Hajtóvadászatot indítottak Albániában, miután kedden álarcos fegyveresek elraboltak egy pénzszállítmányt Tirana nemzetközi repülőterén. A helyszínre érkező rendőrök üldözőbe vették az elkövetőket, és egyiküket agyonlőtték.
A rablók egy tűzoltóknak fenntartott kaput áttörve hatoltak be a reptér betonjára, a készpénzszállítmány közelébe, majd zsákmányukkal egy autón elmenekültek. A rendőrség a repülőtértől egy kilométerre beérte őket, és tűzharcba keveredett velük, amelynek során az egyik rabló életét vesztette, a többiek azonban továbbmenekültek.
A halott férfinál gépkarabélyt, gránátot és több tár lőszert találtak - adta hírül a rendőrség.
Zoom
MTI/EPA/Malton Dibra
A többi tettest még keresik. Az elkövetők legalább hárman lehettek. Felderítésükben helikopteres egység is részt vesz.
A zsákmány az első tájékoztatás szerint kétmillió euró (mintegy 640 millió forint) lehet. Később ennek ötszöröséről is szóltak a helyi híradásokban.
A BBC szerint az Austrian Airlines utasai már a felszállásra vártak a Teréz anyáról elnevezett repülőtéren, amikor a banda AK-47-es gépkarabélyokkal felfegyverkezve, egy fehér furgonban megérkezett. Kipattantak az autóból, és arra kényszerítették az őröket, hogy nyissák ki a csomagterét, ahol a pénzt tárolták. A nyomozók szerint valószínű, hogy a rablók előre tudtak a pénzszállítmányról.
(HVG - BBC nyomán)