Egy ember meghalt, többen súlyosan megsebesültek egy ciszjordániai fegyveres merényletben – jelentette a katonai rádió vasárnap.
A támadó a szemtanúk beszámolója szerint az Ariel zsidó telepes városhoz vezető bekötő útnál, az ötös úton, a kereszteződésben megkéselt egy ott őrködő megszálló katonát, majd elrabolta lőfegyverét, és tüzet nyitott az ott autójukban utazó izraeli civilekre.
Zoom
Civil telepesek a megszállt területeken
Később a Tel-Aviv felé vezető úton több arra elhaladó autó utasaira lőtt, és elrabolt egy autót, amivel továbbhajtott az úton következő, Aviszár Gitaj nevű kereszteződés felé. Ott is lövöldözött, megsebesített egy katonát, és továbbhaladt Barkan ipartelep felé.
Az izraeli megszállók lezárták a környékbeli palesztin falvakhoz vezető bekötőutakat, valamint Barkan gyártelep kapuit, és a rádió tűzharcról számolt be az iparnegyed környékén, ahol a telep rádióban megszólaló biztonsági vezetője szerint főként palesztinok dolgoznak.
Az ötös utat lezárták a forgalom elől, és felszólították a környező településeket, hogy zárják le a hozzájuk vezető utakat és kapukat. A palesztin támadó a tizenhármas tévé helyszíni beszámolója szerint autóját hátrahagyta a Brokin nevű falu közelében, majd a fegyverrel elmenekült.
A zsidó megszállók jelentős erőkkel körülvették Brokint, valamint a többi közeli palesztin falvakat. A sebesülteket a legközelebbi, Petach Tikván lévő Beilinson kórházba szállították.
Legutóbb tavaly októberben történt támadás Ciszjordániának ezen a részén, akkor egy palesztin agyonlőtt két zsidót, és megsebesített egy harmadik alkalmazottat.
(MTI nyomán)