2019. október 18., péntek, Lukács napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:31 Mussolini, a zsidóság ideálja21:52 Nem vicc: Venezuelát is beválasztották az ENSZ Emberi Jogi Tanácsába21:06 Megtámadták a választási eredményt az I. és a VIII. kerületben is20:37 Emléktáblát avattak a Nemzeti Múzeum oláh kifosztását megakadályozó Bandholtz tábornok tiszteletére20:13 Erdogan mégis fogadta az amerikai alelnököt, sőt még tűzszüneti megállapodást is kötött vele19:38 Úgy tűnik, Erdogan elvitte a kiegyezést Aszadnak és a kurdoknak19:18 "Német"országban állandósult a kurd-török háború18:58 Megszületett a megállapodás a brit kilépésről18:24 Fáziskésés17:47 Élve ástak el egy újszülöttet ómigránsaink őshazájában17:13 "Megb@szlak, csicska!" - Kibukott a keserűség az eltérő kultúrából a rasszista körforgalom miatt16:48 A hétvégén is marad a jó idő15:51 Valaki vegyi fegyvert használt Szíriában - a törökök és a kurdok egymásra mutogatnak15:22 Román késelt moldovait Budapesten14:46 Tűzrőlpattant menyecske miatt volt dolguk a mentőknek a fővárosban
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Videók :: :: Hozzászólások

London az érintettek feje fölött átnyúlva legalizálta az abortuszt és a homokos "házasságot" Észak-Írországban

Reklám

Két régóta vitatott és meglehetősen érzékeny témában nyúlt át északír politika feje fölött a londoni parlament: Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának Parlamentje úgy döntött, hogy az Ír-szigeten lévő tartományában is engedélyezik az abortuszt és a homokos "házasságot", ahogy az legális Nagy-Britannia többi területén is.
Az Egyesült Királyság sajátos jogrendje szerint erre azért volt lehetősége a londoni parlamentnek, mert az északír tartománynak két éve nincs saját kormánya. Kedden éppen ezért egy sor olyan kérdésben kellett dönteni, ami az északír intézmények folyamatos működését lehetővé teszi. Ezek közé dobták be munkáspárti képviselők az abortusz és a buziházasság témáját, és a többség igennel szavazott a legalizálásra.
Ha Észak-Írország október 21-ig képes lenne önálló kormányt alakítani, akkor dönthetnek másként is, de ha nem, akkor a szabályozás utána is érvényben marad.
(EN nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready