2019. február 19., kedd, Zsuzsanna, Buda napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Végre! A Holdon is lesz izraeli zászló és holokamuzás22:05 Jön az EP-választás, indul a Soros-kampány21:27 Szavak nélkül21:02 Nem mindig mesélgetett Auschwitzról Jobbik-Jákob - amikor a politikai érdek úgy kívánta, mulatott a zsidóviccen20:54 A MIÉP elnöke a Mi Hazánk irodájában köt megállapodást és tart előadást20:37 Kivonultak a parlamentből az egyesült ballibek - munka helyett inkább átruccantak Esztergomba19:56 Nyílt levél Hont Andrásnak19:50 Magyar fejlesztésű sporttérkép - minden egy helyen, egy alkalmazásban (x)19:38 "Antiszemitizmus elleni küzdelem": tanárok, diákok, ügyészek, bírák részesülnek átnevelésben a kormány jóvoltából19:05 Az EU újabb szankciókat fontolgat Oroszországgal szemben18:21 Újabb zseniális ellenzéki akció: írni nem tudnak, de tiltakozni nagyon szeretnek az elvtársnők18:03 Dúró: aki szerint értelmetlen a parlamenti munka, adja vissza a mandátumát!17:44 Kivágták Demetert a honvédelmi bizottságból17:24 Kísérti a múlt a cuki néppárti fiúkat: újabb "listázós" ügyet rángatott elő a fideszes sajtó17:00 Suzuki: még az érvényben lévő 250 órás túlórakeretet sem használják ki
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Az EU határvédelmi megállapodásról egyezett meg Montenegróval

Az Európai Határ- és Parti Őrség Montenegróba telepítését lehetővé tevő operatív együttműködésről egyezett meg kedden Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért felelős tagja és Mevludin Nuhodzic montenegrói belügyminiszter.
Avramopulosz elmondta, a megállapodásban szereplő tevékenységek célja az illegális migráció kezelése, különös tekintettel a migrációs áramlások hirtelen változásaira, valamint a határokon átnyúló bűnözés kezelése.
Tájékoztatása szerint a megállapodás lehetővé teszi, hogy a Frontex keretében működő határ- és parti őrség koordinálja majd az uniós tagállamok és Montenegró közötti, az EU külső határainak igazgatására összpontosító operatív együttműködést, valamint képes lesz fellépni a külső határon egy vagy több szomszédos tagállam és montenegrói hatóságok bevonásával. Ez magában foglalhatja a Montenegró területén történő beavatkozást is, amennyiben abba az ország beleegyezik. Az egyes műveletek terveiről az ügynökségnek és Montenegrónak minden esetben külön meg kell állapodnia – közölte.
Mindez újabb lépést jelent az EU nyugat-balkáni partnereivel való teljes körű együttműködésre a határok jobb védelme, az illegális migráció kezelése és a biztonság fokozása érdekében – tette hozzá.
A megállapodást később írják majd alá hivatalos formában, miután az Európai Parlament jóváhagyta, és mindkét fél elvégezte a szükséges jogi lépéseket – tették hozzá.
Montenegró előtt az unió hasonló megállapodásokat írt alá 2018 júliusában Macedóniával, 2018 szeptemberében Szerbiával, 2018 októberében Albániával és 2019 januárjában Bosznia-Hercegovinával is.
(MTI)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready