2019. január 23., szerda, Zelma, Rajmund, Emese napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:11 Egyhetes sztrájkot hirdetett az Audi szakszervezete16:01 Nem szavazta meg a Fővárosi Közgyűlés a túlóratörvény elleni határozatot15:44 Karácsony és Horváth mérkőzik a baloldali főpolgármester-jelöltségért - utóbbi számít a Jobbikra is14:55 Japánba is elmegy a pápa - igazán elsajátíthatná ott a migránskezelési alapelveket14:21 Megdőlt a mexikói gyilkosságrekord14:05 Megvan a BKK új vezérigazgatója13:49 Kékestetőn csaknem negyven centiméter a hótakaró13:16 Százharmincöt évet kellett várni az egyház által engedélyezett magyar misére Csángóföldön12:55 Tíz emeletnyi szajha - ez a "magyar" nő is prostitúció szervezésével kereste meg a mindennapi kokaint Angliában12:42 Ellenőröket fenyegetett egy hévízi vendéglős12:19 "Esterházy-elrablás": nincs itt semmi látnivaló, csak a pénzen marakodnak11:34 A fogdán töltötte a nászéjszakát egy hamisító - saját esküvőjén tartóztatták le11:15 Harminc liter gina az istállóban10:54 Nem figyeli meg az állam a turistákat - állítják10:04 Élő egér és egérfészek is volt egy Békés megyei vágóhídon
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Hát persze hogy végül befogadják a Máltánál várakozó migránstaxik rakományát is - jöhet a következő

Megegyezés született a Máltánál veszteglő "mentő"hajókon tartózkodó 49 migráns, illetve a szigetországban lévő társaik sorsáról, így a mentőhajók kiköthetnek Máltán – közölte a máltai miniszterelnök szerdán.
Zoom
Az illegális bevándorlókat szállító Sea-Watch német hajó Málta partjai előtt várakozik, 2018. január 8-án (fotó: MTI/AP/Rene Rossignaud)
Alkalmi megállapodás született az ügyben – mondta egy sajtótájékoztatón Joseph Muscat. A Máltán lévő 249 migráns, valamint a két mentőhajón tartózkodó 49 ember közül 220-at más európai uniós tagállamok vesznek át vagy hazatérnek – folytatta.
A migránsokat Németország, Franciaország, Portugália, Írország, Románia, Luxemburg, Hollandia és Olaszország között osztják szét – részletezte a máltai kormányfő. Joseph Muscat hozzátette, hogy a Sea Watch és a Sea Eye nevű német "civil" szervezet hajóinak a partraszállást követően azonnal távozniuk kell a máltai vizekről.
A szóban forgó hajók napok óta vesztegelnek máltai vizeken arra várva, hogy valamelyik ország megnyissa előttük kikötőjét. A Sea Watch 32 embert vett fel fedélzetére egy csónakról Líbia partjainál még december 22-én. A Sea Eye 17 embert "mentett ki" a vízből december 29-én.
Mintegy tucatnyi európai ország ajánlotta fel, hogy befogadja a "mentő"hajókon tartózkodó migránsokat. Azonban Málta kikötötte, hogy csak akkor engedi partra szállni őket területén, ha egy átfogó megállapodás keretében az elmúlt hetekben a szigetországban partot ért menedékkérők sorsát is rendezik.
"Azt akarjuk, hogy mindenki tartsa tiszteletben a nemzetközi szabályokat, amelyeket nem mi találtunk ki" – hangsúlyozta Muscat. "Erőteljes politikai üzenetet akarunk közvetíteni, hogy mindenki megértse: meg kell osztanunk a terheket, mert európai problémáról van szó" – folytatta. "Nem a civil szervezetekkel van bajunk, mindössze azt akarjuk, hogy mindenki betartsa a szabályokat" – húzta alá.
A Sea Watch a Twitteren mondott köszönetet mindazoknak, akik az elmúlt napokban támogatásukról biztosították a szervezetet.
Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Unió migrációs biztosa üdvözölte a megállapodást, és megköszönte Máltának, illetve a segítséget nyújtó uniós tagállamoknak hozzájárulásukat a helyzet megoldásához.
Németországban nincs elég élősködő, ezért befogadnak 60 embert
Németország 60 embert fogad be Máltáról a szigetország partjainál veszteglő "mentő"hajók ügyében kötött megállapodás keretében – jelentették be szerdán Berlinben.
A szövetségi belügyminisztérium szóvivője, Steve Alter elmondta, hogy európai, szolidáris megoldást sikerült kidolgozni a "mentő"hajókon és a Máltán tartózkodó 498 migráns ügyében.
Egyelőre nyolc európai uniós tagország jelezte, hogy kész befogadni embereket, de ez a szám még növekedhet, és továbbra is zajlanak tárgyalások további tagállamokkal. Azonban a német kontingens létszáma nem változik, 60 marad akkor is, ha még több tagország vesz részt a közös megoldásban – mondta a szóvivő.
Azzal kapcsolatban, hogy Németország korábban legfeljebb 50 ember befogadását tervezte, elmondta, hogy az EU-s partnerek az utolsó pillanatig intenzív tárgyalásokat folytattak, amelyeken Németország arra törekedett, hogy sikerüljön az európai megoldás, és ennek érdekében végül tovább fokozta befogadási hajlandóságát.
Hangsúlyozta, hogy csak alkalmi megállapodást kötöttek, Németország célja pedig változatlanul egy tartós mechanizmus megteremtése hasonló ügyek rendezésére.
(MTI nyomán)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready