2019. április 21., vasárnap, Konrád, Zsombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
20:14 Pszichológia és reklám: alattomos erővel veszi célba agyunkat a neuromarketing19:46 Zsidóváltás Ukrajnában: a humorista tönkreverte a csokigyárost18:59 Több rendszámmal is próbálkozott egy bélapátfalvi férfi, de egyik sem volt az igazi18:10 Lassan minden csomag mellé kell egy rendőr Ferihegyen17:51 Moszkva továbbra is kész német és francia megfigyelőket fogadni a Kercsi-szorosban17:09 Húsvéti robbantássorozat: katolikus templomokat és szállodákat sújtottak véres merényletek Srí Lankán17:04 Lépfenével fertőzött döghúst dolgoztak fel és árultak Békés megyében16:33 A hit magánügyek közé száműzése a baloldali, liberális, szocialista, nemzetközi eszmékből jött15:49 Erdélyi turnéra indulnak a Fölszállott a páva versenyzői15:01 Az MTVA feljelenti Sargentiniéket egy lopott kampányvideó miatt14:28 Még két napig gyűjthetnek ajánlásokat a pártok13:56 Ezeken a településeken rossz a levegő minősége13:30 "Arany élet" ígérete: enyhén gyanús kanadai ajánlat érkezett a kalocsai, egykor katonai repülőtérre12:00 Szennyvíztartályban lelte halálát egy taktaharkányi kisfiú - a rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz11:30 "Keltetőshow-val" népszerűsíti felelős állattartást a Nébih
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Négy év alatt 8%-kal nőtt azon németek aránya, akik leállítanák a muszlim bevándorlást - de ez még mindig kevés

Reklám

Németországban, különösen az ország keleti felében, "terjed az idegengyűlölet, s egyre többen vevők a demokráciával összeegyeztethetetlen elvekre is" – áll a DW hírportál által ismertetett átfogó felmérésben.
Zoom
A DW illusztrációja - ezzel szemléltetik a képaláírás szerint azt, hogy az AfD-sek antidemokratikus nézeteket vallanak. A biztonságos határok és biztonságos haza követelése ugyanis ilyen nézetnek minősül...
A németek több mint harmada látja úgy, hogy a külföldiek csak azért költöznek az országba, hogy kihasználják a bőkezű szociális juttatásokat. A keleti országrészben még ennél magasabb, ötven százalék körüli az ezen a véleményen lévők aránya. Sokan vannak – az összes válaszolók 35,6 százaléka, és a keletiek 44,6 százaléka – akik egyetértenek azzal az állítással, hogy a külföldiek már mostanra is túlzottan felvizezték a lakosság összetételét.
A lipcsei Szélsőjobb- és Demokrácia Kutatóintézet által készített felmérés szerint főként a "muszlim- és romaelleneség" terjed, bár az adatok szerint a válaszolóknak csupán hatvan százaléka van tisztában azzal az alapigazsággal, hogy a "romák" (értsd: a cigányok) hajlamosak a bűnözésre.
A központ kétévente készít átfogó felmérést a németországi "idegengyűlöletről", s az idei közvélemény-kutatásból az derült ki, hogy növekszik az "előítéletes" (valójában utóítélet - a szerk.) emberek aránya. A válaszolók 44 százaléka ért egyet azzal az állítással, hogy meg kellene tiltani a muszlimok bevándorlását Németországba, ez az arány négy évvel ezelőtt 36 százalék volt.
Az antiszemitizmus is jelen van a német társdalomban, de csak tíz százalék körül van azok aránya, akik úgy vélik, jelenleg is túl nagy a zsidók befolyása s ugyanennyien vannak azok is, akik szerint a zsidók viselkedésük miatt nem illenek bele a német társdalomba. A felmérés készítő szerint az antiszemitizmus valós aránya tíz százaléknál magasabb, ám sok válaszoló nem vallja be "előítéletességét", mert "tudja, azt nem fogadja el a többségi társdalom" (pontosabban az efféle nemzetáruló "kutatóintézetek" terrorjától tartó németek - a szerk.).
A felmérésből az is kiderült, hogy míg a túlnyomó többség – kilencven százalék – még mindig hisz a demokráciában (annak ellenére, hogy az úgynevezett demokrácia szabadította rájuk a muszlimok millióit az akaratuk ellenére - a szerk.), közöttük is akadnak olyanok, akik "a demokráciával ellentétes nézeteket is elfogadnak", például azt, hogy a közjó érdekében korlátozni lehet egyes magánszemélyek, illetve csoportok jogait. A megkérdezettek nyolc százaléka válaszolta azt, hogy egyes körülmények között a diktatúra célszerűbb lehet, mint a demokrácia, s 11 százalék volt azok aránya, akik úgy vélték, olyan erőskezű vezetőt akarnak, aki a társadalom valamennyi tagjának érdekében erős kézzel kormányoz.
A kutatás a válaszolók pártpreferenciáit is vizsgálta, és kiderült: az "antidemokratikus és idegengyűlölő nézetek" az Alternatíva Németországért (AfD) szimpatizánsai körében voltak a legnépszerűbbek.
(Kuruc.info - HVG korrigálva)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready