2019. május 21., kedd, Konstantin napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
18:56 Az Európai Bíróság szerint jogsértő a magyar földtörvény18:31 Eközben Vona Gábor...18:18 Megint Wass Albert miatt vegzálják az erdélyi magyarokat az oláh megszállók18:03 Az FPÖ részéről csak a külügyminiszter maradt az osztrák kormányban17:46 Zelenszkij kiírta az előrehozott választást17:00 Hat éve lett öngyilkos Dominique Venner16:23 "A roma nép ellen vonulnak ma fel gyilkosság szellemével a náci ideológiát valló gonosz emberek"16:15 "Freedom for Hungary, Freedom for Europe!" - Nemzeti radikálisok tüntettek Brüsszelben15:57 Árhullám vonul le a Dunán és a Tiszán15:38 Ukrajnában megállapodtak a parlament feloszlatásáról15:14 400 amerikai képviselő és szenátor követel új Szíria-politikát Trumptól - Izrael érdekében, természetesen14:44 Strache a feleségét is elveszítheti14:29 Bolsevista ronggyal kötnének fel egy szocionistát13:51 Kurz hétfőn elveszítheti kancellári tisztségét13:41 Megkapta csapatzászlóját a Magyar Honvédség Parancsnoksága
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Újjáéledtek az India és Pakisztán közötti diplomáciai kapcsolatok

Reklám

Indiai és pakisztáni tisztviselők találkozót tartottak csütörtökön, a február közepén Kasmírban elkövetett merénylet óta először. A vitatott hovatartozású területen végrehajtott támadás fokozta a két ország közti feszültséget.
A tárgyalás az indiai–pakisztáni határon lévő Attari város határátkelőjénél zajlott.
Az indiai külügyminisztérium szóvivőjének közlése szerint a megbeszélésen szó volt egy biztonságos „folyosó” és egy új határátkelő megnyitásáról, ami lehetővé tenné az Indiában élő szikhek számára, hogy meglátogassanak egy pakisztáni szentélyt.
Szikhek mindkét országban élnek, de a két állam közötti feszültségek gyakran megnehezítik számukra a vallási szentélyek felkeresését. Az egyik legfontosabb szikh szentély Pakisztán keleti részén található.
A pakisztáni külügyminisztérium szóvivője úgy fogalmazott, a mostani kezdeményezés célja, hogy „ellenségeskedésből barátság legyen”.
A múlt hónapban elkövetett kasmíri robbantás majdnem háborút robbantott ki a két atomfegyverekkel rendelkező ország között. Február 14-én az India és Pakisztán közötti vitatott hovatartozású terület legnagyobb városa, Szrinagar peremén egy félkatonai gépkocsioszlop ellen követtek el robbantásos merényletet. A támadásban több mint negyven ember meghalt, kéttucatnyian megsebesültek. A merénylet elkövetőjeként a Mohamed hadserege (Dzsais-e-Mohamed) pakisztáni székhelyű katonai csoport jelentkezett.
India és Pakisztán függetlenné válása óta több háborút is vívott Kasmír megszerzéséért, ám a konfliktust több mint hetven éve nem sikerült megnyugtatóan rendezni. A két ország egyaránt magának követeli a jelenleg megosztott Kasmír egész területét. Az indiai uralom ellen 1989 óta harcolnak lázadók.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready