Két hét után újabb hirtelen árvíz sújtotta pénteken Jordániát, legkevesebb 11-en életüket vesztették, és többen eltűntek: víz árasztotta el az ország fő turistalátványosságát, a petrai romvárost is, amelyet emiatt ideiglenesen bezártak – jelentette a helyi média.
Az ország középső részén található Maán város közelében lévő Vala víztározó környékén tűntek el emberek. A hatóságok Maánban ideiglenes szállást nyitottak több tucatnyi környékbeli lakosnak, akiknek a házát körbevette a víz. Maán tartományban 4000 embert – köztük turistákat – kellett kimenekíteni az elárasztott helyekről. A 11 halálos áldozat között két gyerek van, illetve egy búvár, aki mentésben vett részt.
Az izraeli közszolgálati rádió szerint három izraeli turista is eltűnt Jordánia déli részén. Két héttel ezelőtt hirtelen áradások 21 ember – közöttük 13, osztálykiránduláson részt vevő gyerek – halálát okozták az arab országban, a Holt-tenger közelében. Emiatt lemondott akkor az idegenforgalmi és az oktatási miniszter. Ez volt az ország történetében az egyik legsúlyosabb szerencsétlenség.
(MTI)