Bezár!
2019. november 12., kedd, Levente, Tihamér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:38 Zavargások voltak Bolíviában Morales lemondását követően22:17 A krokodil nem szereti, ha nyomják a szemét21:31 Bedobott néhány felest, hogy legyen mersze felhívni a rendőrséget - végül túl sok bátorságra tett szert21:20 "Nagyon szerettük egymást" - mondta lefejezett menyasszonyáról a Napóleon-szakértő21:16 Lengyel, magyar - két jó barát21:00 Egyetértett Putyin és Merkel az ukrajnai rendezés mikéntjében20:42 Dánia nem várja tárt karokkal a törökök által kitoloncolt dzsihadistákat20:16 Berlusconi inkább hallgatott a maffiáról19:27 Putyin: tovább lopnak a Vosztocsnij űrrepülőtéren18:52 Választási rejtély: román szavazatok ezreit zsebeli be rendszeresen az RMDSZ18:29 A Mirkóczki helyére ülő kádert sem hozza zavarba a valóság: "a Jobbik visszaküzdötte magát a legerősebb ellenzéki párt szerepkörébe"18:06 Isten éltessen, Lengyelország!17:28 Káposztáshordó volt a szavazóurna egy román településen16:41 Aszad nem hiszi, hogy a jenkik valóban végeztek az IÁ-vezérrel16:26 Képmutatásból jeles: a Jobbik beköltözik Gyurcsány házába, majd felháborodást színlel a többi lakó miatt
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Szófiában nem kapott karácsonyi ajándékot az ellenzék

Reklám

A kormányzó konzervatív Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért (GERB) párt jelöltjei nyerték vasárnap a polgármester-választás második fordulóját a bolgár fővárosban, Szófiában, illetve a két legnagyobb vidéki városban, Plovdivban és Várnában.
A központi választási bizottság a voksok teljes feldolgozottsága alapján közölte, hogy Szófiában a hivatalban lévő polgármester, Jordanka Fandakova negyedik mandátumát kezdheti meg. Fandakova a leadott szavazatok 49,98 százalékát szerezte meg, míg a szocialisták és néhány más ellenzéki párt támogatását élvező legfőbb vetélytársa, a független Maja Manolova 45,13 százalékot kapott.
Manolova választási stábjában közölték, panasszal élnek, mert több tucat olyan esetről hallottak, hogy szavazatokat vásároltak vagy manipulálták a végeredményt, ráadásul az exit pollok és a megszámolt szavazatok között jelentős a különbség, ami ugyancsak arra enged következtetni, hogy meghamisították az eredményeket.
Kételyeit fejezte ki a választások legitimitásával kapcsolatban a Mozgalom és Jogokért és Szabadságokért nevű párt vezetője, Musztafa Karadaja is.
A választási bizottság eredményei szerint az ország második és harmadik legnagyobb városában, Plovdivban, illetve a fontos fekete-tengeri kikötővárosban, Várnában is a GERB párt polgármesterjelöltje nyerte a második fordulót.
Bojko Boriszov miniszterelnök pártja számos további városban szerezte meg a képviselő-testületek mandátumainak többségét az egy héttel korábbi első választási fordulóban, még ha nem is akkora fölénnyel, mint négy évvel korábban. A helyhatósági választások eredménye így megszilárdítja Boriszov politikai helyzetét, így teljesülhet ígérete, hogy kitölti a 2021-ig tartó miniszterelnöki megbízatását.
A fiskális fegyelmet hirdető GERB, hatalmának országos megőrzése érdekében, a kisebb nacionalista pártokra támaszkodik.
Boriszov harmadik kabinetje, amely a 2017-es előrehozott választások óta irányítja az országot, felemelte az állami fizetéseket – mintegy 20 százalékkal megnövelve az átlagos havi bért –, és csökkentette a segélyekre jogosultak számát. A hétmillió lakosú volt szocialista országban azonban továbbra is sokan csalódottak a szerteágazó korrupció, a megvesztegethető igazságszolgáltatás és az alacsony színvonalú egészségügyi szolgáltatások miatt.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready