2019. július 18., csütörtök, Frigyes, Szemőke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:42 Zöldszüret, a késői abortusz - azért fizetnek a gazdáknak, hogy a földre szüreteljék a szőlőt - miközben az olcsó külföldi szemetet issza a magyar08:17 Szijjártó boldog, hogy újra teljes gőzzel nyalhatunk a jenkiknek, és amiatt mentegetőzött, hogy orosz gázt kell vásárolnunk07:46 Az amerikai képviselőház elutasította a Szaúd-Arábiának szánt fegyvereladásokat - de ez nem jelent Trumpnak akadályt07:33 A Pentagon jóváhagyta, hogy újabb 2100 katonát vezényeljenek az amerikai-mexikói határra06:57 Kötelező lesz a kanyaró elleni védőoltás Németországban22:37 May egy hét múlva távozik, de még megüzente Putyinnak, hogy idejétmúlt a rendszere22:30 Meghosszabbították az elfogott ukrán tengerészek őrizetét22:13 Merkel köszöni szépen a jókívánságokat, folytatja (amíg tudja)22:07 A Mi Hazánk az egyetlen párt, mely eltörölné a mentelmi jogot21:54 Nahát, mégsem Putyin, hanem egy vagánykodó informatikus követte el Bulgária történetének legnagyobb adatlopását21:30 Nők a seregben - néha maga a valóság válaszol a feminista követelésekre21:16 Romániában már halált is okozott az unokázós csalók telefonhívása20:53 Villamosmegállóban fosztott ki egy magatehetetlen 19 évest ez a két kifehérített fürge lábú20:41 Lefejeztek több embert a Sínai-félszigeten20:13 Bíróság mondta ki a németellenes országban, hogy mostantól nyugodtan ki lehet rúgni a hazafiakat a Bundeswehrtől
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Az EU határvédelmi megállapodásról egyezett meg Montenegróval

Az Európai Határ- és Parti Őrség Montenegróba telepítését lehetővé tevő operatív együttműködésről egyezett meg kedden Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért felelős tagja és Mevludin Nuhodzic montenegrói belügyminiszter.
Avramopulosz elmondta, a megállapodásban szereplő tevékenységek célja az illegális migráció kezelése, különös tekintettel a migrációs áramlások hirtelen változásaira, valamint a határokon átnyúló bűnözés kezelése.
Tájékoztatása szerint a megállapodás lehetővé teszi, hogy a Frontex keretében működő határ- és parti őrség koordinálja majd az uniós tagállamok és Montenegró közötti, az EU külső határainak igazgatására összpontosító operatív együttműködést, valamint képes lesz fellépni a külső határon egy vagy több szomszédos tagállam és montenegrói hatóságok bevonásával. Ez magában foglalhatja a Montenegró területén történő beavatkozást is, amennyiben abba az ország beleegyezik. Az egyes műveletek terveiről az ügynökségnek és Montenegrónak minden esetben külön meg kell állapodnia – közölte.
Mindez újabb lépést jelent az EU nyugat-balkáni partnereivel való teljes körű együttműködésre a határok jobb védelme, az illegális migráció kezelése és a biztonság fokozása érdekében – tette hozzá.
A megállapodást később írják majd alá hivatalos formában, miután az Európai Parlament jóváhagyta, és mindkét fél elvégezte a szükséges jogi lépéseket – tették hozzá.
Montenegró előtt az unió hasonló megállapodásokat írt alá 2018 júliusában Macedóniával, 2018 szeptemberében Szerbiával, 2018 októberében Albániával és 2019 januárjában Bosznia-Hercegovinával is.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready