2019. október 18., péntek, Lukács napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:31 Mussolini, a zsidóság ideálja21:52 Nem vicc: Venezuelát is beválasztották az ENSZ Emberi Jogi Tanácsába21:06 Megtámadták a választási eredményt az I. és a VIII. kerületben is20:37 Emléktáblát avattak a Nemzeti Múzeum oláh kifosztását megakadályozó Bandholtz tábornok tiszteletére20:13 Erdogan mégis fogadta az amerikai alelnököt, sőt még tűzszüneti megállapodást is kötött vele19:38 Úgy tűnik, Erdogan elvitte a kiegyezést Aszadnak és a kurdoknak19:18 "Német"országban állandósult a kurd-török háború18:58 Megszületett a megállapodás a brit kilépésről18:24 Fáziskésés17:47 Élve ástak el egy újszülöttet ómigránsaink őshazájában17:13 "Megb@szlak, csicska!" - Kibukott a keserűség az eltérő kultúrából a rasszista körforgalom miatt16:48 A hétvégén is marad a jó idő15:51 Valaki vegyi fegyvert használt Szíriában - a törökök és a kurdok egymásra mutogatnak15:22 Román késelt moldovait Budapesten14:46 Tűzrőlpattant menyecske miatt volt dolguk a mentőknek a fővárosban
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Teherán kivonja magát a megállapodás két pontjának teljesítése alól

Reklám

Irán eltökélt abban, hogy kivonja magát a nukleáris programjáról szóló 2015-ös nemzetközi megállapodásban vállalt két kötelezettségének teljesítése alól – jelentette kedden a Fars félhivatalos iráni hírügynökség egy magas rangú iráni tisztségviselőt, Ali Samháni admirálist idézve.
A Fars idézte Abbász Aragcsi iráni külügyminiszter-helyettest is, aki azt mondta: Iránnak már nincs oka arra, hogy végrehajtsa a nukleáris programjáról szóló 2015-ös nemzetközi megállapodásban vállalt két kötelezettségét, mivel nem érvényesül a kölcsönösség elve a szerződésben részes országok – Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Kína és Oroszország – részéről. Mindazonáltal hozzátette: Irán a kötelezettségek teljesítésének fokozatos csökkentésével nyitva hagyja a „diplomáciai kapukat”.
Federica Mogherini, az Európai Unió (EU) kül- és biztonságpolitikai főképviselője kedden közölte: az EU „minden tőle telhetőt megtesz”, hogy megtartsa a „legnehezebb napjait élő” egyezményt.
Trump elsöprő erő alkalmazására figyelmeztette Iránt
Donald Trump amerikai elnök „nagy és elsöprő erő” alkalmazására figyelmeztette Iránt, ha támadást intézne amerikai célpontok ellen.
A „nagy és elsöprő erő” az elnök szerint azt jelentené, hogy „egyes területek teljesen elpusztulnának”. Az Egyesült Államok elnöke kedden három Twitter-bejegyzésben is foglalkozott Iránnal, miután Teheránban élesen bírálták az ország legfőbb vallási vezetője, Ali Khamenei ajatollah és munkatársai ellen hétfőn hozott amerikai szankciókat. A Teherán által közzétett nyilatkozatról úgy vélte, hogy „nagyon tudatlan és sértő”, amely szerinte „csak azt mutatja, hogy (az irániak) nincsenek tisztában a valósággal”.
Egy másik mikroblog-bejegyzésben azt állította, hogy az iráni nép szenved, ráadásul ok nélkül, mert „a vezetőik minden pénzt terrorizmusra költenek”. Majd egy újabb bejegyzésében közölte, hogy “az iráni vezetés nem ismeri a „kedves” vagy az „együttérző” szavak jelentését, csakis „az erőt és a hatalmat” érti.
Iráni tisztségviselők kedden bírálták az Ali Khameneit és munkatársait érintő szankciókat, maga Khamenei pedig úgy fogalmazott, hogy „a Fehér Ház mentálisan retardált lett”.
Haszán Róháni iráni elnök az ország televíziójában közvetített üzenetében azt mondta: e szankciók „felháborítóak és idióták”, és azt mutatják, hogy a Trump-kormányzat „bizonyos kudarcot vallott” Irán elszigetelését illetően. Az amerikai elnök minden bizonnyal Róháni megjegyzését nevezte „tudatlannak” és „sértőnek”.
Róháni: Irán nem akar háborút az Egyesült Államokkal
Irán nem akar háborút az Egyesült Államokkal – közölte kedden Haszan Róháni iráni elnök Emmanuel Macron francia államfővel egy telefonbeszélgetés során – jelentette a félhivatalos ISNA iráni hírügynökség.
Róháni azonban azt mondta Macronnak, hogy ha az Egyesült Államok ismét megsérti Irán területi vizeit és légterét, ahogyan azt iráni tisztségviselők szerint a múlt héten lelőtt drón tette, szembeszállnak vele.
A telefonbeszélgetés során az iráni elnök leszögezte: Irán nem fogja újratárgyalni a nukleáris programjáról szóló 2015-ös nemzetközi megállapodást.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready