2019. június 26., szerda, János, Pál, Upor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:22 Hat évvel ezelőtt verte át az időseket a termékbemutatós, most nyújtották be a vádiratot12:04 Még Novák sajtósát sem engedi be az LMBSTB-vitára az ultratoleráns Momentum11:21 Megöltek két amerikai katonát Afganisztánban11:02 Toroczkai: óriási hiba lenne a cigánysággal kapcsolatos problémákat a szőnyeg alá söpörni10:30 Fél Horvátország szennyvíziszapját tüntették el Magyarországon10:25 Segélycsomagot szavazott meg a migránsválság enyhítésére az amerikai képviselőház10:05 NOE: hatalmas az érdeklődés a családtámogatási akcióterv iránt09:46 Gyöngyösi független lesz, mert nyolc évi külügyeskedés alatt "nem volt ideje kapcsolatokat építeni"09:13 Lejárt a határidő az EP-választásra kitett plakátok eltávolítására08:20 Balliberális vezetése lesz Dániának - 26%-ot elérő párt alakít kormányt07:58 Mohamed, Mahmúd, Ahmed és Musztafa útra kelt a dzsihád nevében, de nem jutottak el Amerikáig07:47 110 millió dollár gyűlt össze a palesztin menekülteknek egy New York-i konferencián07:33 Betiltják az elektromos cigaretták árusítását San Franciscóban07:20 Iraki elnök: Washington nem indíthat támadást Irán ellen iraki területről07:16 Imádsz grillezni? Így süss könnyen és tisztán grillételeket! (x)
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Az amerikai elnök is megszólalt az életpárti törvények ügyében

Reklám

Donald Trump amerikai elnök megtörte a hallgatást a magzatgyilkosságokat tiltó törvények ügyében: több Twitter-bejegyzésben az élet védelme mellett állt ki, de jelezte, hogy nem ért egyet minden részlettel.
Legutóbb a héten, Alabama és Missouri államokban olyan törvényt szavaztak meg, illetve írt alá a kormányzó, amely megtiltja a magzatok anyaméhen belüli feldarabolását még nemi erőszak és vérfertőzés következtében bekövetkező terhesség esetében is. Mindkét állam csak akkor engedélyezi a kikaparást, ha az anya élete veszélyben van.
Trump elnök nem teljesen ért egyet a megszigorított abortusztörvények egyes részleteivel. Hangsúlyozva, hogy Ronald Reagan néhai elnökkel azonos állásponton van, a Twitteren azt írta: „erőteljesen az élet védelme mellett állok, de három kivétellel, nemi erőszak, vérfertőzés és az anya életének védelme”.
Hangsúlyozta, hogy az élet védelme érdekében „messzire jutottunk”. „Teljesen új és pozitív attitűd alakult ki az élethez való jogot illetően” – fogalmazott az egyik mikroblog-bejegyzésben. Ostorozva a radikális baloldal álláspontját, miszerint az áldott állapot késői szakaszában is le lehet ölni a magzatot, Trump összefogást sürgetett 2020-ra, hogy – mint írta – „győzzünk az élet védelméért”.
Az Egyesült Államokban az utóbbi hónapokban több, elsősorban közép-nyugati és déli amerikai tagállamban fogadtak el magzatgyilkosságokat szigorúan korlátozó törvényt. Ez történt például Arkansas államban, Georgiában, Kentuckyban, Ohióban, Louisianában, Missouriban és Alabamában. Egyes államokban, például Kentuckyban vagy Georgiában halálpárti szervezetek már megtámadták a törvényt, amelynek végrehajtását átmeneti időre fel is függesztették. További 16 államban készülnek korlátozásokat megszavazni az abortusz szigorítására.
Az egyes tagállamokban elfogadott törvények nem egyformák, de többnyire a magzat első szívdobbanásától kezdve megtiltják a magzat feldarabolását, az ezt végrehajtó "orvosokat" pedig súlyos börtönbüntetésekkel sújtanák. Az eddig legáldásosabb törvényt – amelyet a kormányzó a hét elején írt alá – Alabamában hozták, ahol már a fogantatás pillanatától tilos a magzat lemészárlása, és a törvény nem tesz kivételt az egyébként elenyésző számú nemi erőszak, vagy vérfertőzés miatt bekövetkező várandósság esetében sem.
A demokrata párti politikusok általában ellenzik az abortusz korlátozását, az alabamai törvény pedig különös felháborodást keltett a körükben. Elizabeth Warren massachusettsi szenátor, a demokraták egyik elnökjelölt-aspiránsa kijelentette: az alabamai tiltás „veszélyes és különösen kegyetlen”.
(MTI korrigálva)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready