Támogatta azt a javaslatot Ursula von der Leyen, hogy egész Európára kiterjedő párbeszéd kezdődjön a polgárokkal az Európai Unió jövőjéről.
Az új uniós bizottsági elnökjelölt Ursula von der Leyen, a jelenlegi német védelmi miniszter, az Európai Parlament (EP) liberális frakciójának (ALDE) képviselőivel folytatott találkozója során ígéretet tett arra, hogy a jogállamiság végrehajtásának tagállami ellenőrzésére szolgáló hatékony mechanizmusokat dolgoz ki.
Az európai uniós tagállamok vezetői által előző héten Jean-Claude Juncker utódjául jelölt politikus szerdán az EP különböző frakcióival, illetve az elnökök értekezletének tagjaival kezdett egyeztetést Brüsszelben.
Von der Leyen parlamenti meghallgatása során támogatta azt a javaslatot, hogy egész Európára kiterjedő párbeszéd kezdődjön a polgárokkal az Európai Unió jövőjéről.
A bizottsági elnökjelölt leszögezte, egyik fő prioritásává teszi, hogy az Európai Unió 2050-re klímasemlegessé váljon, valamint azt is el kívánja érni, hogy az EU vezető szerepet töltsön be olyan területeken, mint a zöldgazdaság finanszírozása és a kutatás.
(MTI)