2019. február 24., vasárnap, Mátyás, Etel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:55 Nem adják fel: tizenötödik alkalommal tüntettek a sárgamellényesek22:25 Hanoi felé zakatol az észak-koreai uralkodó22:10 Tatárszentgyörgyön szipogott az Emmi: a rasszista romagyilkosság sulykolása mellett gárdázás is kellett21:34 "Szállj sötét zászlókon hollómadár" - 576 éve született a nagy király21:15 Nem egyszerű a segélyszállítmányok útja Venezuelába20:46 Az ülőmunka terjedésével párhuzamosan egyre többen sportolnak20:17 Legalább három emberéletet követelt az Olaszországban és Horvátországban tomboló szél19:43 Zsinagógafelújítás: csalók számlájára utalt a Mazsihisz - még vicces is lenne, ha nem az ön pénzéről lenne szó19:01 Magyar portréfilmből derül ki, miért hívták Bud Spencert földönkívülinek18:27 "Elegen vannak nálunk" - Közel-Keleten működő különbíróságokat javasol az osztrák belügyér az "európai" dzsihadistáknak18:10 Guaidó megnézte a segéllyel teli teherautókat17:46 Mindenki megnyugodhat: nem szűnik meg, sőt jó irányba halad a Jobbik - és ezután listázhatják kettős párttagságú ellenállóikat17:24 Brit kormánytagok halasztanák el a Brexitet - Nagy-Britannia széthullásától tartanak16:55 Nem sokáig örülhettek bérüknek az indiai teaültetvényen dolgozó szomjasabb munkások16:19 Iszlamista konkurenciájára csapott le Franciaország Maliban
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Izrael egyre keményebben lép fel a palesztinok ellen

Az utóbbi hetekben fokozódott a palesztinok elleni izraeli agresszió hevessége: a megszállók több alkalommal is bombázták a Gázai övezetet, izraeli katonák palesztinokra támadtak és házakat romboltak le Ciszjordániában – olvasható a Palesztin Felszabadítási Szervezet Nemzetközi Kapcsolatok Osztályának frissen napvilágot látott jelentésében.
A dokumentumból kiderül, hogy novemberben 24 palesztint öltek meg az izraeli katonák, 232-t pedig megsebesítettek. A 24 halálesetből 21 történt a blokád alatt álló Gázai övezetben, 3 palesztin pedig Ciszjordániában esett áldozatul az izraeli haderő „terrorellenes fellépésének”. Az elesettek közül 7-en a Gázai övezet déli részén lévő Hán Júnisz elleni támadás során vesztették életüket, 8-an pedig a zsidó légierő három napos légitámadásainak következtében haltak meg. 3 palesztint az állítólagos késes vagy autós támadások nyomán lőtték le izraeli katonák Ciszjordániában. 6 személy a Gázai övezetet és Izraelt elválasztó határkerítésnél zajló tüntetések során kapott halálos sebet. Az itt zajló demonstrációknak nagyon sok sebesült áldozatuk van – mutat rá a jelentés.
Az izraeli erők az elmúlt hónapban több mint 260 palesztint tartóztattak le - olvasható a dokumentumban -, akiknek többsége kiskorú, s köztük van például Adnan Ghaith, a Palesztin Hatóság jeruzsálemi palesztin kormányzója, valamint a Fatah mozgalom számos aktivistája is.
A jelentés felhívja a figyelmet arra is, hogy novemberben az izraeli hatóságok több tucat palesztin épületet semmisítettek meg: többek között 16 üzletet, egy négyemeletes, 12 lakásos házat a kelet-jeruzsálemi Shufat menekülttáborban, valamint Jeruzsálem keleti felében és Ciszjordánia úgynevezett C szektorában is számos épületet döntöttek romba.
Az izraeli megszállók más módon is igyekeztek ellehetetleníteni a palesztinok életét: Ciszjordániában fák, főként olajfák sokaságát vágták ki. Így például az izraeli hadsereg 260 olajfa kivágását rendelte el a Jordán-folyó nyugati partján található Bardala településen.
Ez év március 30. óta a korábbinál is feszültebb a helyzet a megszállt területeken. Ekkor kezdődtek el ugyanis a gázai határkerítés melletti tüntetések, melyeken a résztvevők az otthonaikból 1947/48 óta elűzött palesztinok (illetve azok leszármazottainak) hazatérését követelték. A feszültség csúcspontját május 14-én, a Nakba (a palesztin katasztrófa) 70. évfordulóján érte el, amely éppen egybeesett az amerikai nagykövetség Tel-Avivból Jeruzsálembe költöztetésével.
Ez időszak alatt, tehát március 30. óta 240 palesztin vesztette életét, és 23 000 megsebesült a tüntetések, illetve az izraeli hadsereg fegyveres fellépései nyomán. Mint ismeretes (habár a nyugati média nemigen emlegeti) a Gázai övezet 2007 júniusa óta izraeli blokád alatt áll, melynek következtében az életszínvonal hihetetlen mértékben csökkent, a munkanélküliség pedig az egekbe szökött. Izrael 2007 óta három alkalommal is háborút viselt az övezet ellen. A legutóbbi katonai akció 2014. július elején kezdődött és augusztus végén fejeződött be. A 2014-es izraeli katonai agressziónak 2200 palesztin áldozata volt, a sebesültek száma pedig meghaladta a 11 110-at.
P. - Press TV nyománFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready