2019. szeptember 18., szerda, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:55 Netanjahu idén nem mer elmenni az ENSZ közgyűlésére, hogy a karnyújtásnyira lévő iráni atomról beszéljen21:31 Rend és virágzás - 1966 éve született Traianus római császár21:04 Trump kinevezte a legújabb nemzetbiztonsági tanácsadóját20:45 A székházbevétel évfordulójára: mégsem kell börtönbe vonulnia egy tüntetőnek20:21 Új cigány zsarolási forma ütötte fel a fejét, magyar vállalkozásokat tehetnek így tönkre20:07 Hét és félezer polgármesterjelölt indul októberben, négyötödük függetlenként19:42 Snowden azt állítja, az oroszok megpróbálták beszervezni19:18 Fegyveres cigány rabolt ki kábítószerárus "fiatalt" - nehéz bárkit is sajnálni ebben a történetben18:45 Megint tanú: már fel is bontották a burkolatot a fideszes képviselő által ünnepélyesen átadott parkolóban18:12 Bódult nőt erőszakoltak meg Miskolcon17:51 A székházostromtól a székházi paródiáig17:07 Kiderült, hogy az egész emberiség jövőjét elárulták ma a fideszesek16:12 Négy oka is volt a nyugtalan viselkedésre a győri BMW-snek15:46 Merényletre készülő fegyveresekkel végzett az orosz terrorelhárítás15:27 Őrizetbe vettek egy svédországi férfit a dán adóhivatal elleni robbantás miatt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Az amerikai elnök is megszólalt az életpárti törvények ügyében

Reklám

Donald Trump amerikai elnök megtörte a hallgatást a magzatgyilkosságokat tiltó törvények ügyében: több Twitter-bejegyzésben az élet védelme mellett állt ki, de jelezte, hogy nem ért egyet minden részlettel.
Legutóbb a héten, Alabama és Missouri államokban olyan törvényt szavaztak meg, illetve írt alá a kormányzó, amely megtiltja a magzatok anyaméhen belüli feldarabolását még nemi erőszak és vérfertőzés következtében bekövetkező terhesség esetében is. Mindkét állam csak akkor engedélyezi a kikaparást, ha az anya élete veszélyben van.
Trump elnök nem teljesen ért egyet a megszigorított abortusztörvények egyes részleteivel. Hangsúlyozva, hogy Ronald Reagan néhai elnökkel azonos állásponton van, a Twitteren azt írta: „erőteljesen az élet védelme mellett állok, de három kivétellel, nemi erőszak, vérfertőzés és az anya életének védelme”.
Hangsúlyozta, hogy az élet védelme érdekében „messzire jutottunk”. „Teljesen új és pozitív attitűd alakult ki az élethez való jogot illetően” – fogalmazott az egyik mikroblog-bejegyzésben. Ostorozva a radikális baloldal álláspontját, miszerint az áldott állapot késői szakaszában is le lehet ölni a magzatot, Trump összefogást sürgetett 2020-ra, hogy – mint írta – „győzzünk az élet védelméért”.
Az Egyesült Államokban az utóbbi hónapokban több, elsősorban közép-nyugati és déli amerikai tagállamban fogadtak el magzatgyilkosságokat szigorúan korlátozó törvényt. Ez történt például Arkansas államban, Georgiában, Kentuckyban, Ohióban, Louisianában, Missouriban és Alabamában. Egyes államokban, például Kentuckyban vagy Georgiában halálpárti szervezetek már megtámadták a törvényt, amelynek végrehajtását átmeneti időre fel is függesztették. További 16 államban készülnek korlátozásokat megszavazni az abortusz szigorítására.
Az egyes tagállamokban elfogadott törvények nem egyformák, de többnyire a magzat első szívdobbanásától kezdve megtiltják a magzat feldarabolását, az ezt végrehajtó "orvosokat" pedig súlyos börtönbüntetésekkel sújtanák. Az eddig legáldásosabb törvényt – amelyet a kormányzó a hét elején írt alá – Alabamában hozták, ahol már a fogantatás pillanatától tilos a magzat lemészárlása, és a törvény nem tesz kivételt az egyébként elenyésző számú nemi erőszak, vagy vérfertőzés miatt bekövetkező várandósság esetében sem.
A demokrata párti politikusok általában ellenzik az abortusz korlátozását, az alabamai törvény pedig különös felháborodást keltett a körükben. Elizabeth Warren massachusettsi szenátor, a demokraták egyik elnökjelölt-aspiránsa kijelentette: az alabamai tiltás „veszélyes és különösen kegyetlen”.
(MTI korrigálva)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready