2019. szeptember 18., szerda, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:31 Rend és virágzás - 1966 éve született Traianus római császár21:04 Trump kinevezte a legújabb nemzetbiztonsági tanácsadóját20:45 A székházbevétel évfordulójára: mégsem kell börtönbe vonulnia egy tüntetőnek20:21 Új cigány zsarolási forma ütötte fel a fejét, magyar vállalkozásokat tehetnek így tönkre20:07 Hét és félezer polgármesterjelölt indul októberben, négyötödük függetlenként19:42 Snowden azt állítja, az oroszok megpróbálták beszervezni19:18 Fegyveres cigány rabolt ki kábítószerárus "fiatalt" - nehéz bárkit is sajnálni ebben a történetben18:45 Megint tanú: már fel is bontották a burkolatot a fideszes képviselő által ünnepélyesen átadott parkolóban18:12 Bódult nőt erőszakoltak meg Miskolcon17:51 A székházostromtól a székházi paródiáig17:07 Kiderült, hogy az egész emberiség jövőjét elárulták ma a fideszesek16:12 Négy oka is volt a nyugtalan viselkedésre a győri BMW-snek15:46 Merényletre készülő fegyveresekkel végzett az orosz terrorelhárítás15:27 Őrizetbe vettek egy svédországi férfit a dán adóhivatal elleni robbantás miatt14:54 Irán jegyzéket küldött Amerikának: ha megtámadják őket, azonnal válaszolnak
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Huawei-alapító: Amerika alábecsül minket

Reklám

"Az amerikai politikusok jelenlegi lépéseikkel alábecsülik erőinket" – jelentette ki Ren Zhengfei, a Huawei alapítója a kínai állami hírügynökségnek. A 74 éves, ritkán nyilatkozó cégalapító szerint az utóbbi napok fejleményei, az Egyesült Államok gazdasági-technológiai korlátozásai nem lesznek különösebb hatással a cég működésére, és maholnap senki sem lesz képes felvenni a versenyt a Huaweijel az 5G-s technológiák fejlesztése és a szükséges hálózatok kiépítése terén.
Szűk egy héttel ezelőtt Donald Trump amerikai elnök elnöki rendeletet írt alá az Egyesült Államok telekommunikációs hálózatainak védelméről, gyakorlatilag megtiltva amerikai telekommunikációs vállalatoknak az üzletkötést olyan külföldi alkatrészgyártókkal, amelyek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az Egyesült Államokra nézve.
Vasárnap érkezett a hír, hogy a Google felfüggeszti üzleti kapcsolatát a Huaweijel, azaz elveszi a Huawei számos androidos jogosultságát, ami kétségkívül egy sor kellemetlen hatással lehet az okostelefonokat és táblagépeket is gyártó cég tevékenységére. Nem sokkal rá az amerikai–kínai kereskedelmi-technológiai háború újabb lépéseként három nagy amerikai csipgyártó, a Broadcom, az Intel és a Qualcomm is bejelentette, hogy felfüggesztik üzleti kapcsolataikat a kínai céggel.
Hogy az amerikai politikai döntéshozók mennyire látják át az iparági összefonódásokat, és hogy mennyire vannak tisztában a tisztán politikai alapon születő döntések lehetséges hatásaival, jól mutatja, hogy a legfrissebb hír szerint az amerikai kereskedelmi minisztérium 90 napra felfüggesztette a Huawei kínai távközlési óriásvállalat ellen hozott korlátozó intézkedések hatályba lépését – a "könnyebb átmenet" érdekében.
Ez utóbbira reagálva azt közölte Ren Zhengfei, hogy ennek a kilencven napnak sincs különösebb jelentősége, a Huawei vészhelyzeti tervei képesek fenntartani a cég normális működését. Ren Zhengfei egyúttal háláját kifejezve közölte: amerikai partnereik jelenleg épp azon dolgoznak, hogy meggyőzzék a kormányzatot, engedje továbbra is gazdasági kapcsolataikat megtartani a Huaweijel.
Közben az Infineon félvezetőáramkör-gyártó vállalat arról tájékoztatta a kínai Hszinhua hírügynökséget, hogy továbbra is szállítja termékei "túlnyomó részét" a Huaweinek. A német cég kedden határozottan cáfolta a japán Nikkei Asian Review ennek ellentmondó, a szállítások leállításáról szóló jelentését. "Az Infineon minden piacán betartja az ott érvényes törvényeket és rendelkezéseket, valamint minden tőle telhetőt megtesz ügyfelei igényeinek megbízható kielégítése érdekében" - fogalmaz az Infineon közleménye. "Az Infineon Huaweinek exportált termékeinek a többsége nem esik az amerikai korlátozások alá, ezért folytatjuk a szállításokat."
(Reuters - BBC - The Verge - Index)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready