsgálta, és kiderült: az "antidemokratikus és idegengyűlölő nézetek" az Alternatíva Németországért (AfD) szimpatizánsai körében voltak a legnépszerűbbek.
(Kuruc.info - HVG korrigálva)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready