Bezár!
2020. február 28., péntek, Elemér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:23 Már megint15:55 "Beni Ganz nem meri megtámadni Iránt" - mondja egy kiszivárogtatott hangfölvételen a saját főtanácsadója15:38 A Volánbusz soron kívüli higiéniai intézkedésekkel védi utasait és munkavállalóit15:20 Súlyos veszteség érte a török haderőt Szírában15:08 Ketten hazamehettek a budapesti kórházi karanténból14:44 Késsel rabolt ki egy férfi egy ékszerboltot Nagykanizsán14:18 Nem azt kérdezi a NATO, mit keres Törökország Szíriában, inkább felszólítják Aszadot, hogy tegye le a fegyvert14:05 Hétfőn megkezdik a kerti zöldhulladék elszállítását Budapesten13:23 Erdogan megnyitotta a határt az Európába irányuló migránsáradat előtt - íme az első sáskák13:01 Dr. Ilkei Csaba: az első 3 év a 32-ből: 1988-1990 - Lakitelek, Magyar Televízió, MDF12:55 Történelmi mélyponton a forint12:32 A facebookos zsidók is félnek a koronavírustól11:57 Toroczkai a Horthy-megemlékezésről az ATV-ben - 3 percet kellett várni, amíg előkerültek a "halálvonatok"11:41 Kalapáccsal és gumibottal verte meg "riválisa" autóját egy féltékeny mosonmagyaróvári asszony10:51 Árad a Felső-Tisza, egyre több hulladék érkezik Ukrajnából
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Európai parlamenti képviselők tiltanák be a trófeavadászatot

Reklám

Több mint 50 európai parlamenti képviselő és ugyanannyi természetvédelmi szervezet szólította fel vasárnap a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelméről szóló egyezményt (CITES) aláíró országokat, hogy tiltsák be a veszélyeztetett állatokat – közöttük az elefántot és az orrszarvút - érintő trófeavadászatot.
A CITES több mint ezer, kihalás fenyegette növény- és állatfaj teljes kereskedelmét tiltja, ezeket az egyezmény I. melléklete tartalmazza.
A CITES főigazgatójához, Ivonne Higueróhoz intézett levelükben az aláírók sajnálatukat fejezték ki, hogy a szórakoztató jellegű és “nem kereskedelminek” tekintett trófeavadászat kikerült a tiltás hatálya alól.
Több mint 180 ország küldöttei – természetvédők és politikusok – épp Genfben tanácskoznak, ahol az egyezmény által védett vadon élő állat- és növényfajok védelme szintjének módosítására vonatkozó javaslatokat vitatnak meg. A trófeavadászat nem szerepel a tanácskozás napirendjén.
Eduardo Goncalves, a Trófeavadászat Elleni Kampány nevű civil szervezet alapítója megmagyarázhatatlannak nevezte, hogy a trófeavadászat kivételt élvez a washingtoni egyezményben.
„A trófeavadászat több millió dolláros nemzetközi iparág, tehát egyértelműen kereskedelmi tevékenység” – szögezte le.
A szervezet jelentése szerint az Egyesült Államok, a vadásztrófeák legnagyobb importőre, az utóbbi tíz évben 200 ezer importengedélyt adott ki. Kína a második helyen áll, de egyre aktívabb a területen: a Peking által kiadott behozatali engedélyek száma a 2007. évi 18-ról 2142-re nőtt tíz év alatt.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready