Megunta a Csecsenföldet és a csecsen népet bíráló online kommenteket Ramzan Kadirov, az Oroszországhoz tartozó kaukázusi köztársaság elnöke, s példás, a korszellemnek fittyet hányó büntetést helyezett kilátásba.
Zoom
Ramzan Kadirov
Kadirov azért háborodott fel, mert a Csecsenfölddel szomszédos Dagesztánban sokaknak nem tetszett, hogy a csecsenek a határt jelző táblák áthelyezésével és a feliratok megváltoztatásával Dagesztán rovására egy kicsit megnövelték Csecsenföld területét.
„Azt kérem a dagesztániaktól, hogy ne üljenek fel a provokációknak. De ha továbbra is sértegetitek a népemet, a fajtámat, tudnotok lel, hogy ez számomra nagyon fontos ügy. Tehát tartsátok féken a nyelveteket és ujjaitokat, mert ha nem, akkor el fogom törni az ujjaitokat, és ki fogom tépni a nyelveteket. Ismertek jól, szeretem megtartani a szavamat”
– üzente a szomszédoknak egy Instagram-videóban Kadirov.
Kadirov felszólította a Csecsenföldet bírálókat, hogy szedjék le a közösségi oldalakról a már ott lévő, sértő bejegyzéseket.
„Ha nem teszitek meg, el fognak menni hozzátok a csecsen rendőrség és titkosszolgálat emberei, és kopogtatni fognak az ajtóitokon”
– magyarázta a csecsen vezető, Vlagyimir Putyin orosz államfő nagy csodálója.
Kadirov egyébként szereti az unortodox megoldásokat: miután néhány éve kijelentette, hogy a csecsenek között nincsenek homoszexuális férfiak, elűzte Csecsenföldről, vagy táborokba záratta a "melegeket" - állítja szörnyülködve a HVG.