2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Zombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:49 Venezuela nagykövetséget nyitott Észak-Koreában22:32 Ledózerolták egy vendégeire támadó albán éttermét22:10 Egy olasz ügyésznek "köszönhetően" partizándalokat énekelve vonultak le a hajóról a néger megszállók22:04 Boris Johnson Berlinben: vannak alternatív lehetőségek a tartalékmegoldás helyett21:45 Az Északi Áramlat 2-ről tárgyalt Maas és Lavrov Moszkvában21:08 Putyin megerősítette: fegyverkísérlet során történt a halálos baleset20:48 Az amerikai kormányzat engedélyezni fogja a migráns gyerekek korlátlan ideig történő fogva tartását20:01 A hivatalos adat szerint meghaladta a 25%-ot a migrációs hátterű lakosság aránya a németeknél - de a valóság rosszabb19:43 A Mazsihisz megköszönte a kormánynak, hogy fizette a belterjes játszadozásukat, és egyúttal jelezték: most már a zsidó sportközpont következik19:28 A jemeni húszik megint lelőttek egy amerikai kémrepülőt 18:52 Vádat emeltek a 45%-os Simonka ellen - pedig szegény fideszes csak elszenvedője az egésznek18:15 Így ünnepelt a Mi Hazánk augusztus 20-án18:14 Egyeztetést kezd a kormányalakításról a baloldali Demokrata Párt az Öt Csillag Mozgalommal17:49 Mexikóban egy bíró engedélyezte kokain "rekreációs célú" fogyasztását17:21 Trump: valakinek szembe kellett szállnia Kínával
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

ENSZ-békefenntartókkal végeztek Maliban

Reklám

Legalább nyolc csádi állampolgárságú ENSZ-békefenntartóval végeztek terroristák vasárnap reggel Mali északkeleti részén.
Az Aguelhok környéki támadás célpontjai az ENSZ mali békefenntartó missziójának (Minusma) tábora és biztonsági ellenőrzőpontok voltak. Több terrorista is meghalt, 19-en megsebesültek a támadásban.
A 12 500 tagú Minusma 2013-ban kezdte meg munkáját a nyugat-afrikai országban az után, hogy annak északi része az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló dzsihadisták kezére került. A Minusma működésének kezdete óta több mint 160 békefenntartó halt meg, közülük legalább száz ellenséges támadásban. Ez az ENSZ-katonák vonatkozó időszakra eső összesített veszteségének több mint fele.
Az aguelhoki tábort már áprilisban is megtámadták, akkor két csádi kéksisakos meghalt és többen megsebesültek.
Mali északi részét 2012 tavaszán, egy katonai államcsíny után vonták ellenőrzésük alá a terroristák.
Bár a dzsihadistákat 2013-ban Franciaország vezetésével kiűzték a térségből, nem hagytak fel a támadásokkal, és már nemcsak északon, hanem Mali középső, illetve déli részén, valamint a szomszédos Burkina Fasóban és Nigerben is megjelentek.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready