A gyilkosság a hétvégén történt, a támadó egy 85 éves nyugdíjas férfi nyakát vágta el az áldozat wittenburgi otthonában. Az elkövetőt elfogták. A hírek szerint egy dortmundi befogadóközpontban késes támadás történt. Egy afrikai migráns késsel támadt rá társára, és a kiérkező rendőrökre is. A hatóságok elfogták.
Vasárnap éjjel a rendőrök és a tűzoltók is kivonultak az egyik dortmundi befogadóközpontoz, egy afrikai menedékkérő miatt érkeztek a helyszínre. Egy 19 éves bevándorló meg akarta késelni az egyik afgán migránst. A támadó az incidens után a tetőre menekült, és azzal fenyegetőzött, hogy leugrik. A tűzoltók biztonsági okokból ezért ponyvát feszítettek ki.
Végül az afrikai bevándorló visszamászott az épületbe, ám amikor a rendőrök megpróbálták elfogni – a Bild német lap információi szerin – késsel támadott rá a rendőrökre, akik lábon lőtték, hogy ártalmatlanná tegyék. Ellene súlyos testi sértés és hivatalos személlyel szembeni ellenállás miatt nyomoznak.
Otthonában gyilkolták meg
Ugyancsak vasárnap történt, hogy egy afgán bevándorló megkéselt egy 85 éves nyugdíjast Wittenburgban. Az idős férfi egyedül élt, ezért lánya, aki az egyik migránsokat segítő szervezetnél dolgozik, egy húszéves afgán bevándorlót fogadott apja mellé, hogy segítsen a ház körüli teendőkben.
A nyomozás megállapította, hogy hajnali kettő körül a 85 éves férfit otthonában meggyilkolták. Gyilkosa álmában támadt rá, az idős áldozat védekezésre képtelen volt. A gyanúsított az a húszéves afgán bevándorló, aki a ház körüli munkákban segítette az idős férfit.
Zoom
A gyilkosság helyszíne (kép: Tag24.de)
A gyilkos az áldozat autójával elmenekült a helyszínről, a rendőrök autópályán fogták el. Az afgán bevándorló menedékkérelmét Szászországban elutasították, de 2019 januárjáig tartózkodási engedélyt kapott Németországban.
Nőtt a támadások száma
Az M1 tudósítója arról számolt be, hogy az elmúlt időszakban megsokszorozódtak Németországban a késes támadások.
Sajtóhírek szerint Lipcsében például 2011-hez képest háromszáz százalékkal több ilyen típusú bűncselekmény történt, Berlinben pedig naponta átlagosan hét késes támadást hajtanak végre; a tettesek túlnyomó többsége "migrációs hátterű".
(Híradó nyomán)