2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Zombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:49 Venezuela nagykövetséget nyitott Észak-Koreában22:32 Ledózerolták egy vendégeire támadó albán éttermét22:10 Egy olasz ügyésznek "köszönhetően" partizándalokat énekelve vonultak le a hajóról a néger megszállók22:04 Boris Johnson Berlinben: vannak alternatív lehetőségek a tartalékmegoldás helyett21:45 Az Északi Áramlat 2-ről tárgyalt Maas és Lavrov Moszkvában21:08 Putyin megerősítette: fegyverkísérlet során történt a halálos baleset20:48 Az amerikai kormányzat engedélyezni fogja a migráns gyerekek korlátlan ideig történő fogva tartását20:01 A hivatalos adat szerint meghaladta a 25%-ot a migrációs hátterű lakosság aránya a németeknél - de a valóság rosszabb19:43 A Mazsihisz megköszönte a kormánynak, hogy fizette a belterjes játszadozásukat, és egyúttal jelezték: most már a zsidó sportközpont következik19:28 A jemeni húszik megint lelőttek egy amerikai kémrepülőt 18:52 Vádat emeltek a 45%-os Simonka ellen - pedig szegény fideszes csak elszenvedője az egésznek18:15 Így ünnepelt a Mi Hazánk augusztus 20-án18:14 Egyeztetést kezd a kormányalakításról a baloldali Demokrata Párt az Öt Csillag Mozgalommal17:49 Mexikóban egy bíró engedélyezte kokain "rekreációs célú" fogyasztását17:21 Trump: valakinek szembe kellett szállnia Kínával
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Az állami propaganda álhírterjesztése az egyik legnagyobb nemzetbiztonsági kihívás Merkel szerint

Reklám

Az álhírterjesztés az egyik legnagyobb nemzetbiztonsági kihívás – hangsúlyozta Angela Merkel németországi kancellár pénteken Berlinben a szövetségi hírszerző szolgálat (BND) új központjának felavató ünnepségén.
Kiemelte: az internet nagyon alkalmas az információk terjesztésére, és „valamennyien tudjuk, hogy ezek az információk gyakran manipulatívak”, féligazságot tartalmaznak vagy „célzott állami propaganda” révén jelennek meg.
Ilyen félrevezető, manipulatív információk az úgynevezett hibrid – katonai erő mellett más eszközökkel is folytatott – háború részeként terjesztettek álhírek (fake news) is, amelyek ellen meg kell tanulni védekezni, ez az egyik legfontosabb feladat Németország biztonsága és társadalmi összetartása megőrzésének érdekében – fejtette ki Angela Merkel.
Zoom
Angela Merkel németországi kancellár (b) és Bruno Kahl, a német Szövetségi Hírszerzőszolgálat (BND) elnöke a BND új székházának hivatalos átadásán Berlinben 2019. február 8-án. A német titkosszolgálat ez idáig a bajorországi Pullachban működtette a központját (MTI/AP Pool/Michael Sohn)
„Saját élményeim alapján mondom, az ember gyakran nem is akarja elhinni, hogy mi mindent terjesztenek”, de „szembe kell nézni a valósággal”, és cselekedni kell – jegyezte meg a németországi kancellár, hangsúlyozva, hogy a BND-nek kiemelt szerepe van a fake news elleni védekezésben.
A külföldi hírszerzéssel foglalkozó nemzetbiztonsági szolgálat új központja a berlini belváros egyik legnagyobb épületegyüttese, 260 ezer négyzetméteres, felépítéséhez a többi között mintegy 20 ezer kilométernyi optikai és 10 ezer kilométernyi rézkábelt használtak fel. Bejáratánál egy 30 méter belmagasságú előcsarnok fogadja a belépőket. Azonban „a szerverterem még lenyűgözőbb, mint az átrium” – mondta Angela Merkel.
A szolgálat központjában 3500 irodát, bentlakásos iskolát, és az átlátható, "demokratikus működés" jegyében látogatóközpontot is építettek, ami a BND adatai szerint világszerte egyedülálló a hírszerző szervek körében.
A beruházást nem kerülték el a nagyszabású berlini állami ingatlanfejlesztésekre jellemző botrányok, az építkezés és a berendezés költsége az eredetileg tervezett 720 millió euró (230 milliárd forint) helyett több mint 1,1 milliárd eurót tett ki, a kivitelezés a tervezettnél két évvel hosszabb ideig, 13 évig tartott, és megnehezítette, hogy a tervdokumentáció egy részét 2011-ben ellopták.
(MTI nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready