Bezár!
2019. október 21., hétfő, Orsolya, Zsolt napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:44 A kurdok kivonultak egy török határ mentén fekvő városból22:19 A konnektorban hagyott zárlatos telefontöltő miatt égett le egy hétgyerekes pilisvörösvári család háza21:53 Horváth József titkosszolgálati szakértése az "újfajta antiszemitizmusról" a Kossuth Rádióban21:39 A hallei kettős gyilkosság margójára21:08 Hillary megőrült - közölte Trump20:28 A jobboldali, EU-ellenes Svájci Néppárt kapta a legtöbb voksot - sajnos a zöld vörösök is jól szerepeltek19:59 Zuhanyzóba vizelés fogmosás közben: az oslói önkormányzat agyára ment a klímarettegés19:23 A tálibokkal tárgyalna a Kabulba érkezett amerikai védelmi miniszter18:40 A kínai nagy tűzfal árnyékából szónokolt az internet nyitottságáról egy illetékes elvtárs18:06 Boris Johnson kérte is a Brexit-halasztást meg nem is17:26 Kedden tartják Naruhito császár koronázási ceremóniáját16:59 Pongrátz András: a Jobbiknak nincs többé keresnivalója a Corvin közben!16:35 Egy madár szedte le az égről az amerikai haditengerészet büszkeségét, a "leghalálosabb repülőt"15:54 Szerencsére nem sérti Morales állampolgári jogait a bolíviai elnök(újra)választás15:26 Rekordszintre emelkedett az Egyesült Államok sertéshúskivitele
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Zsidóbűnözés :: :: Hozzászólások

Trump a nevét viselő új zsidótelepülésről: Köszönöm Netanjáhunak és Izrael Államának ezt a nagy megtiszteltetést!

Reklám

Megtörtént a nagy „településkeresztelő” a megszállt, ám Donald Trump amerikai elnök által az idén márciusban Izrael szuverén országrészének elismert Golán-fennsíkon. Az egyelőre még nem létező új, a nemzetközi jog értelmében illegális zsidótelepülés – ha egyáltalán megépül – a „Trump-fennsík” (héberül: Rámát-Trump) nevet viseli majd. Trump elnök megköszönte Binjámin Netanjáhu miniszterelnöknek és Izrael Államnak, hogy a születésnapján települést neveztek el róla a Golán-fennsíkon. Bibin kívül Messiás is „történelmi napnak” csiripelte a Golánon tegnap végbement eseményt – írja a Má’áriv című izraeli lap.
Zoom
David Messias Friedman és Binjámin Netanjáhu fölavatja „Trump-fennsík” helységnévtábláját (fotó: Éjál Márgolin)
Amint korábban megírtuk: C’vi Hauser, az izraeli ellenzéki Kék-fehér Párt politikusa attól tartott, hogy Donald Trump amerikai elnök esetleg nem veszi jó néven nevének belpolitikai célokra történő fölhasználását Izraelben. Nos, Hauser tévedett, mert Trump nagyon is elégedett azért, amiért egy új zsidótelepülés „keresztapja” lehetett. (Zsidótelepülést írunk, mert a nemzetközi jog és törvények értelmében a Golán-fennsík megszállt szíriai terület, amelyek elhagyására Izraelt eddig több ENSZ-határozat is fölszólította, s ezért a ott létrehozott települések is illegálisak – H. J.)
Tegnap a Kelá’ Állon nevű, már korábban létrehozott zsidótelepülés határában tágas sátorban gyűlt egybe az új zsidótelepülés, Rámát-Trump nevű, az amerikai elnök iránti tiszteletből róla elnevezett új Golán-fennsíki zsidótelepülés tervezett bejáratánál fölállított, amerikai és izraeli zászlóval ékesített „helységnévtála” leleplezésére. A sátorban Bibi mellett természetesen ott ült Washington véres szájú cionista nagykövete, a szerény nevű David Messias Friedman is, aki nemrégiben kijelentette – nyilván nem Trump és tanácsadóinak előzetes jóváhagyása nélkül –, hogy Izraelnek jogában áll kiterjeszteni szuverenitását a megszállt Ciszjordánia területeire.
Zoom
Donald Trump elnök és David Messias Friedman nagykövet Twitter-bejegyzése
Donald Trump a szokásos twitteres csiripelésében „nagy megtiszteltetésként” értékelte, hogy a Golán-fennsíkon (amelyet az idén márciusban Netanjáhu és a Likud választási sikere előmozdítása érdekében uralkodói keggyel elismert Izrael szuverén országrészének – H. J.) új települést, a tervek szerint egy kisebb várost neveztek el róla. „Köszönöm ezt a nagy megtiszteltetést Netanjáhu miniszterelnöknek és Izrael Államnak”, olvasható Trumpnak az eseményt követő csiripelésében.
Bibi viszont már a településavatás közben csiripelt héber nyelven a következőképpen: „Donald Trumpról, Izrael barátjáról, az Amerikai Egyesült Államok elnökéről elnevezett új települést avatunk a Golán-fennsíkon. Történelmi nap.” A csiripeléshez Netanjáhu az amerikai és az izraeli zászlót mellékelte, míg a szöveghez csatolt fényképen a fölavatott „Trump-fennsík” zsidótelepülés helységnévtáblája előtt balról jobbra haladva David Messias Friedman nagykövet, a felesége, Bibiné és Bibi feszít.
Zoom
Binjámin Netanjáhu miniszterelnök Twitter-bejegyzése
David Messias Friedman amerikai nagykövet sem fukarkodott a „történelmi napról” szóló hízelkedő szavakkal az esemény után bejegyzett csiripelésében: „Nagy nap a Golánon. Netanjáhu miniszterelnök és jómagam abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy fölavathattuk a Trump-fennsík nevű települést. Harry Truman óta (1949) Izrael első ízben nevez el egy falut amerikai elnökről. Elnök Úr, boldog születésnapot!”.
Hering J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready