2019. szeptember 18., szerda, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:55 Netanjahu idén nem mer elmenni az ENSZ közgyűlésére, hogy a karnyújtásnyira lévő iráni atomról beszéljen21:31 Rend és virágzás - 1966 éve született Traianus római császár21:04 Trump kinevezte a legújabb nemzetbiztonsági tanácsadóját20:45 A székházbevétel évfordulójára: mégsem kell börtönbe vonulnia egy tüntetőnek20:21 Új cigány zsarolási forma ütötte fel a fejét, magyar vállalkozásokat tehetnek így tönkre20:07 Hét és félezer polgármesterjelölt indul októberben, négyötödük függetlenként19:42 Snowden azt állítja, az oroszok megpróbálták beszervezni19:18 Fegyveres cigány rabolt ki kábítószerárus "fiatalt" - nehéz bárkit is sajnálni ebben a történetben18:45 Megint tanú: már fel is bontották a burkolatot a fideszes képviselő által ünnepélyesen átadott parkolóban18:12 Bódult nőt erőszakoltak meg Miskolcon17:51 A székházostromtól a székházi paródiáig17:07 Kiderült, hogy az egész emberiség jövőjét elárulták ma a fideszesek16:12 Négy oka is volt a nyugtalan viselkedésre a győri BMW-snek15:46 Merényletre készülő fegyveresekkel végzett az orosz terrorelhárítás15:27 Őrizetbe vettek egy svédországi férfit a dán adóhivatal elleni robbantás miatt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Trump pehelysúlyú lúzernak nevezte a michigani republikánus képviselőt

Reklám

Donald Trump amerikai elnök „pehelysúlyú lúzernak” nevezte azt a republikánus párti képviselőt, aki szerint őt alkotmányos eljárás keretében el lehetne távolítani tisztségéből.
Trump egy vasárnapi Twitter-bejegyzésben reagált Justin Amash michigani republikánus képviselő felvetésére, aki előző nap – szintén Twitteren – a Mueller-jelentésre utalva kijelentette, hogy az elnök magatartása akár „az igazságszolgáltatás akadályozásának” is felfogható, ezért el lehetne indítani az alkotmányos eltávolításához vezető eljárást (impeachment).
„Nem is kétséges, hogy valaki ellen, aki nem az Egyesült Államok elnöke, már vádat emeltek volna ilyen bizonyítékok alapján” – írta mikroblogján Amash képviselő.
A republikánus párti képviselők közül Justin Amash az első, aki nyilvánosan azzal vádolta meg az elnököt, hogy viselkedésével és egyes cselekedeteivel elérte az impeachment küszöbét. Justin Amash, aki amúgy gyakran bírálja Donald Trump elnököt, libertariánus jelöltként indulni kíván a 2020-as elnökválasztáson Trump ellenében.
Amash kijelentéseire reagálva az Egyesült Államok elnöke hangsúlyozta: soha nem volt „nagy rajongója” a michigani politikusnak, aki szerinte „pehelysúlyú” és „lúzer, aki szomorú módon az ellenfeleink kezére játszik”. Amash „ellenem van és ellenez néhány nagyszerű republikánus ötletet és politikát, csak azért, hogy a neve szerepeljen”.
Trump hozzátette: ha Amash gondosan elolvasta volna a Mueller-jelentést, amelyet „18 Trump-gyűlölő dühös demokrata állított össze, akkor látná, hogy az erőteljesen leszögezi, hogy nem volt összejátszás és végül nem történt meg az igazságszolgáltatás akadályozása sem”. Egyébként hogyan is lehetett volna akadályozni az igazságszolgáltatást, ha nem történt bűncselekmény? – fogalmazta kérdésbe az álláspontját Trump.
Justin Amash egyébként William Barr igazságügyi minisztert is megvádolta: azt állította, hogy a tárcavezető szándékosan félrevezette a közvéleményt a Mueller-vizsgálat megállapításait illetően.
A Robert Mueller vezette vizsgálóbizottság azt kívánta feltárni, hogy a 2016-os választási kampány idején Donald Trump és kampánycsapatának munkatársai összejátszottak-e oroszokkal, majd Trump – már elnökként – akadályozta-e ez ügyben az igazságszolgáltatást. Csaknem kétévi munka után az idén márciusra a bizottság arra az eredményre jutott, hogy sem Trump, sem munkatársai nem játszottak össze oroszokkal a választási győzelem érdekében.
Ami az igazságszolgáltatás akadályozását illeti, a bizottság nem talált elégséges bizonyítékot erre, és a következtetések levonását az igazságügyi minisztere bízta. Barr miniszter – konzultálva a minisztérium többi szakemberével – hangsúlyozta, hogy Trump nem akadályozta az igazságszolgáltatást.
A képviselőház demokrata párti vezető politikusai kétségbe vonják William Barr értelmezését. A miniszter közben megbízott egy ügyészt annak kivizsgálásával, hogy hogyan, miért, kinek a kezdeményezésére és milyen bizonyítékok alapján került sor a Mueller-vizsgálat megindítására.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready