2019. augusztus 22., csütörtök, Menyhért, Zombor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:49 Venezuela nagykövetséget nyitott Észak-Koreában22:32 Ledózerolták egy vendégeire támadó albán éttermét22:10 Egy olasz ügyésznek "köszönhetően" partizándalokat énekelve vonultak le a hajóról a néger megszállók22:04 Boris Johnson Berlinben: vannak alternatív lehetőségek a tartalékmegoldás helyett21:45 Az Északi Áramlat 2-ről tárgyalt Maas és Lavrov Moszkvában21:08 Putyin megerősítette: fegyverkísérlet során történt a halálos baleset20:48 Az amerikai kormányzat engedélyezni fogja a migráns gyerekek korlátlan ideig történő fogva tartását20:01 A hivatalos adat szerint meghaladta a 25%-ot a migrációs hátterű lakosság aránya a németeknél - de a valóság rosszabb19:43 A Mazsihisz megköszönte a kormánynak, hogy fizette a belterjes játszadozásukat, és egyúttal jelezték: most már a zsidó sportközpont következik19:28 A jemeni húszik megint lelőttek egy amerikai kémrepülőt 18:52 Vádat emeltek a 45%-os Simonka ellen - pedig szegény fideszes csak elszenvedője az egésznek18:15 Így ünnepelt a Mi Hazánk augusztus 20-án18:14 Egyeztetést kezd a kormányalakításról a baloldali Demokrata Párt az Öt Csillag Mozgalommal17:49 Mexikóban egy bíró engedélyezte kokain "rekreációs célú" fogyasztását17:21 Trump: valakinek szembe kellett szállnia Kínával
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Apjával együtt ítéltek el hazaárulás miatt egy észt őrnagyot

Reklám

Egy észt bíróság hétfőn 15,5 és 6 év börtönbüntetésre ítélte hazaárulás vádjával az észt védelmi erők egy volt őrnagyát és apját, akiket bűnösnek talált abban, hogy bizalmas információkat adtak át az orosz katonai hírszerzésnek (GU, Főcsoportfőnökség - korábban GRU, Hírszerzési Főcsoportfőnökség).
A tallinni székhelyű BNS balti hírügynökség jelentése szerint a fővárosi bíróság megállapította, hogy a 38 éves Denis Metsavas, az észt védelmi erők volt őrnagya egy évtizeden keresztül látta el bizalmas információkkal a GU-t, és 15,5 év börtönbüntetésre ítélte őt.
Apja, a 65 éves Pjotr Volin megközelítőleg feleannyi ideig működött együtt az orosz katonai hírszerzéssel, ő hat év börtönbüntetést kapott.
A volt őrnagyot és apját tavaly szeptemberben vették őrizetbe a hatóságok annak gyanújával, hogy együttműködtek a GU-val. Riho Terras, a védelmi erők főparancsnoka egy akkori sajtótájékoztatón elmondta, hogy Metsavas 1998 óta szolgált a hadseregnél, először a tüzérségnél, majd a vezérkarnál.
Az Oroszországnak állítólagosan folytatott kémkedésnek számos nagyobb horderejű ügye volt Észtországban, a volt szovjet tagköztársaságban azóta, hogy a balti ország 1991-ben kikiáltotta függetlenségét. Mind orosz, mind észt állampolgárokat is vádoltak azzal, hogy bizalmas információkat adtak át Oroszországnak.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready