Jair Bolsonaro brazil elnök szerdán elhagyhatta a Sao Pauló-i Albert Einstein kórházat, ahol több mint két hétig ápolták, miután megműtötték őt egy késeléses merénylet okozta súlyos sérülések szövődményeivel – közölte a Globo helyi televízió.
A tévécsatorna élő adásban közvetítette, ahogy az államfőt szállító kocsi egy járműkonvoj kíséretében elhagyja a kórházat. Otávio Santana Barros elnöki szóvivő a Globónak elmondta: Bolsonaro Brazíliavárosba repült.
Eredetileg arra számítottak, hogy az államfő a január végi orvosi beavatkozást követően tíz napig fog lábadozni a kórházban, de a múlt héten tüdőgyulladás lépett fel nála. A brazil elnök a szerdai nappal bezárólag összességében tizennyolc napot töltött a felépüléssel a klinikán.
2018 szeptemberében Bolsonaro – akkor még elnökjelöltként – az ország délkeleti részén található Juiz de Fora városban egy kampányrendezvényen vett részt. Ott egy férfi késsel támadt rá, súlyos hasi sérüléseket szenvedett, sürgősségi beavatkozást kellett rajta végrehajtani.
(MTI)