2019. szeptember 19., csütörtök, Vilhelmina, Szabolcs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
13:55 Lelőtték Amszterdamban a Kecskemét egyik korábbi négerét13:24 Ez előzi meg füstösék utcai telefonkínálgatását13:10 Molnár Ricsi videózta magát a baleset pillanatában - de ezúttal is csak jót akart, sőt, nem tudta, hogy nem vezethet, nem ő tehet erről13:03 Lezuhant egy belga harci repülő Franciaországban12:55 Budapesti tolvajt fogott egy felvidéki BMW12:24 Dávid-csillag került egy plakátra - a DK szemrebbenés nélkül a zsidóbérenc kormányt tette felelőssé12:10 Az időhúzásos színjáték legújabb "fordulata": Bibi izraeli egységkormányról tárgyalna Ganzcal11:40 Sz@rba nyúlt egy momentumos10:51 Miért borult fel a vezetési oktató által vezetett tűzoltóautó?10:07 Trudeau lebukott: húsz évvel ezelőtt még nem tudta, hogy Aladdin egy kanadai fehér ember09:42 Pompeo már Szaúd-Arábiából ágál Irán ellen09:11 Farkas Flóri szabadlábon van és virul - annyira, hogy éppen a Lungo Dromnak kampányol08:41 A jobbikosok még azzal sincsenek tisztában, támogatják-e Karácsonyt egyáltalán08:04 21 milliárdos forgalmat bonyolított a mobilfizetési rendszer07:30 85-88 éves magyarokat fosztott ki a dagadt cigány - ránézésre jól bírná az életfogytig tartó kényszermunkát is
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Európai parlamenti képviselők tiltanák be a trófeavadászatot

Reklám

Több mint 50 európai parlamenti képviselő és ugyanannyi természetvédelmi szervezet szólította fel vasárnap a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezményt (CITES) aláíró országokat, hogy tiltsák be a veszélyeztetett állatokat – közöttük az elefántot és az orrszarvút - érintő trófeavadászatot.
A CITES több mint ezer, kihalás fenyegette növény- és állatfaj teljes kereskedelmét tiltja, ezeket az egyezmény I. melléklete tartalmazza.
A CITES főigazgatójához, Ivonne Higueróhoz intézett levelükben az aláírók sajnálatukat fejezték ki, hogy a szórakoztató jellegű és “nem kereskedelminek” tekintett trófeavadászat kikerült a tiltás hatálya alól.
Több mint 180 ország küldöttei – természetvédők és politikusok – épp Genfben tanácskoznak, ahol az egyezmény által védett vadon élő állat- és növényfajok védelme szintjének módosítására vonatkozó javaslatokat vitatnak meg. A trófeavadászat nem szerepel a tanácskozás napirendjén.
Eduardo Goncalves, a Trófeavadászat Elleni Kampány nevű civil szervezet alapítója megmagyarázhatatlannak nevezte, hogy a trófeavadászat kivételt élvez a washingtoni egyezményben.
„A trófeavadászat több millió dolláros nemzetközi iparág, tehát egyértelműen kereskedelmi tevékenység” – szögezte le.
A szervezet jelentése szerint az Egyesült Államok, a vadásztrófeák legnagyobb importőre, az utóbbi tíz évben 200 ezer importengedélyt adott ki. Kína a második helyen áll, de egyre aktívabb a területen: a Peking által kiadott behozatali engedélyek száma a 2007. évi 18-ról 2142-re nőtt tíz év alatt.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready