2018. november 21., szerda, Olivér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:06 Donald Trump: Szaúd-Arábiával szövetségesek maradunk, mert szem előtt tartjuk Izrael érdekeit21:02 Az üzemanyag adóemelése ellen tiltakoznak a franciák, de Macron "ellenáll"20:06 Orbán támogatottja szerint nem a migránspárti erők, hanem a nacionalizmus és antiszemitizmus az ellenfél az EP-választáson19:39 Líbiában egyre szakszerűbben kezelik a migránskérdést18:55 A tehén- és kecskeszarvak problematikájáról népszavaznak Svájcban18:27 Nem vették fel Koszovót az Interpolba17:56 Mirkóczki rendkívüli nemzetbiztonsági ülést szeretne17:17 Rendőrökre támadt egy Allah akbarozó Brüsszelben - de nem biztos, hogy terrorista, lehet, hogy bélyeggyűjtő17:02 Visszakaphatják lakásaikat a bedőlt jelzáloghitelesek16:51 Gruevszki ártatlan, igazat mond, és bántanák a börtönben - hát persze hogy megkapta a menekültstátuszt16:38 Lengyelország és Izrael sem írja alá az ENSZ migrációs csomagját15:18 Már az Airbnb is antiszemita lett14:31 Nem volt cigarettája az idős asszonynak, de Józsi megoldotta14:14 Három kilométernyi kisvasútért rondíthatnak bele az egyik utolsó érintetlen magyar erdőbe13:24 Filmet készített a börtönéletről a büntetés-végrehajtás - és valamiért mindkét főszereplő fehér, magyar ember
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Négy év alatt 8%-kal nőtt azon németek aránya, akik leállítanák a muszlim bevándorlást - de ez még mindig kevés

Reklám

Németországban, különösen az ország keleti felében, "terjed az idegengyűlölet, s egyre többen vevők a demokráciával összeegyeztethetetlen elvekre is" – áll a DW hírportál által ismertetett átfogó felmérésben.
Zoom
A DW illusztrációja - ezzel szemléltetik a képaláírás szerint azt, hogy az AfD-sek antidemokratikus nézeteket vallanak. A biztonságos határok és biztonságos haza követelése ugyanis ilyen nézetnek minősül...
A németek több mint harmada látja úgy, hogy a külföldiek csak azért költöznek az országba, hogy kihasználják a bőkezű szociális juttatásokat. A keleti országrészben még ennél magasabb, ötven százalék körüli az ezen a véleményen lévők aránya. Sokan vannak – az összes válaszolók 35,6 százaléka, és a keletiek 44,6 százaléka – akik egyetértenek azzal az állítással, hogy a külföldiek már mostanra is túlzottan felvizezték a lakosság összetételét.
A lipcsei Szélsőjobb- és Demokrácia Kutatóintézet által készített felmérés szerint főként a "muszlim- és romaelleneség" terjed, bár az adatok szerint a válaszolóknak csupán hatvan százaléka van tisztában azzal az alapigazsággal, hogy a "romák" (értsd: a cigányok) hajlamosak a bűnözésre.
A központ kétévente készít átfogó felmérést a németországi "idegengyűlöletről", s az idei közvélemény-kutatásból az derült ki, hogy növekszik az "előítéletes" (valójában utóítélet - a szerk.) emberek aránya. A válaszolók 44 százaléka ért egyet azzal az állítással, hogy meg kellene tiltani a muszlimok bevándorlását Németországba, ez az arány négy évvel ezelőtt 36 százalék volt.
Az antiszemitizmus is jelen van a német társdalomban, de csak tíz százalék körül van azok aránya, akik úgy vélik, jelenleg is túl nagy a zsidók befolyása s ugyanennyien vannak azok is, akik szerint a zsidók viselkedésük miatt nem illenek bele a német társdalomba. A felmérés készítő szerint az antiszemitizmus valós aránya tíz százaléknál magasabb, ám sok válaszoló nem vallja be "előítéletességét", mert "tudja, azt nem fogadja el a többségi társdalom" (pontosabban az efféle nemzetáruló "kutatóintézetek" terrorjától tartó németek - a szerk.).
A felmérésből az is kiderült, hogy míg a túlnyomó többség – kilencven százalék – még mindig hisz a demokráciában (annak ellenére, hogy az úgynevezett demokrácia szabadította rájuk a muszlimok millióit az akaratuk ellenére - a szerk.), közöttük is akadnak olyanok, akik "a demokráciával ellentétes nézeteket is elfogadnak", például azt, hogy a közjó érdekében korlátozni lehet egyes magánszemélyek, illetve csoportok jogait. A megkérdezettek nyolc százaléka válaszolta azt, hogy egyes körülmények között a diktatúra célszerűbb lehet, mint a demokrácia, s 11 százalék volt azok aránya, akik úgy vélték, olyan erőskezű vezetőt akarnak, aki a társadalom valamennyi tagjának érdekében erős kézzel kormányoz.
A kutatás a válaszolók pártpreferenciáit is vizsgálta, és kiderült: az "antidemokratikus és idegengyűlölő nézetek" az Alternatíva Németországért (AfD) szimpatizánsai körében voltak a legnépszerűbbek.
(Kuruc.info - HVG korrigálva) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready