2019. június 26., szerda, János, Pál, Upor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:28 Lemondott az amerikai határvédelemért felelős kormányszerv vezetője22:08 Megtalálták a német Eurofighterek fekete dobozát21:25 Teherán kivonja magát a megállapodás két pontjának teljesítése alól21:03 Rendőrség: felelőtlenség okozta a nyolcéves kislány halálát a MOM Sportközpontban20:45 A taxisok nyomására alaposan megnehezítették az internetes fuvarmegosztók működését Romániában20:16 Sajtóbejárást szerveztek Pakson a Csernobil című HBO-sorozat miatt19:24 Erdogan: megvizsgáljuk, miért nem tudtuk megértetni magunkat az emberekkel19:10 Így lehet kijátszani a Facebook balliberális prioritási algoritmusait a hírfolyamban18:54 Országszerte kánikula várható holnap18:33 Százezreket akart kizsarolni a fideszes képviselő, de megússza felfüggesztettel, mert beteg szegény18:15 Kálmán Olga ügyvédi felszólítást kapott a korábbi munkahelyéről18:05 Eladná magyarországi érdekeltségei egy részét a német E.ON17:01 Újabb aljas húzás a megszállóktól: műalkotásnak nyilvánították az úzvölgyi temetőben illegálisan felállított kereszteket - egy nappal a tárgyalások előtt16:44 Újabb eljárást indítottak az AfD ellen16:33 Valahogy megint intoleránsak voltak az elfogadást követelők
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Hát persze hogy végül befogadják a Máltánál várakozó migránstaxik rakományát is - jöhet a következő

Reklám

Megegyezés született a Máltánál veszteglő "mentő"hajókon tartózkodó 49 migráns, illetve a szigetországban lévő társaik sorsáról, így a mentőhajók kiköthetnek Máltán – közölte a máltai miniszterelnök szerdán.
Zoom
Az illegális bevándorlókat szállító Sea-Watch német hajó Málta partjai előtt várakozik, 2018. január 8-án (fotó: MTI/AP/Rene Rossignaud)
Alkalmi megállapodás született az ügyben – mondta egy sajtótájékoztatón Joseph Muscat. A Máltán lévő 249 migráns, valamint a két mentőhajón tartózkodó 49 ember közül 220-at más európai uniós tagállamok vesznek át vagy hazatérnek – folytatta.
A migránsokat Németország, Franciaország, Portugália, Írország, Románia, Luxemburg, Hollandia és Olaszország között osztják szét – részletezte a máltai kormányfő. Joseph Muscat hozzátette, hogy a Sea Watch és a Sea Eye nevű német "civil" szervezet hajóinak a partraszállást követően azonnal távozniuk kell a máltai vizekről.
A szóban forgó hajók napok óta vesztegelnek máltai vizeken arra várva, hogy valamelyik ország megnyissa előttük kikötőjét. A Sea Watch 32 embert vett fel fedélzetére egy csónakról Líbia partjainál még december 22-én. A Sea Eye 17 embert "mentett ki" a vízből december 29-én.
Mintegy tucatnyi európai ország ajánlotta fel, hogy befogadja a "mentő"hajókon tartózkodó migránsokat. Azonban Málta kikötötte, hogy csak akkor engedi partra szállni őket területén, ha egy átfogó megállapodás keretében az elmúlt hetekben a szigetországban partot ért menedékkérők sorsát is rendezik.
"Azt akarjuk, hogy mindenki tartsa tiszteletben a nemzetközi szabályokat, amelyeket nem mi találtunk ki" – hangsúlyozta Muscat. "Erőteljes politikai üzenetet akarunk közvetíteni, hogy mindenki megértse: meg kell osztanunk a terheket, mert európai problémáról van szó" – folytatta. "Nem a civil szervezetekkel van bajunk, mindössze azt akarjuk, hogy mindenki betartsa a szabályokat" – húzta alá.
A Sea Watch a Twitteren mondott köszönetet mindazoknak, akik az elmúlt napokban támogatásukról biztosították a szervezetet.
Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Unió migrációs biztosa üdvözölte a megállapodást, és megköszönte Máltának, illetve a segítséget nyújtó uniós tagállamoknak hozzájárulásukat a helyzet megoldásához.
Németországban nincs elég élősködő, ezért befogadnak 60 embert
Németország 60 embert fogad be Máltáról a szigetország partjainál veszteglő "mentő"hajók ügyében kötött megállapodás keretében – jelentették be szerdán Berlinben.
A szövetségi belügyminisztérium szóvivője, Steve Alter elmondta, hogy európai, szolidáris megoldást sikerült kidolgozni a "mentő"hajókon és a Máltán tartózkodó 498 migráns ügyében.
Egyelőre nyolc európai uniós tagország jelezte, hogy kész befogadni embereket, de ez a szám még növekedhet, és továbbra is zajlanak tárgyalások további tagállamokkal. Azonban a német kontingens létszáma nem változik, 60 marad akkor is, ha még több tagország vesz részt a közös megoldásban – mondta a szóvivő.
Azzal kapcsolatban, hogy Németország korábban legfeljebb 50 ember befogadását tervezte, elmondta, hogy az EU-s partnerek az utolsó pillanatig intenzív tárgyalásokat folytattak, amelyeken Németország arra törekedett, hogy sikerüljön az európai megoldás, és ennek érdekében végül tovább fokozta befogadási hajlandóságát.
Hangsúlyozta, hogy csak alkalmi megállapodást kötöttek, Németország célja pedig változatlanul egy tartós mechanizmus megteremtése hasonló ügyek rendezésére.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready