2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Zombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:49 Venezuela nagykövetséget nyitott Észak-Koreában22:32 Ledózerolták egy vendégeire támadó albán éttermét22:10 Egy olasz ügyésznek "köszönhetően" partizándalokat énekelve vonultak le a hajóról a néger megszállók22:04 Boris Johnson Berlinben: vannak alternatív lehetőségek a tartalékmegoldás helyett21:45 Az Északi Áramlat 2-ről tárgyalt Maas és Lavrov Moszkvában21:08 Putyin megerősítette: fegyverkísérlet során történt a halálos baleset20:48 Az amerikai kormányzat engedélyezni fogja a migráns gyerekek korlátlan ideig történő fogva tartását20:01 A hivatalos adat szerint meghaladta a 25%-ot a migrációs hátterű lakosság aránya a németeknél - de a valóság rosszabb19:43 A Mazsihisz megköszönte a kormánynak, hogy fizette a belterjes játszadozásukat, és egyúttal jelezték: most már a zsidó sportközpont következik19:28 A jemeni húszik megint lelőttek egy amerikai kémrepülőt 18:52 Vádat emeltek a 45%-os Simonka ellen - pedig szegény fideszes csak elszenvedője az egésznek18:15 Így ünnepelt a Mi Hazánk augusztus 20-án18:14 Egyeztetést kezd a kormányalakításról a baloldali Demokrata Párt az Öt Csillag Mozgalommal17:49 Mexikóban egy bíró engedélyezte kokain "rekreációs célú" fogyasztását17:21 Trump: valakinek szembe kellett szállnia Kínával
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

120 afrikai ajándék tűnt el a tengerben, mielőtt Európát megközelíthették volna

Reklám

Mintegy 120 embert tartanak eltűntként nyilván az után, hogy Líbia partjainál elsüllyedt egy migránsokat szállító gumicsónak – közölte szombaton a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM).
Az olasz haditengerészet korábban 17 eltűntről adott hírt, illetve arról számolt be, hogy a csónak három utasát sikerült kimenteni.
„A három túlélő azt mondta nekünk, hogy 120-an voltak, amikor elhagyták a líbiai Garabullit csütörtök éjszaka. Tíz-tizenegy óra út után (…) a hajó elkezdett süllyedni, és az emberek elkezdtek fuldokolni” – ismertette a túlélők szavait Flavio Di Giacomo, az IOM szóvivője.
Közlése szerint a migránsok főleg nyugat-afrikaiak voltak, hozzátéve, hogy a csónakban tíz nő, köztük egy várandós, és két gyerek is volt, egyikük mindössze két hónapos. (Jó ötlet volt tehát halállal kecsegtető Darwin-díjas útra indulniuk csak azért, mert nekik "joguk van" az Európába történő illegális bevándorlásra. És ha nekik "joguk van", akkor további millióknak is... - a szerk.)
A süllyedő gumicsónakot egy olasz katonai repülőgép látta meg először, és ledobott két mentőcsónakot, mielőtt kénytelen volt a szűkös üzemanyag miatt elhagyni a helyszínt – mondta Fabio Agostini ellentengernagy a RaiNews24 olasz közszolgálati hírcsatornának.
A három embert egy hadihajóról felszállt helikopter mentette ki, majd egy Lampedusa szigetén található kórházba szállították őket kihűlés miatt. „A művelet során legalább három embert lehetett látni a tengerben, akik látszólag halottak voltak” – közölte Agostini.
Az olasz haditengerészet saját állítása szerint értesítette a mentési műveleteket összehangoló líbiai hatóságokat, a szerencsétlenség helyszínére vezényelve egy kereskedelmi hajót, de a gumicsónak megtalálására irányuló erőfeszítések eredménytelennek bizonyultak.
Olaszország nagyrészt lezárta kikötőit a migránsok előtt, így Líbia felől egyre kevesebb illegális bevándorló érkezik. A veszélyes átkelésben ugyanakkor még mindig sokan életüket vesztik.
Az IOM adatai szerint tavaly 2297 migráns vesztette életét vagy tűnt el a Földközi-tengeren, amelyen keresztül csaknem 117 ezren érték el az európai partokat. Az idei év első 16 napja során csaknem 4450-en érkeztek, szinte mindnyájan a tengeren. A tavalyi év ugyanezen időszakában közel 3000-en érkeztek Európába.
Korábban írtuk: Elsüllyedt egy sáskacsónak Líbia partjainál
Tizenheten eltűntek, amikor Líbia partjainál elsüllyedt egy migránsokat szállító gumicsónak, három embert sikerült kimenteni a vízből – közölte szombaton az olasz haditengerészet.
A tájékoztatás szerint a csónak még pénteken került végveszélybe a líbiai fővárostól, Tripolitól mintegy 90 kilométerre északkeletre. A három kimentett túlélőt súlyos sérülésekkel az olaszországi Lampedusa szigetére szállították gyógykezelésre.
Olaszország nagyrészt lezárta kikötőit a migránsok előtt, így Líbia felől egyre kevesebb illegális bevándorló érkezik. A veszélyes átkelésben ugyanakkor még mindig sokan életüket vesztik.
Az idei év eleje óta 83 ember halt meg a Földközi-tengeren a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adatai szerint. Tavaly ugyanennyi idő alatt 199-en haltak meg.
Matteo Salvini belügyminiszter azt mondta: „amíg nyitva állnak Európa kikötői, amíg valaki segíti az embercsempészeket, sajnos folytatni fogják üzelmeiket”.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready