Nagy erejű robbanás történt szombat reggel – feltehetően gázszivárgás miatt – egy párizsi belvárosi pékségben, a rendőrség közlése szerint a detonációban kéttucatnyian megsérültek, kilencen közülük súlyosan.
Az eset Páris központi, kilencedik kerületi negyedében, egy Trevise utci pékségben történt, egysaroknyira a Folies-Beregere színháztól. Utána tűz keletkezett, és a bolt teljesen kiégett.
A detonáció nagy erejére utal, hogy a lökéshullám felborította és lángra lobbantotta a közelben parkoló gépkocsikat, kitörtek a távolabb lévő épületek ablakai és ablakkeretei is. Épülettörmelék és üvegszilánkok borították el az utcát.
A robbanás idején a pékség zárva volt, a detonációt gyaníthatóan gázszivárgás okozta. A rendőrség lezárta az utcát és evakuálta az embereket a környékbeli épületekből.
Hírügynökségek ezzel összefüggésben megemlítették, hogy szombat délután Párizsban, illetve az ország több nagyvárosában lesz a „sárgamellényesek” újabb, immár kilencedik tüntetése, és francia hatóságok jelentősebb és radikálisabb tömegekre számítanak. Mindenütt szigorú biztonsági intézkedéseket léptettek életbe, a főváros központi utcáit a rohamrendőrség lezárta.
(MTI; képek: Twitter)