2019. június 26., szerda, János, Pál, Upor napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:22 Hat évvel ezelőtt verte át az időseket a termékbemutatós, most nyújtották be a vádiratot12:04 Még Novák sajtósát sem engedi be az LMBSTB-vitára az ultratoleráns Momentum11:21 Megöltek két amerikai katonát Afganisztánban11:02 Toroczkai: óriási hiba lenne a cigánysággal kapcsolatos problémákat a szőnyeg alá söpörni10:30 Fél Horvátország szennyvíziszapját tüntették el Magyarországon10:25 Segélycsomagot szavazott meg a migránsválság enyhítésére az amerikai képviselőház10:05 NOE: hatalmas az érdeklődés a családtámogatási akcióterv iránt09:46 Gyöngyösi független lesz, mert nyolc évi külügyeskedés alatt "nem volt ideje kapcsolatokat építeni"09:13 Lejárt a határidő az EP-választásra kitett plakátok eltávolítására08:20 Balliberális vezetése lesz Dániának - 26%-ot elérő párt alakít kormányt07:58 Mohamed, Mahmúd, Ahmed és Musztafa útra kelt a dzsihád nevében, de nem jutottak el Amerikáig07:47 110 millió dollár gyűlt össze a palesztin menekülteknek egy New York-i konferencián07:33 Betiltják az elektromos cigaretták árusítását San Franciscóban07:20 Iraki elnök: Washington nem indíthat támadást Irán ellen iraki területről07:16 Imádsz grillezni? Így süss könnyen és tisztán grillételeket! (x)
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Trump pehelysúlyú lúzernak nevezte a michigani republikánus képviselőt

Reklám

Donald Trump amerikai elnök „pehelysúlyú lúzernak” nevezte azt a republikánus párti képviselőt, aki szerint őt alkotmányos eljárás keretében el lehetne távolítani tisztségéből.
Trump egy vasárnapi Twitter-bejegyzésben reagált Justin Amash michigani republikánus képviselő felvetésére, aki előző nap – szintén Twitteren – a Mueller-jelentésre utalva kijelentette, hogy az elnök magatartása akár „az igazságszolgáltatás akadályozásának” is felfogható, ezért el lehetne indítani az alkotmányos eltávolításához vezető eljárást (impeachment).
„Nem is kétséges, hogy valaki ellen, aki nem az Egyesült Államok elnöke, már vádat emeltek volna ilyen bizonyítékok alapján” – írta mikroblogján Amash képviselő.
A republikánus párti képviselők közül Justin Amash az első, aki nyilvánosan azzal vádolta meg az elnököt, hogy viselkedésével és egyes cselekedeteivel elérte az impeachment küszöbét. Justin Amash, aki amúgy gyakran bírálja Donald Trump elnököt, libertariánus jelöltként indulni kíván a 2020-as elnökválasztáson Trump ellenében.
Amash kijelentéseire reagálva az Egyesült Államok elnöke hangsúlyozta: soha nem volt „nagy rajongója” a michigani politikusnak, aki szerinte „pehelysúlyú” és „lúzer, aki szomorú módon az ellenfeleink kezére játszik”. Amash „ellenem van és ellenez néhány nagyszerű republikánus ötletet és politikát, csak azért, hogy a neve szerepeljen”.
Trump hozzátette: ha Amash gondosan elolvasta volna a Mueller-jelentést, amelyet „18 Trump-gyűlölő dühös demokrata állított össze, akkor látná, hogy az erőteljesen leszögezi, hogy nem volt összejátszás és végül nem történt meg az igazságszolgáltatás akadályozása sem”. Egyébként hogyan is lehetett volna akadályozni az igazságszolgáltatást, ha nem történt bűncselekmény? – fogalmazta kérdésbe az álláspontját Trump.
Justin Amash egyébként William Barr igazságügyi minisztert is megvádolta: azt állította, hogy a tárcavezető szándékosan félrevezette a közvéleményt a Mueller-vizsgálat megállapításait illetően.
A Robert Mueller vezette vizsgálóbizottság azt kívánta feltárni, hogy a 2016-os választási kampány idején Donald Trump és kampánycsapatának munkatársai összejátszottak-e oroszokkal, majd Trump – már elnökként – akadályozta-e ez ügyben az igazságszolgáltatást. Csaknem kétévi munka után az idén márciusra a bizottság arra az eredményre jutott, hogy sem Trump, sem munkatársai nem játszottak össze oroszokkal a választási győzelem érdekében.
Ami az igazságszolgáltatás akadályozását illeti, a bizottság nem talált elégséges bizonyítékot erre, és a következtetések levonását az igazságügyi minisztere bízta. Barr miniszter – konzultálva a minisztérium többi szakemberével – hangsúlyozta, hogy Trump nem akadályozta az igazságszolgáltatást.
A képviselőház demokrata párti vezető politikusai kétségbe vonják William Barr értelmezését. A miniszter közben megbízott egy ügyészt annak kivizsgálásával, hogy hogyan, miért, kinek a kezdeményezésére és milyen bizonyítékok alapján került sor a Mueller-vizsgálat megindítására.
(MTI)
Reklám




Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready