2018. november 16., péntek, Ödön, Örs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:15 Orgiákat szervezett a sarkozysta polgármester, de a szexuális erőszak nem bizonyított - hét év után született felmentő ítélet22:04 Dobtak egy kis alamizsnát Bukarestből: magyar pedagógus-továbbképző központ létrehozásáról döntött a román kormány21:36 Bizalmatlansági szavazást kezdeményezett Theresa May ellen egy keményebb Brexitre vágyó párttársa21:12 Államtitkár: nem tetszik a Velencei Bizottságnak a bevándorláspolitikánk20:53 Gruevszki egy magyar nagykövetségi autóval szelhette át az albán-montenegrói határt20:39 A hét antiszemitái: Zuckerberg, Sandberg és a Facebook20:14 Egyik XXI. századi párt népszavazási kezdeményezése sem ment át az NVB-n20:01 Kálmán Olga és Havas Henrik a Jobbik tévéjén tér vissza19:52 Vacsora közben szállt bele egy kamion egy családi házba Albertirsán19:35 Megszálla a szolnoki műtrágyagyárat a készenléti rendőrség19:13 Puzsér egyetlen programpontját máris ellopta Párizs főpolgármestere18:56 Floridai újraszámlálás: kijavíthatják azonosíthatatlan aláírásukat a szavazók18:38 Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek - beszállnak a horvátok is18:21 A Terror Háza előtt tette szóvá az ukránok magyarellenességét egy kárpátaljai rektor asszony, az SZBU kihallgatta17:54 Néhány halmozottan hátrányos helyzetű településen a felerősődő szél sem tudott segíteni
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Lavrov: az Iszlám Állam megkísérli Afganisztánt hídfőállássá változtatni

Reklám

Hídfőállásként kívánja felhasználni további terjeszkedéséhez Afganisztánt az Iszlám Állam terrorszervezet – figyelmeztetett Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az afgán rendezésről szóló moszkvai nemzetközi konferencia megnyitóján.
„Országainknak kivétel nélkül szembe kell nézniük a nemzetközi terrorizmus fenyegetésével, amelynek egyik célpontja Afganisztán. A terroristák élcsapatai az Iszlám Állam képében, külső támogatást sem mellőzve, megkísérlik Afganisztánt hídfőállássá változtatni Közép-Ázsiában és az egész, tágabb értelemben vett régiónkban” – mondta Lavrov.
Hangsúlyozta, hogy az afgánokat mind a konferencián részt vevő államoknak, mind pedig a regionális szervezeteknek támogatniuk kell a terrorveszély elhárításában. A moszkvai fórumon az afgán kormány és a tálibok mellett az Afganisztán térségében található államok – Kína, India, Irán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Pakisztán, Tádzsikisztán, Türkmenisztán és Üzbegisztán – külügyminiszter-helyettesi szinten, más országok pedig – köztük az Egyesült Államok – különleges képviselőkkel vagy megfigyelők szintjén képviseltetik magukat.
Lavrov hangsúlyozta, hogy Oroszország és más regionális partnerek igyekeznek előmozdítani az afgán kormány és a tálib radikális mozgalom közvetlen párbeszédjét. Mint mondta, a dialógus „moszkvai formátuma” is éppen a befogadó jellegű afgán belső párbeszéd és a nemzeti megbékélés előmozdítását szolgálja. Nyomatékosította, hogy Afganisztán problémáit kizárólag politikai eszközökkel lehet megoldani.
Az orosz diplomácia vezetője óvott attól, hogy Afganisztánt bárki is „geopolitikai játéktérként” használja, és hangsúlyozta az iszlám köztársaság területi épségének fontosságát.
Az Afganisztánt 1996-tól a 2001-es nemzetközi beavatkozásig irányító tálib szélsőségesek kitartóan küzdenek a nemzetközi erők és a kabuli kormányzat ellen, és az ország jelentős részén komoly befolyással bírnak. A tálibok az ország területén lévő amerikai erők távozását és olyan kabuli vezetés létrehozását akarják elérni, amely az iszlám általuk vallott, radikális felfogását követi.
(MTI) Érdekes cikk, megosztom Facebookon!  Érdekes cikk, elküldöm e-mailben! Nyomtatóbarát változat
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Ajánló
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Humoros kép 
Dossziék
Ajánlott videó 

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2018 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready