2019. június 20., csütörtök, Koppány, Szörényke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:57 Trump Oroszországgal és Kínával is szeretne "jól kijönni"08:38 Júliustól igényelhető az autóvásárlási támogatás08:00 Épp szelfizett a Viking kapitánya az ütközés idején, az utasoktól kérdezgette, mi történt07:43 Musztafa 2016-ban még szíriai menekültként érkezett Amerikába, most keresztény templomot akart felrobbantani az IÁ nevében07:33 Odúkat telepítenek a Pilisi Parkerdőben06:56 Egy norvég sziget szeretne lenni a világ első időmentes zónája22:38 Idén sem lesz buzifelvonulás Isztambulban22:21 Moszkva: Amerika kibertámadásai számára is rendkívüli következményekkel járhatnak21:44 Alfahíres hazugságra reagált a Mi Hazánk20:54 Több mint kétszázezer pedofil felvételt jelentettek tavaly világszerte20:31 Európai Bizottság: fellépünk az emberkereskedők ellen - de csak azért, hogy törvényesen jöhessenek a migránsok20:12 Századvég-felmérés: a válaszadók fele Tarlósra voksolna, a többiek a ballib jelöltecskék valamelyikére20:01 Csütörtökön is országszerte várható felhőszakadás, zivatar19:38 Három orosz és egy ukrán ellen adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot a maláj gép lelövése kapcsán19:07 Az ENSZ jelentéstevője szerint hitelt érdemlő bizonyítékok vannak a szaúdi trónörökösre nézve a Hasogdzsi-gyilkosság ügyében
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Huawei-alapító: Amerika alábecsül minket

Reklám

"Az amerikai politikusok jelenlegi lépéseikkel alábecsülik erőinket" – jelentette ki Ren Zhengfei, a Huawei alapítója a kínai állami hírügynökségnek. A 74 éves, ritkán nyilatkozó cégalapító szerint az utóbbi napok fejleményei, az Egyesült Államok gazdasági-technológiai korlátozásai nem lesznek különösebb hatással a cég működésére, és maholnap senki sem lesz képes felvenni a versenyt a Huaweijel az 5G-s technológiák fejlesztése és a szükséges hálózatok kiépítése terén.
Szűk egy héttel ezelőtt Donald Trump amerikai elnök elnöki rendeletet írt alá az Egyesült Államok telekommunikációs hálózatainak védelméről, gyakorlatilag megtiltva amerikai telekommunikációs vállalatoknak az üzletkötést olyan külföldi alkatrészgyártókkal, amelyek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az Egyesült Államokra nézve.
Vasárnap érkezett a hír, hogy a Google felfüggeszti üzleti kapcsolatát a Huaweijel, azaz elveszi a Huawei számos androidos jogosultságát, ami kétségkívül egy sor kellemetlen hatással lehet az okostelefonokat és táblagépeket is gyártó cég tevékenységére. Nem sokkal rá az amerikai–kínai kereskedelmi-technológiai háború újabb lépéseként három nagy amerikai csipgyártó, a Broadcom, az Intel és a Qualcomm is bejelentette, hogy felfüggesztik üzleti kapcsolataikat a kínai céggel.
Hogy az amerikai politikai döntéshozók mennyire látják át az iparági összefonódásokat, és hogy mennyire vannak tisztában a tisztán politikai alapon születő döntések lehetséges hatásaival, jól mutatja, hogy a legfrissebb hír szerint az amerikai kereskedelmi minisztérium 90 napra felfüggesztette a Huawei kínai távközlési óriásvállalat ellen hozott korlátozó intézkedések hatályba lépését – a "könnyebb átmenet" érdekében.
Ez utóbbira reagálva azt közölte Ren Zhengfei, hogy ennek a kilencven napnak sincs különösebb jelentősége, a Huawei vészhelyzeti tervei képesek fenntartani a cég normális működését. Ren Zhengfei egyúttal háláját kifejezve közölte: amerikai partnereik jelenleg épp azon dolgoznak, hogy meggyőzzék a kormányzatot, engedje továbbra is gazdasági kapcsolataikat megtartani a Huaweijel.
Közben az Infineon félvezetőáramkör-gyártó vállalat arról tájékoztatta a kínai Hszinhua hírügynökséget, hogy továbbra is szállítja termékei "túlnyomó részét" a Huaweinek. A német cég kedden határozottan cáfolta a japán Nikkei Asian Review ennek ellentmondó, a szállítások leállításáról szóló jelentését. "Az Infineon minden piacán betartja az ott érvényes törvényeket és rendelkezéseket, valamint minden tőle telhetőt megtesz ügyfelei igényeinek megbízható kielégítése érdekében" - fogalmaz az Infineon közleménye. "Az Infineon Huaweinek exportált termékeinek a többsége nem esik az amerikai korlátozások alá, ezért folytatjuk a szállításokat."
(Reuters - BBC - The Verge - Index)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready