2019. március 19., kedd, József, Bánk napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:49 Bosszúval fenyeget az Iszlám Állam az új-zélandi mészárlás miatt08:33 A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely a harmadik gyermektől minden családtámogatást munkához kötne07:42 Amerikai iratok mutatják be, hogyan vezették meg a kétkulacsos Horthyékat a szövetségesek, hogy kiprovokálják a német megszállást07:32 Új buszjáratokat indít a BKK a 3-as metró déli szakaszán06:54 Oroszországban mostantól büntetik az álhírterjesztést21:31 Putyin hadászati bombázókat küldött a Krímbe21:16 Leváltják a párizsi rendőrfőnököt19:57 Volner: "a Mi Hazánk Mozgalom ajtói zárva vannak a nácik előtt"19:31 Fellélegezhetünk: "családi okokból" lövöldözött Utrechtben a három embert megölő török - elfogták18:54 Együtt aggódott a parlamentben a Jobbik és a Gyurcsány-párt az EU-tagságunkért17:55 Csak a gyógyszertárig kellett volna az autó, de ezek a rendőrök nagyon rugalmatlanok16:50 Felfüggesztették a választási csalással gyanúsított jobbikos mentelmi jogát, egy DK-s a "védelmére kelt"16:32 Kiöltözött a tárgyalására a chemnitzi késelő16:21 TEK: vonattal jött Magyarországra az ausztrál tömeggyilkos16:13 Nyugat-Európába látogat a kínai elnök
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Újjáéledtek az India és Pakisztán közötti diplomáciai kapcsolatok

Indiai és pakisztáni tisztviselők találkozót tartottak csütörtökön, a február közepén Kasmírban elkövetett merénylet óta először. A vitatott hovatartozású területen végrehajtott támadás fokozta a két ország közti feszültséget.
A tárgyalás az indiai–pakisztáni határon lévő Attari város határátkelőjénél zajlott.
Az indiai külügyminisztérium szóvivőjének közlése szerint a megbeszélésen szó volt egy biztonságos „folyosó” és egy új határátkelő megnyitásáról, ami lehetővé tenné az Indiában élő szikhek számára, hogy meglátogassanak egy pakisztáni szentélyt.
Szikhek mindkét országban élnek, de a két állam közötti feszültségek gyakran megnehezítik számukra a vallási szentélyek felkeresését. Az egyik legfontosabb szikh szentély Pakisztán keleti részén található.
A pakisztáni külügyminisztérium szóvivője úgy fogalmazott, a mostani kezdeményezés célja, hogy „ellenségeskedésből barátság legyen”.
A múlt hónapban elkövetett kasmíri robbantás majdnem háborút robbantott ki a két atomfegyverekkel rendelkező ország között. Február 14-én az India és Pakisztán közötti vitatott hovatartozású terület legnagyobb városa, Szrinagar peremén egy félkatonai gépkocsioszlop ellen követtek el robbantásos merényletet. A támadásban több mint negyven ember meghalt, kéttucatnyian megsebesültek. A merénylet elkövetőjeként a Mohamed hadserege (Dzsais-e-Mohamed) pakisztáni székhelyű katonai csoport jelentkezett.
India és Pakisztán függetlenné válása óta több háborút is vívott Kasmír megszerzéséért, ám a konfliktust több mint hetven éve nem sikerült megnyugtatóan rendezni. A két ország egyaránt magának követeli a jelenleg megosztott Kasmír egész területét. Az indiai uralom ellen 1989 óta harcolnak lázadók.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready