2019. július 18., csütörtök, Frigyes, Szemőke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:48 Minőségi hibákat is találtak a debreceni kolbászoknál13:26 Irán újabb tankhajót foglalt le a Hormuzi-szorosban12:55 Négy és fél évet kapott a troli vezetőjét megkéselő "dohányos"12:31 Rabszolgatartó családot tartóztattak le Zalában12:04 14 éves lányt ütött meg és rabolt ki egy 18 éves Kiskunhalason11:40 A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására11:18 A gazdi szerint nem nagy ügy a csókakői rottweilertámadás, majd kifizetik - rendőrautóval és börtönőrnek öltözve akarták visszalopni a kutyát10:57 A fideszesek átírták a törvényt, könnyebb lesz kibújni a bűnszervezet vádja alól10:41 Salvini cigányokat telepítene ki, a Mérce és a 444 szomorú10:27 Fél óra alatt háromszor esett ki a villamos kereke Romániában10:11 A Fidesz és a Jobbik Békéscsabán is ugyanazt a polgármester-jelöltet támogatja09:41 Ejtették Kevin Spacey ügyében a szexuális zaklatás vádját Massachusettsben09:00 Nem elég, hogy fideszes, nem elég, hogy cigány, még ezzel fejelte meg08:42 Zöldszüret, a késői abortusz: azért fizetnek a gazdáknak, hogy a földre szüreteljék a szőlőt08:17 Szijjártó boldog, hogy újra teljes gőzzel nyalhatunk a jenkiknek, és amiatt mentegetőzött, hogy orosz gázt kell vásárolnunk
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

A Nemzetközi Atomenergiai Ügynökség elismerte Palesztinát, és Ramálláhot fölvette tagjai közé

A Nemzetközi Atomenergiai Ügynökség (NAÜ) elismerte államként Palesztinát, és 163. tagállamként fölvette tagjai közé. Ellentétben Izraellel, a palesztinoknak nincs atomkohójuk - s atomfegyvereik még inkább nincsenek -, így a tagságuk következtében a NAÜ ellenőrei a jövőben Gázai övezetben és a megszállt Ciszjordániában csak az orvosi és tudományos kutatás céljára használt radioaktív anyagok tárolásának megfelelő biztonsági föltételeit vizsgálják. A zsidók abban reménykednek, hogy a „nagy barát” Palesztina tegnapi fölvétele után az UNESCO-hoz hasonlóan most a Nemzetközi Atomenergiai Ügynökség tevékenységének finanszírozását is beszünteti – írja az izraeli Má’áriv és a Palesztin Külügyminisztérium honlapja.
Zoom
Yukiyu Amano, a NAÜ főigazgatója és Szálih Ábd es-Sáfi palesztin nagykövet az aláírt egyezménnyel (fotó: Twitter)
Hiába Amerikának és Európában a V4-eknek a Golán-fennsík, Kelet-Jeruzsálem és Ciszjordánia izraeli megszállását mindenáron legalizálni szándékozó, a nemzetközi törvényeknek fittyet hányó szervilis politikai és gazdasági lépései, a blokádtól, kiéheztetéstől, terrorista módszerekkel kivitelezett állami levadászásoktól és állandó zsidótelepítéstől sanyargatott palesztin nép nemzetközi téren időnként ér el diplomáciai sikereket. A Nemzetközi Atomenergiai Ügynökségnek Palesztina tegnapi fölvételével, illetve az aláírt egyezménnyel a szervezetnek már 163 tagországa van.
Zoom
A Nemzetközi Atomenergiai Ügynökség székháza Bécsben (fotó: Palesztin Külügyminisztérium honlapja)
A Nemzetközi Atomenergiai Ügynökség (NAÜ) június 14-én Bécsben önálló államként ismerte el Palesztinát, s ennek megfelelően fölvette tagjai sorába. A tegnap létrejött csatlakozási egyezményt Yukiyu Amano, a NAÜ japán főigazgatója és Szaláh ’Ábdul Sá’áfi, Palesztina Ausztriában akkreditált nagykövete és egyben ENSZ-megfigyelője írta alá. Palesztina már hónapok óta tervezett csatlakoztatását a NAÜ-hez az is elősegítette, hogy a bécsi székhelyű szervezet az ENSZ egyik szakosított szervezetének számít.
A Palesztin Nemzeti Hatóságnak természetesen nincs atomkohója, atomfegyverei meg még inkább nincsenek, s ezenkívül Rámalláhnak az államiság jövőbeni tényleges elnyerése utáni időszakra sincsenek ilyen elképzelései. A Bécsben aláírt egyezmény a palesztin diplomáciai sikeren túl lehetővé teszi a NAÜ ellenőreinek, hogy megvizsgálják a biztonsági előírások betartását azon palesztin intézményekben, mint például fizikai és kémiai intézetekben, illetve kórházakban és egyetemeken, ahol békés célokra használnak föl radioaktív és nukleáris hasadóanyagokat.
Vannak a világon olyan atomfegyverekkel is rendelkező tényleges atomhatalmak, mint például Pakisztán, India és Izrael, amelyek nem írták alá a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség alapokmányát, ám bizonyos részleges biztonsági egyezményeket azért aláírtak a szervezettel. Azért nevezhetjük részlegesnek az említett három ország és a NAÜ közötti egyezményt, mert a köztudottan atomfegyverrel is rendelkező államok nem engedik meg az ügynökség nemzetközi ellenőreinek az atomlétesítményeik területén történő vizsgálódást. Így például Izrael nem engedi be a nemzetközi ellenőröket a dimonai atomkohó területére. (Dimona egyes titkainak részleges föltárásához el kellett jönni a közel két évtizedes börtön után is életfogytiglani megfigyelés alatt tartott, mozgásában közel fél évszázad múltán is korlátozott Mordeháj Váánununak – H. J.)
Zoom
Az izraeli atomkohó és egyéb nukleáris létesítmények Dimonában
Palesztina NAÜ általi elismerése természetesen azonnal dühödt reakciókat váltott ki az Izraeli Külügyminisztérium részéről. Elsősorban azt kifogásolják, hogy a NAÜ miként határolja majd be Palesztina általa ellenőrizni kívánt területeit. Magyarán, a zsidók elvárják, hogy a NAÜ nem számítsa Palesztina területéhez a bekebelezett Kelet-Jeruzsálemet, illetve a jövőbeni bekebelezésre kiszemelt (Trump elnök újabb nagylelkű ígérete értelmében – H. J.) megszállt ciszjordániai területeket.
Zoom
Az egyezmény aláírása (fotó: Palesztina bécsi nagykövetsége)
Mindenesetre, a zsidók abban reménykednek, hogy a NAÜ és a palesztinok között június 14-én létrejött egyezmény nyomán a nagy barát, Trump amerikai elnök megszakítja Washington tagságát a nemzetközi szervezettel, s ezzel beszünteti a működéséhez szükséges összegek átutalását, amiképpen tette ezt az Izraelnek nem tetsző határozatokat hozó UNESCO-val is.
Hering J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready